• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UMIAKI: osobně bych předtím šel na alergologii, ať sebe ani děcko netrápí dietou něčeho, co nemá nejspíš žádnej vliv.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    POZITRON: To je mi líto, to skutečně zní jako ekzém :( Dobrá zpráva je, že většina dětských ekzémů zmizí během dospívání a jen malá část má ekzém i v dospělosti.
    Za sebe doporučuju vysadit ten lepek a to na dlouho. Není to tak těžké, jako mléčné výrobky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GIA_: to si delas prdel, ne? :) ja resila ekzem u kojence hned pod tebou.
    UMIAKI: klidne az 14 dnu? kez by, mne tady bylo receno, ze 6 tejdnu. :( ja ted vydrzela komplet bez mleka a mlecnych vyrobku necele 4 tydny, ale pediatricka tady z nyxu mi radila vydrzet 6, ze 4 jsou malo. v pondeli jsem byla se synem u nasi pediatricky a ta mi rekla, ze uz se na to mam vykaslat, tak se priznam, ze jsem s radosti poslechla. behem tech bez 1 dne 4 tydnu se nic nezmenilo, ekzem porad stejny. vzdy par dnu mazeme, pak je chvili klid a pak se to zase cele vrati. nejhorsi je oblicej.
    ale teda musim rict, ze u nas je to vyrazne horsi, nez co ma na fotkach GIA_, fakt vyrazne. :(
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: Mohla být z jahod. Mohla být i z těch věcí, ze kterých jsou knedlíky.
    Nejčastější si troufám říct je lepek, pak asi mléčné bílkoviny, nebo jiné složky mléka. Pak to budou exotické plody a oříšky. Může to být alergie na něco chemického. U mě to je lepek a stres. Bez těch dvou věcí mám ekzém tak na 5% z toho, co to bylo, v podstatě jen na prstech a v loketních jamkách. Musím říct, že nakonec mi skutečně pomohl jeden kožní lékař, ale byl to až 5. kožní v řadě a ti před ním vždycky jen napáchali více škod než užitku a já mezitím prošel desítkami injekcí, mastí a experimentů s kosmetikou.

    Nedávej mu z toho nic - jen tím otupíš vizuální příznaky a pak nepřijdeš na příčinu. Ptal jsem se, jestli ho to svědí, jestli je neklidný? Jestli to má jen vizuální příznaky typu "ošklivá vyrážka", tak buď v klidu a hledej příčinu dokud je to relativně snadné.
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: nevím jestli to víš, nebo ne, pro jistotu: při utírání ho neteři, jen poklepávej nejlépe plenou. Nejhorší je, že kůže je náchylná k druhotný infekci (např. koupelny jsou často špatně větratelné a ručníky mohou hůř schnout a můžou být zdrojem infekce pro poškozenou kůži).
    Snad to brzo zmizí.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Tak už klidná matka nejsem :D Dnes jsme byli na očkování a doktorka ten ekzém chtěla vidět. Řekla mi, že to vypadá na atopický ekzém a že to může být z čehokoliv. Mám prďolu mazat Ad lotio acutem, Cuzozinc ichtamo spray, na mytí používat Cutosan (vše od DrKonrad) a k tomu mu ještě kapat fenistil a začala mi vyhrožovat kortikoidy..8-0 Já teda nevím, ale zas tak strašný ten ekzém nemá...:/
    Jinak v podkolenní jamce měl ekzém lehce už předtím, ale na těch rukách a pod krkem, to je novinka...
    Budu teď používat měsíčkový krém Calendula, budu mu dělat ovesné koupele, hlídat stravu etc a uvidím jak se to vyvrbí... Snad na kortikoidy nedojde!!
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: HA v pátek jsem měla knedlíky s jahodama! Z toho by mohla být ta krupička :D Děkuji za tip!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: To co má kolem pusy a jinde nemusí být spojené, může to být jen shoda okolností. Jestli je kojený tak jídlo matky může způsobit totéž.
    Opakuje se to nebo to trvá dlouho?
    Jestli ho to nesvědí a jestli to nemáte v rodině, tak bych jen sledoval a nechal to být. U takhle malých dětí se to může jen objevit a pak zmizet.
    A určitě bych vynechal ten bepanthen:-) je to stejně jen předražená kalciovka a klidně může mít tělo reakci na bílou vazelinu nebo něco v tom.
    Stejně tak sprchovat klidně jen zadeček a bez mýdla. Použij během koupele nějaký dětský olej, třeba HiPP.
