• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mohu se zeptat zda tu má někdo problémy s kůží a pomáhá mu jen koupel v mořské/slané vodě? Přemýšlím, jak o takové dítě pěčovat 365 dnů v roce. Aby to pro celou rodinu nebylo vyčerpávající a nějak jsme si tu práci usnadnili.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    POZITRON: díky moc! sice je to pro mě krapet z ruky (Strašnice), ale jestli je dobrej, tak proč ne
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUAACA: nemám srovnání, takže nemůžu posoudit, jak si stojí v porovnání v jinými dermatology, ale byla jsem vždy spokojená s MUDr. Veselým v poliklinice Modřany, mladej chlap, takovej slušňák. zároveň nevím, jestli bere nové pacienty, ale asi proč by nebral. má online objednávání a koukám, že volné termíny už za měsíc, žádný poplatek jsem nikdy neplatila. akorát je to možná pro někoho v prdeli světa.
    https://www.poliklinikamodrany.cz/doktor/mudr-vesely-jiri/
    koukám, že i na známý lékař má pěkný hodnocení
    MUDr. Jiří Veselý názory - dermatolog Praha - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/jiri-vesely/dermatolog/praha
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    QUAACA: a nějaký konkrétní tip? na internetu toho moc není a když, tak jen pracovní. nebílé jsem našel jen zde https://fachman.shop/bavlnene-rukavice a nebo nosit bavlnu pod vlnu ...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ATOMIKS: zkus bavlněný
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    máte nějaké oblíbené antiekzematické rukavice na nošení? jakože ne na nádobí, ale na nošení, když je venku zima. včera jsem měl vlněný a dneska ruce (vnější prsty) v jednom ohni. když nenosím venku rukavice, tak je to taky blbý.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Ahoj, mám prosbu. Nemáte prosím kontakt na nějakého dobrého dermatologa v Praze?
    Teď se mi s podzimem dost zhoršil atopický ekzém na rukou a ráda bych nějakou mast, ideálně vyráběnou.
    Chodívala jsem k Mudr.Petrovské do Spálené, ale objednací termín mají nejdříve před Vánoci a ještě chtějí roční poplatek 400,-, tak nevím, zda mi to za to čekání stojí.
    Předem díky ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NUDLINEK: nám teda kožařka vysvěštlovala, že nejhorší jsou opakovaný záněty, proti tomu je KS mast a důsledné doléčení zásadní věcí
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: doporucuji vysazovat postupne.. to je vynechat ob den, pak ob dva atp.. ja teda mam bohuzel s kortikoidy velke zkusenosti a krasne to mizi no, jen se to jeste krasneji pak vraci.. tak nebud pak prekvapena kdyby se to zase po nemazani ihned vratilo
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Ještě já. Ke kortikosteroidům. Dostala jsem Beloderm krém s tím, že jej mám používat 7 - 10 dní. Dnes je to třetí den a můj exem je skoro zahojenej (hallelujah!). Je dobrej nápad to po 4. dni ukončit? Chci ho přestat používat co nejdřív, ale současně chci, aby celá léčba měla efekt. Díky díky!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Normálně Ziaja používám, tak se to třeba někomu tady bude hodit:) Chodí mi od nich newlsettery a zrovna mají 20% slevu na atopickou řadu.
    20 % SLEVA NA ŘADU ZIAJA MED 
    https://mailchi.mp/ruzova10/20-sleva-na-adu-ziaja-med?e=77aa5dc490
    Textura je trochu řidší než Avéne/A-Derma, spíše jako Bioderma, ale je to hrozně příjemné a neutrální a cenově snad třetinové nebo poloviční jako ty francouzské věci.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANGIOLETTO: to máš kliku, nám syna vzala jen na konzultaci, do péče si ho nepřevzala, že má plno a nestíhá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ANGIOLETTO: Zkousela jsi i prosanum? Doktor mi prisel pomerne rozumnej a diky jejich lecbe tomesama jsem se ekzemu “zbavila”, uz to bude vic nez pet let. Vratilo se to asi jednou v daleko mirnejsi forme, to jsem dokazala nejak doma zahnat promazavanim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: fenistil proti svěděni, aby ses v noci neškrábala a nezhoršovala to, kalciovou mast na zklidnění a když bude njehůř, tak kortikosteroidy. třeba Benáková nám radila nasadit kortikoidy hned jak se ekzém vymkne kontrole a dávkovat jemně 3 dny a pak odeznívat dávkování ob den a pak ob dva. je v tom prý jasný benefit namísto trápení kůže zánětem a sebe komplikacemi. osobně třeba u kluka nedám na bílou kalciovou mast dopustit. ano známe miliardu kosmetických přípravů, ale můj favorit je jasnej. zmínil jsem volně prodejný léky, ale pořád ti je může hradit pojišťovna.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    PALEONTOLOG: Jj, volala jsem asi 4 čísla a všude je situace stejná, takže jdu zítra ráno na Vinohrady... Jen tedy nevím, co chci predepsat, protože jsem mela exem naposledy jako díte, a ted na jednou ve 30 bum!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: resp. jestli potřebuješ něco předepsat tak si skoč kamkoliv a na tuhle se připrav s zprávami, testy a rozeber s ní svoje potíže detailně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANGIOLETTO: my to měli podobně, rozjelo se to stylem že násmálem hospitalizovala tříletého kluka. ale kluk s alergií na kočky a psy, o které jsme fakt nevěděli, se nám začal dávat do kupy. no a mě poslala s erytrema migrans zpátky za praktikem, i s boreliózou :) co se dá od Benákové čekat je, že sice potřebuje čas, ale pak se ti fakt věnuje.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    PALEONTOLOG: Ok, paní doktorka musí být fakt oblíbená, nejdríve na konci dubna...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NUDLINEK: sebamed, kalciová mast + ichtamol/phytiol
    ANGIOLETTO: tahle paní řeši problémy, máme s ní fakt dobrý zkušenosti. člověk si jen musí z vyknout, že má tolik pacientů, že při setkání mluví rychle jako kulomet. ale je věcná, přímočará a empatická.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam