• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Narazila jsem na recept na tuhle domácí mast http://dify.cz/kokosovo-bambucky-krem-na-vsechno-na-ekzemy/ a především na informaci, že lékořice by mohla působit podobně jako kortikosteroidní hormony... internety o tom poskytují informací poskrovnu, ale říkám si, že by to mohlo stát za pokus (zároveň je mi jasný, že bylinky někdy můžou způsobit alergie a nadělat ještě větší paseku). Zatím jsem lékořici nijak zevně nepoužívala, tak spíš jen pro info, přijde mi to jako zajímavá alternativa :)
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    AC24.cz - Jak matka pomocí syrové stravy vyléčila dceři atopický ekzém
    AC24.cz - Jak matka pomocí syrové stravy vyléčila dceři atopický ekzém
    http://www.ac24.cz/...avy-ze-sveta/4995-jak-matka-pomoci-syrove-stravy-vylecila-dceri-atopicky-ekzem

    Měl jsem ekzem na nohách a rukách...na nohách tak , že jsem nemohl skoro chodit ...puchýřky , které neskutečně svěděli.
    mně pomohl lečitel z kladna bylinky+byliné čaje+plus nějaké minerály+tinktury ...asi po třech letech se mi to vrátilo ..zas na nohách a rukách ...hledal jsem na netu a zaujala mi autopatie, tak jsem si řekl, že za zkoušku nic nedám ...běhém dvou měsíců prič i když autopatie , muže někomu přijít jako scifi, ale já tomu věřim a mně to vyléčilo na 100%..
    Nehledně to že autopatie mně stala přesně 700kč a všechno jsem dělal sám doma.
    Naše tělo musí být v harmonii s duši,duchem.
    Důležité jsou také elementy, které by měli být vyvažené v našem těle. ohen,voda,vzduch,země...když nějaký převladá, nebo nějakého je málo tak člověk začne být nemocný.
    Všem lidem lásku a mír.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MEDOULKA: Přivedlo mě na to tohleto: http://www.dailymail.co.uk/...czema-cutting-deadly-nightshade-says-MasterChef-judge-John-Torode.html
    A najdeš mooc článků o zvýšené spotřebě tohoto typu zeleniny a zdravotními problémy. Nevím, do jaké míry je to alternativní blábol, ale působí to na mne objektivně už jenom kvůli tomu, co je na anglické wiki.

    A je pravda, že když jsem se stravoval úplně vegansky, tak mi bylo blbě, protože pak jsem v podstatě jedl jenom tuhle zeleninu.

    Ale nechci směšovat dětský ekzém a dospělý - je to něco jiného tou nemocí samotnou i angažovaností pacienta/lidí okolo. Nechci to zlehčovat, ale máš obrovskou šanci, že tvé dceři tvůj ekzém zmizí třeba v pubertě. Jen málo lidí si ho zachová do dospělosti. Naštěstí!
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    BOO: Stres podezřívám už dlouho. Ale nevím co s tím, temperament se nijak zásadně změnit nedá...
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    UMIAKI: o "nightshades" slysim poprve, dcera me nejtezsi reakci (krom mleka, mouky) na brambory, ale myslim, ze kvuli skrobu. Dale jeste na dyni a banany, tez na lepivou ryzi (glutinous rice), to vse si radim do "skrobovite" skupiny. Myslis, ze to muze mit spojitost s obsahem nejakeho prvku? Btw. jmenujeme se Niklovi:)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já jsem alergik celý život, ale ekzém jsem měl až do 21 let úplně minimini - ani jsem nevěděl, že ho mám.
    Pak jsem začal chodit se svou nynější ženou, dělal zkoušky ve škole, začal pracovat a taky začal jíst zeleninu - do té doby jsem byl pouze masožravec. Teda stres a změna životního stylu.
    Najdete spoustu článků o tom, že ekzém můžou zhoršovat i "zeleniny" z čeledi nightshades - brambory, rajčata, papriky, lilky - momentálně 50% stravy. Je to kvůli vyššímu obsahu toxinů, nikotinu (možná) a kvůli akumulaci niklu, na který jste určitě alergičtí.