    Hlavně v klidu, pravděpodobně to nic není a klidná matka je nejvíc:-)
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: možná má umiaki pravdu, neměla jsi třeba jahody? Teď je sezóna a ne každého to napadne a zrovna jahody jsou prý extra osypavací.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Syn zatim vyzkousel pouze 6 potravin, takze pokud by to byla jedna z nich, tak jak to zjistit? Mam davat jen mleko a az to zmizi, tak nasadit jidlo znovu? :D (blba otazka, ja vim , ale...vubec nevim, jak ted postupovat :))) Jak jsem psala viz nize, tak vse krome cukety mel 1x, takze by se ekzem nemel zhorsovat, kdyby to byla jedna z nich..Jinak kolem pusinky a na krcku ma krupicku + ten ekzem...Jestlinto neni jidlo + praci prasek, mam pocit, ze jsem jednou prala v jinem..ach jo
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: Pardon, ale to nejsou moc vhodné rady. Je to skoro 100% reakce na nějaké jídlo nebo pití, které měl v posledních dnech, klidně až 14 dnů dozadu. Můj syn měl podobná místečka okolo 1 roku tedy před 6 měsíci a trochu jsem začal vyšilovat, protože já sám mám atopický ekzém v dospělé formě. Zjistili jsme tehdy, že to byla reakce na citrusové plody a ještě jsme to několikrát ověřili.
    Skutečně důkladně uvažuj co nezvyklého jste jedli, pili, dýchali, čím jste uklízeli, prali, kde jste byli, co jste cítili ve vzduchu a na něco skoro určitě přijdete.
    Maskovat to teď nějakou mastičkou, aby to jako zmizelo, je nesmysl. U dětí je relativně snadné přijít na skutečnou příčinu ekzému, pokud jde o atopický. Pokud je to ekzém ve smyslu vyrážky, tak to bude reakce na něco chemického.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: ok, dekuji za rady! Zkusim vybrat nějaký krém,budu pokracovat v koupelich a uvidime, jak se to vyvine... snad dobře :)
    ULO
    ULO --- ---
    ULO: Jo a mně funguje měsíčková mast od weledy (třeba máš doma, já ji dostala v porodnici), na dceru to ale moc nezabírá.
    ULO
    ULO --- ---
    Na tu dietu se zeptej asi v mateřském citu, tam to někdo řešil. Já myslím, že jestli nebyly problémy do teď a nedošlo ke změně, tak je to zbytečné, ale nevím.
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: nemusí byt syn se osypal tak nějak okolo sedmého měsíce, a pak to po dvou měsících zmizelo a už se to nevrátilo (skoro 7 mu je). Může to být jen reakce na to, že zavádíš jídlo, nemyslím tím alergie, ale jenom to, že se tělo vyrovnává se změnou. U dcery se to objevilo až později a té se to, chudinky, drží už skoro rok. Ale nezvětšuje se to, neškrábe si to, tak to mažu a doufám, že to zase přejde.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: Ty brdo, tak to je beh na dlouhou trat :/ A mam zkouset nejakou dietu? Treba vyradit mlecny produkty, sladky nebo pecivo? Nebo pockat, zda se to bude zhorsovat a pak az?
    ULO
    ULO --- ---
    Ovesné koupele jsou dobré, bohužel co se týče masti, tak budeš muset vyzkoušet, co mu vyhovuje. Mazat můžeš zkusit třeba i čištěným sádlem, někomu fungují masti s lanolinem (infadolan), ale někomu lanolin vadí. Dobrou zkušenost mám s Vitella ictamo (s ichthyolem). Malé zabral výborně níže uvedený krém. Sestra přísahám na kokosové máslo.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    máte tady prosím někdo zkušenost s ekzémem u dětí? Synovi (7 měsíců) se udělal ekzém viz foto a já moc nevím, po jakém krému sáhnout. Ani mě nenapadá po čem by to mohl mít - s příkrmem teprve začal a kromě cukety žádnou zeleninu neměl 2x, takže by se to nemělo zhoršovat, což se děje. Můj jídelníček se také nezměnil, myslím :) a prací prášek máme stále stejný...Začala jsem mazat Bepanthenem sensiderm (radši bych ale něco víc “bio”) a včera jsem ho naložila do ovesné koupele...
    Děkuji








    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI:
    SAAYURI: snad to bude ta cokolada. ja ji za poslednich nekolik dnu sezrala fakt hromadu a normalne ji jim jen vyjimecne jednou za par mesicu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    POZITRON: Tady funguje Occamova břitva... Jo, asi jo. Klasické alergeny čokoláda, oříšky, ovoce...
    Tohle může být i kopřivka i ekzém, čistě podle fotky to nikdo nepozná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam