• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: naše problémy se sestávaly ze suchejch ohraničenejch ložisek a pak mokvajících ran. nic pěknýho, proto nám dávalo smysl to doléčit i přes zdánlivou neviditelnost. tohle na obrázku moc neznám, to měli na tváři jako malí i s bráchou, v nějakým malým rozsahu a nebylo moc síly to řešit. měli jsme jiný problémy.
    já když to tak zrekapituluju, tak ložiska vlastně měl kuba na břiše, na zádech, pod krkem, v podpaží, předloktí a jamce, v tříslech, stehnech, kolenní jamce, i na lýtkách. dorbný fleky, do 1-2cm. a řešili jsme to právě tím namazáním těla a pak rozetřením smouhy po ložiscích a mezi nimi. dostali jsme kalciovou mast z lékárny a mazali přes to KS, s odstupňovaným koncem terapie. kluk dneska problémy má, je to přecejen atopik, ale hrozila mu i hospitace, my jsme fakt neřešili kosmetickou vadu na kráse
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: tak samozrejme uz se mu to na tvarich zase rozjizdi, klasika. je to dnes asi 6. den pauzy. se poseru.
    SAAYURI: musim zatukat, ze loziska po tele, tzn. u syna ruce a nohy, se dari rozehnat pouze dexerylem, tam kortikoidy nastesti netreba. aspon ze tak.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: ano, podle benákové se tahle místa řeší způsobem, že se předmaže vstřebatelným krémem větší plocha a na tu se aplikuje kortikoid, který se přes to vstřebá více do plochy. každej si musí najít systém, kterej mu vyhovuje.
    rozhodně jsem nabídnul POZITRON alternativu v podobě odlišného doporučení kožařem. stávající terapie evidentně neplodí výsledky.
    syn je atopik a měl rozsypy po celém těle. asi 25% a na velkých plochách. po doporučení benákovou se podařilo ekzém redukovat a v současnosti je to starost stále stejných míst. terapii jsme řešili od jeho 2 let a teď je mu 7. takže máme za sebou 5 let s kortikosteroidama a podpůrnou terapií, vč. vyšetření potravinových a jiných alergií.