    Chlast je v pohodě, pokud vám sedí a pokud nepřeženete. U mě cokoli do čtyř panáků, tři piva, nebo lahev vína. Víc se mi postará o cyklus na další dva týdny.

    Proto je je moje rada - jezte normálně, zdravě, NIC nepřehánějte a hodně testujte, co vám dělá dobře na zažívání. Moje alergoložka vždycky říká, že kůže je obrazem střev, a to sedí 100%.
    NADYA
    NADYA --- ---
    u nas doma bojuje muz s ekzemom na vsetky mozne sposoby,presli sme na bezlepkovu dietu,hodne pomohlo vysadenie piva,i ked ho hned samozrejme nahradil bielym vinom a tiez to nerobi dobrotu,omezili sme mlieko,kysane mliecne vyrobky sme ponechali,bohuzial teraz uz asi 3 tyzdne rapidne zhorsenie a vobec sa nam neda vysledovat po com,uz ma napada jedine,muz je vegetarian asi 9 rokov ci nahodou nemoze chybat to maso..i ked si myslim ze stravu mame pestru a vyvazenu,neviem mate niekdo skusenost ze vegetarianom sa ten ekzem proste lieci horsie'?pocasie sa predsa este tak brutalne nezhorsilo,to este len pride,nie?
    hlavne je blby ten bludny kruh v noci nespi lebo sa drbe a ked je nevyspaly tak sa to samozrejme este zhorsi,takze sa drbe este viac ...
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    BEBERA: Dík za tip, tu vodu zkusím. Prachu mám kolem sebe dost, Ostravsko + práce se 70 let starými zaprášenými dokumenty. S tím jídlem to bude těžší...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EUCHRID: ten chlor můžeš doma dobře vypozorovat - myj se pár dní odstátou/převařenou vodou a uvidíš. Testovala jsem to na synovi, několik dní jsem ho striktně myla jen převařenou vodou a žádná změna. Nevadí mu ani prašné prostředí, naopak když se pokusně celé dopoledne válel na hřišti v prachu, ekzém se mu zklidnil. Nezlepšilo se mu to ani pobytem na horách a je jedno, jak čisto a vytřeno doma máme. Reaguje silně na potraviny - vejce, soja, brambory, meruňky, losos plus některé další potraviny jsou podezřelé. Kyselina citronová mu nevadí. Ekzém se mu zhoršuje i nedostatkem spánku.
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    Zdravím podobně prokleté jako já. Rád bych přihodil svá pozorování, když čtu ta Vaše.
    Kožní problémy mám od narození. Aktuálně posledních asi deset let se to nejvíce projevuje na obličeji (loupání kůže a zarudlé skvrny - v poslední době se to dost zhoršilo, takže především po ránu vypadám jako komparz z resident evil), kožní klasicky neví co s tím. Když už vidím, že tady řešíte ty příčiny, napadlo mě napsat, čeho jsem si letos všiml. Můj problém zmizel (a zmizel zcela) asi po třech dnech, kdy jsem byl v Gruzii týden v horách mimo civilizaci. Konkrétně při hranici s Tureckem, jsou to subtropy, velmi vlhký vzduch a horko, strava sice nezdravá (většinou lovecký salám a instantní polévky), ale zato střídmá. Myl jsem se ve vodě z potoků a taky i pil (po příjezdu mě napadlo, jestli na vině u nás nemůže být třeba chlór). Zcela bez stresu to nebylo, ale byly to trochu jiné nervy, než ty každodenní doma. Po první noci v ČR se vše samozřejmě vrátilo.
    Jsem z Ostravska, nevím, kolik toho může ovlivnit vzduch na kůži, i když možná dost. Tak nějak to po letošním výletě za černé moře začínám připisovat životnímu prostředí...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CMLKA: já jo, ale právě jen když mám ruce dost "čistý". což díky tomu jídelníčku celkem mám, ale když se to zhorší, tak už nečekám až to bude do krve a po celejch rukách a ten kortikoid na to máznu, no.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    AOTEAROA: tak to teda myti bez rukavic si vubec netroufam...jasny, ok diky...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CMLKA: chápu to tak že se ptáš jak jsem změnila stravu? no víceméně jsem přešla na paleo (s mléčnými výrobky). porušuju to často alkoholem (ano, ekzém mi hodně zhoršuje, u vína to bude jistě hodně obsaženýma siřičitanama), čokoládou (ne, nekupuju si jen tu super kvalitní) a občas normálníma moučnýma věcma. následky ale vždycky poznám. mám pak svědivej a flekatej obličej a horší ekzém na prstech. kdybych to dokázala dokonale dodržovat a nestýkala se s lidma co maj zvířata, asi bych ten ekzém neměla téměř vůbec. jo a taky jsem líná si na každý umytí něčeho jarem brát rukavice (hlavně v práci), to vím že taky zhoršuje, holt tam chybí ta vrstva. nepoužívání vazelíny jsem vzdala, mažu a chráním co to jde a doma se ví, že se chci máčet co nejméně.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    AOTEAROA: resenim stravy jak...

