• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NUDLINEK: nám teda kožařka vysvěštlovala, že nejhorší jsou opakovaný záněty, proti tomu je KS mast a důsledné doléčení zásadní věcí
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: doporucuji vysazovat postupne.. to je vynechat ob den, pak ob dva atp.. ja teda mam bohuzel s kortikoidy velke zkusenosti a krasne to mizi no, jen se to jeste krasneji pak vraci.. tak nebud pak prekvapena kdyby se to zase po nemazani ihned vratilo
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Ještě já. Ke kortikosteroidům. Dostala jsem Beloderm krém s tím, že jej mám používat 7 - 10 dní. Dnes je to třetí den a můj exem je skoro zahojenej (hallelujah!). Je dobrej nápad to po 4. dni ukončit? Chci ho přestat používat co nejdřív, ale současně chci, aby celá léčba měla efekt. Díky díky!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Normálně Ziaja používám, tak se to třeba někomu tady bude hodit:) Chodí mi od nich newlsettery a zrovna mají 20% slevu na atopickou řadu.
    20 % SLEVA NA ŘADU ZIAJA MED 
    https://mailchi.mp/ruzova10/20-sleva-na-adu-ziaja-med?e=77aa5dc490
    Textura je trochu řidší než Avéne/A-Derma, spíše jako Bioderma, ale je to hrozně příjemné a neutrální a cenově snad třetinové nebo poloviční jako ty francouzské věci.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANGIOLETTO: to máš kliku, nám syna vzala jen na konzultaci, do péče si ho nepřevzala, že má plno a nestíhá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ANGIOLETTO: Zkousela jsi i prosanum? Doktor mi prisel pomerne rozumnej a diky jejich lecbe tomesama jsem se ekzemu “zbavila”, uz to bude vic nez pet let. Vratilo se to asi jednou v daleko mirnejsi forme, to jsem dokazala nejak doma zahnat promazavanim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: fenistil proti svěděni, aby ses v noci neškrábala a nezhoršovala to, kalciovou mast na zklidnění a když bude njehůř, tak kortikosteroidy. třeba Benáková nám radila nasadit kortikoidy hned jak se ekzém vymkne kontrole a dávkovat jemně 3 dny a pak odeznívat dávkování ob den a pak ob dva. je v tom prý jasný benefit namísto trápení kůže zánětem a sebe komplikacemi. osobně třeba u kluka nedám na bílou kalciovou mast dopustit. ano známe miliardu kosmetických přípravů, ale můj favorit je jasnej. zmínil jsem volně prodejný léky, ale pořád ti je může hradit pojišťovna.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    PALEONTOLOG: Jj, volala jsem asi 4 čísla a všude je situace stejná, takže jdu zítra ráno na Vinohrady... Jen tedy nevím, co chci predepsat, protože jsem mela exem naposledy jako díte, a ted na jednou ve 30 bum!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: resp. jestli potřebuješ něco předepsat tak si skoč kamkoliv a na tuhle se připrav s zprávami, testy a rozeber s ní svoje potíže detailně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: my to měli podobně, rozjelo se to stylem že násmálem hospitalizovala tříletého kluka. ale kluk s alergií na kočky a psy, o které jsme fakt nevěděli, se nám začal dávat do kupy. no a mě poslala s erytrema migrans zpátky za praktikem, i s boreliózou :) co se dá od Benákové čekat je, že sice potřebuje čas, ale pak se ti fakt věnuje.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    PALEONTOLOG: Ok, paní doktorka musí být fakt oblíbená, nejdríve na konci dubna...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NUDLINEK: sebamed, kalciová mast + ichtamol/phytiol
    ANGIOLETTO: tahle paní řeši problémy, máme s ní fakt dobrý zkušenosti. člověk si jen musí z vyknout, že má tolik pacientů, že při setkání mluví rychle jako kulomet. ale je věcná, přímočará a empatická.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Pls, tip na kožní v Pze? Ideálně centrum, Letná, Vinohrady, ale nerozhoduje. Díky!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANGIOLETTO: jestli myslis paze a lytka, tak hlavne mazat a dobre zkusenosti mam s kokosovym olejem nebo bambuckym maslem, ale musi byt od firmy purity vision
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: ja poradim spise se skoro nemejt, jen ty nejdulezitejsi casti bez nichz si to nedokazes predstavit.. me treba voda nedela vubec dobre..a olejovy veci funguji taky jen na nekoho.. musis zkouset co ti dela dobre.. nekomu funguje konopna mast, nekomu excipial, aderma, detska weleda s mesickem, prirodni masti jsem taky neco vyzkousela a sedela mi celkem atopik od https://www.aromaaterapie.cz/telove-a-oblicejove-maslo---atopik-150-ml, preji brzke vyreseni :))
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ANGIOLETTO: Vlažnou koupel/sprchu a místo mýdla používej třeba Balnea Hermal nebo nějakou klidně dětskou olejovou koupel - mě se osvědčila značka Hipp. Po koupeli se něčím namazat - já používám buď Avéne nebo Exomegu, ale po koupeli je celkem super i Excipial Lipolotio.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Pls, nějaká první pomoc na exem? Mam suchou a svedivou pokožku na nohou a rukou. Ke kožní jdu až ve středu, do té soby nevydržím. Ideálně něco z přírodní kosmetiky, ale jestli to stojí za to, tak i lékárna. Díky!
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BEBERA: Přesně jak píše UMIAKI. Já si pravidelně zabrušuju nehty aby nebyly v žádném směru ostré, to docela pomáhá abych si to nerozškrábaa tolik. Když jsem byla malá maminka mi totálně stříhala nehty a ještě je dobrušovala pilníkem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    UMIAKI: dík, zkusím mu to navrhnout...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam