Já jsem alergik celý život, ale ekzém jsem měl až do 21 let úplně minimini - ani jsem nevěděl, že ho mám.
Pak jsem začal chodit se svou nynější ženou, dělal zkoušky ve škole, začal pracovat a taky začal jíst zeleninu - do té doby jsem byl pouze masožravec. Teda stres a změna životního stylu.
Najdete spoustu článků o tom, že ekzém můžou zhoršovat i "zeleniny" z čeledi nightshades - brambory, rajčata, papriky, lilky - momentálně 50% stravy. Je to kvůli vyššímu obsahu toxinů, nikotinu (možná) a kvůli akumulaci niklu, na který jste určitě alergičtí.
Chlast je v pohodě, pokud vám sedí a pokud nepřeženete. U mě cokoli do čtyř panáků, tři piva, nebo lahev vína. Víc se mi postará o cyklus na další dva týdny.
Proto je je moje rada - jezte normálně, zdravě, NIC nepřehánějte a hodně testujte, co vám dělá dobře na zažívání. Moje alergoložka vždycky říká, že kůže je obrazem střev, a to sedí 100%.