    no ja nebudu ani dodavat, ze mam dve kocky, ktery se mnou samozrejme spi v posteli, a to jsem alergik a astmatik...njn, vim, ze by se to zlepsilo...plus teda soukrome vinim vseobecne prahu a i vodu tady, jakmile vyjedu nekam na vikend, tak zlepseni je vetsinou okamzity...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    hmm, já jsem hodně snížila výskyt ekzémů řešením stravy a omezením kontaktu se zvířatama. poslední mastička mi na občasný léčení vydržela dva roky :) teď bych potřebovala další balení na takový to občasný léčení, ale nechce se mi kvůli tomu se zase zapisovat někam na kožní, objednávat se, čekat, nemám na to čas ani chuť to zase někomu celý vyprávět. po těch asi 3,5 letech co jsem na kožním nebyla už ani nevim kam jsem to naposledy chodila..
    nemáte někdo zbytný Elocom nebo recept na něj? jsem z Prahy..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    CMLKA: Ja chodila
    GREGI
    GREGI --- ---
    UMIAKI: souhlas... Myslim ze obecne masticky sou uz jen posledni reseni... Hlavni je si udrzovat ciste telo a vypozorovavat co za potraviny to zhorsuje... Pro me je nejhorsi ocet (vinnej uplne brutalne) a nuttela.... Obecne prekyseleni organismu... Tim bych zacal jsko prvni zkusit se poradne odkyselit a hlavne nejist cokoladu a kafe bude taky imho dost peklo (ja ho nepiju)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Chápu, že vás to všechny sere a snažíte se přijít na nějakou metodu, protože to prostě musí nějak jít...
    Jenže je to prostě tak - máte zánětlivou kůži alergického původu, a to je nevyléčitelné. Může to samo zmizet, ale spíše se prostě příznaky zmírní natolik, že se zdá jako by nebyly.
    Jediné, co dlouhodobě má smysl je zvyšovat odolnost sliznic vůči alergenům, co nejvíc se vyhýbat alergenům, žít /jíst obecně zdravě, moc nechlastat a trochu sportovat a hlavně se vyhnout spouštěčům jako stres.

    Všechny doplňky výživy jsou na nic a všechny alternativní čistící metody, které propaguje Zajíček a jemu podobní magoři jsou prostě blbost a nefungujou.
    To je můj názor podložený 9 lety snahy. Už se nesnažím, žiju skoro normálně a nejvíce se snažím zbavovat roztočů a stresu. Pomáhá to jako jediné.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    _JULIE_: U nás pupalkový olej i omega 3a6 tobolky bez efektu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    _JULIE_: bez cigaret a alkoholu, omezit citrusy, omezit mlecne vyrobky, sladky se sice omezovat snazim porad, ale v tom moc uspesna nejsem, tak aspon nejak rozume....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam