tak me zkusenosti za posledni dva mesice s ekzemem v tehotenstvi..
jsem momentalne 3 tejdny pred porodem a zhruba pred dvemi mesici se mi ekzem rozlezl po loketnich jamkach a pod koleny.. vetsinou jsem na nej trpela pres zimu, letos se ale s tehotenstvim neobjevil.. az koncem ledna a pak nastalo totalni peklo podporene prazskymi doktory..
nejdrive se mi zacal rozlejzat po predlokti a prstech na rukou, tak jsem mazala ruznymi nekortikoidy, oplachovala repikem.. kdyz to zacalo bejt nesnesitelny, vydala jsem se ke kozni, ta na me koukla z dalky, ze prej mam hrozne suchou kuzi, at si koupim v lekarne Lipikar a michla nejakou mast s ichtyolem. Za tejden se zacal ekzem rozsirovat po celem tele - nohy, bricho, zadek, zada.. proste vsude.. takze alergologie, tam me hned poslali na kartouzske k dalsi kozni - ta mi pichla vzhledem k velmi pokrocilemu tehotenstvi kortikoidovou injekci, ktera se ma uvolnovat cca ctyri tydny tedy temer do porodu.. a bum, po injekci total raus.. uz jsem myslela ze skocim z vokna, nebejt mimca ve mne tak se asi zcvoknu..
dnes me rodice od pritele vzali ke sve zname kozni v Lomnici a ta diagnostikovala infekci v kuzi, takze atb a atb masticku.. k tomu pridavam akupunkturu, klid a odpocinek a modlim se, aby to co nejdrive zmizelo.. protoze takovy skrabaci psycho jako posledni dva mesice jsem nikdy nezazila.. a pevne doufam ze mimco z toho vyjde bez nasledku..