    jako klidně buď hysterická, mě je to jedno.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: jestli o postupným vysazování nepadlo slovo, tak by bylo na to rozhodně zajímavý se přeptat, proč o tom nepadlo ani slovo, když je to naprosto běžná doporučovaná praxe ? :) s výsledky.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: Tvy dite ma mozna tri mista, moje dite ma malickaty loziska na prednich a zadnich stranach nohou, na rucickach, za uchem, na zadku. Rozhodne nemam dite s jednim flekem na xichte. Ta poznamka o gramotnym belochovi byla uplne mimo, podobne asi jako tem zbytek. Diky, tim pro me debata s tebou konci.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: Ano, a ja ti zase pisu, ze mam nazor obou odborniku, kteri maji zkusenosti z obou stran spektra, stejny davkovani, kdy o postupnym "vysazovani" nepadlo ani slovo, naopak obe rikaji, ze locoid rozhodne neni stredne silny nebo jaky pripravek, ale ten ze slabsich (mozna rozhodujoi nejaky mg ucinne latky, ktere neresis). Takze prevdepodobne to bude spadat do kategorie - jeden nazor rozhodne neni jen ten spravny nazor...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: ale no tak :) to gramotnej bíloch snad udrží v hlavě, jsou to dost konkrétní, stále stejný místa
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, a jeste me vlastne zajima ta cast s natiranim po vymyzeni. Jak presne si oznacujes, kde ze ta loziska, cos mazal a pred tydnem zmizely, byla? Lihovkou?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: tohle pojednání jsem vložil kvůli tomu, aby bylo zjevné, že locoid patří mezi středně silný KS. je to odbornej text, nikoliv webová stránka. navíc vycházím z doporučení konkrétního dermatovenerologa, kterého se lze přeptat osobně. nic víc, dělej jak uznáš. u nás to zabralo a nestěžovali jsme si na okamžitou recidivu. čili rozhodnutí je už na vás.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: Ja byla samozrejme u kozare, stejne tak jako u alergologa a imunologa. Pravdepodobne to budou vetsi odbornici nez prekopirovany veci z internetu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to postupný vynechávání má hlavně dobrý výsledky. to není po 4 dnech konec terapie a okamžitá recidiva.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: troufnu si tvrdit, že tomu prakticky moc lékařů nerozumí. na dětský atopický ekzém stačí kortikosteroidy nějaké střední učinnosti, což je právě ten locoid. zde doporučují používat nejdéle týden KS s vyoskou účinností https://www.klinickafarmakologie.cz/pdfs/far/2007/01/08.pdf. pro těhotné a kojící nejdéle týden, to ale není náš příápad.
    rozhodně bych se, jako u pozitron, poptal na víc názorů, nám bylo kladeno na srdce, že je potřeba používat KS i po vymizení ekzému, používat obden do půlky druhého týdne a ob dva dny poslední dávku. takhle zněla rada mudr.benákové z letňan, pracuje na kožní a alergologické klnice. pochybuju, že se se podaří ji dovolat a zeptat se, ale je aktivní a má širokej záběr. komu nepomůže, může hned vedle navštivit solnou jeskyni :D
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Svědí ho pouze ta vyrážka/ekzém za uchem a na krku..Jiný místo jsem ho nikdy škrabat neviděla. Jinak neklidný není a nepřijde mi, že by se jeho chování nějak výrazně změnilo. Ještě jsem si říkala, zda to, co má kolem krčku a za uchem není od slin nebo nějaký druh potniček.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: My dostali na Locoid max 1x za24 hodin, vrstva, co musi byt absolutne vstrebana (zadny bily stopy) a prestat cca. po 3-5 dnech, kdy lozisko zmizi...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: tak to konfrontuj s vice odbornikama, locoid jsme měli taky


    UMIAKI: ige testy nejsou prukazny a proto se delaji
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: mame psano 2x denne 3 az 5 dni

    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PALEONTOLOG: IgE testy nejsou průkazné. Jsou často falešně pozitivní i negativní a navíc alergologové neberou takhle malé děti. Lepková intolerance se dá prokázat snad jen biopsií, což je něco co asi nechceš kojencům dělat. Totéž je u mléčné alergie/intolerance. Já nejsem alergický na nic z jídla, ale přesto mi některé potraviny prokazatelně stav zhoršují. U děcek je snadné na alergii přijít, protože nemají svůj systém a hlavně střeva zaprasené vším možným.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: počkej on kortikoid se vysazuje postupně a to je dost zasadni pro lecbu

    Lokální aplikace kortikoidů je spojena s minimem nežádoucích účinků, pokud jsou dodržovány zásady správného používání. Při inhalačním podávání např. při astmatu je nutné si po vdechnutí léčebné dávky vždy vypláchnout ústa a zbytky přípravku v dutině ústní nepolykat. Pokud aplikujete např. mast s obsahem kortikoidů na kůži, stačí jen malé množství a po použití je třeba si umýt ruce, aby se látka zbytečně nedostala i na další místa těla. I při místní léčbě je vhodné vysazovat kortikoidy postupně. Pokud je pacient používá např. na akutní ekzém, měl by pokračovat v aplikaci většinou minimálně týden, a to i pokud dojde k vymizení projevů onemocnění dříve, a poté přípravek postupně vysazovat. Tedy pokud byl kortikoid aplikován např. dvakrát denně jeden týden, tak další týden ho mažeme nejprve jednou denně a poté ob den až do úplného vysazení. při nedodržení těchto zásad hrozí, že se onemocnění po náhlém ukončení léčby opět aktivuje. Ve výjimečných případech je však možné aplikovat kortikoid lokálně např. i pouze dva dny. Vždy se musíme řídit radou lékaře či lékárníka.
    Kortikoidy
    https://www.lekarnahrusovany.cz/kortikoidy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam