• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to postupný vynechávání má hlavně dobrý výsledky. to není po 4 dnech konec terapie a okamžitá recidiva.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: troufnu si tvrdit, že tomu prakticky moc lékařů nerozumí. na dětský atopický ekzém stačí kortikosteroidy nějaké střední učinnosti, což je právě ten locoid. zde doporučují používat nejdéle týden KS s vyoskou účinností https://www.klinickafarmakologie.cz/pdfs/far/2007/01/08.pdf. pro těhotné a kojící nejdéle týden, to ale není náš příápad.
    rozhodně bych se, jako u pozitron, poptal na víc názorů, nám bylo kladeno na srdce, že je potřeba používat KS i po vymizení ekzému, používat obden do půlky druhého týdne a ob dva dny poslední dávku. takhle zněla rada mudr.benákové z letňan, pracuje na kožní a alergologické klnice. pochybuju, že se se podaří ji dovolat a zeptat se, ale je aktivní a má širokej záběr. komu nepomůže, může hned vedle navštivit solnou jeskyni :D
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Svědí ho pouze ta vyrážka/ekzém za uchem a na krku..Jiný místo jsem ho nikdy škrabat neviděla. Jinak neklidný není a nepřijde mi, že by se jeho chování nějak výrazně změnilo. Ještě jsem si říkala, zda to, co má kolem krčku a za uchem není od slin nebo nějaký druh potniček.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PALEONTOLOG: My dostali na Locoid max 1x za24 hodin, vrstva, co musi byt absolutne vstrebana (zadny bily stopy) a prestat cca. po 3-5 dnech, kdy lozisko zmizi...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: tak to konfrontuj s vice odbornikama, locoid jsme měli taky


    UMIAKI: ige testy nejsou prukazny a proto se delaji
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: mame psano 2x denne 3 az 5 dni

    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PALEONTOLOG: IgE testy nejsou průkazné. Jsou často falešně pozitivní i negativní a navíc alergologové neberou takhle malé děti. Lepková intolerance se dá prokázat snad jen biopsií, což je něco co asi nechceš kojencům dělat. Totéž je u mléčné alergie/intolerance. Já nejsem alergický na nic z jídla, ale přesto mi některé potraviny prokazatelně stav zhoršují. U děcek je snadné na alergii přijít, protože nemají svůj systém a hlavně střeva zaprasené vším možným.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: počkej on kortikoid se vysazuje postupně a to je dost zasadni pro lecbu

    Lokální aplikace kortikoidů je spojena s minimem nežádoucích účinků, pokud jsou dodržovány zásady správného používání. Při inhalačním podávání např. při astmatu je nutné si po vdechnutí léčebné dávky vždy vypláchnout ústa a zbytky přípravku v dutině ústní nepolykat. Pokud aplikujete např. mast s obsahem kortikoidů na kůži, stačí jen malé množství a po použití je třeba si umýt ruce, aby se látka zbytečně nedostala i na další místa těla. I při místní léčbě je vhodné vysazovat kortikoidy postupně. Pokud je pacient používá např. na akutní ekzém, měl by pokračovat v aplikaci většinou minimálně týden, a to i pokud dojde k vymizení projevů onemocnění dříve, a poté přípravek postupně vysazovat. Tedy pokud byl kortikoid aplikován např. dvakrát denně jeden týden, tak další týden ho mažeme nejprve jednou denně a poté ob den až do úplného vysazení. při nedodržení těchto zásad hrozí, že se onemocnění po náhlém ukončení léčby opět aktivuje. Ve výjimečných případech je však možné aplikovat kortikoid lokálně např. i pouze dva dny. Vždy se musíme řídit radou lékaře či lékárníka.
    Kortikoidy
    https://www.lekarnahrusovany.cz/kortikoidy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: nase pediatricka se porad tvari, ze je to takhle v pohode a casem ekzem pravdepodobne zmizi. takze v praxi je to u nas tak, ze 3 az 4 dny mazeme kortikoidama (nyni locoid lipocream), pak je tejden klid a potom se to zacne znova rozjizdet. porad dokola.
    na kontrole v 6 mesicich za necely mesic uz to budu chtit resit nejak vic, protoze takhle to nejde.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UMIAKI: osobně bych předtím šel na alergologii, ať sebe ani děcko netrápí dietou něčeho, co nemá nejspíš žádnej vliv.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    POZITRON: To je mi líto, to skutečně zní jako ekzém :( Dobrá zpráva je, že většina dětských ekzémů zmizí během dospívání a jen malá část má ekzém i v dospělosti.
    Za sebe doporučuju vysadit ten lepek a to na dlouho. Není to tak těžké, jako mléčné výrobky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GIA_: to si delas prdel, ne? :) ja resila ekzem u kojence hned pod tebou.
    UMIAKI: klidne az 14 dnu? kez by, mne tady bylo receno, ze 6 tejdnu. :( ja ted vydrzela komplet bez mleka a mlecnych vyrobku necele 4 tydny, ale pediatricka tady z nyxu mi radila vydrzet 6, ze 4 jsou malo. v pondeli jsem byla se synem u nasi pediatricky a ta mi rekla, ze uz se na to mam vykaslat, tak se priznam, ze jsem s radosti poslechla. behem tech bez 1 dne 4 tydnu se nic nezmenilo, ekzem porad stejny. vzdy par dnu mazeme, pak je chvili klid a pak se to zase cele vrati. nejhorsi je oblicej.
    ale teda musim rict, ze u nas je to vyrazne horsi, nez co ma na fotkach GIA_, fakt vyrazne. :(
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: Mohla být z jahod. Mohla být i z těch věcí, ze kterých jsou knedlíky.
    Nejčastější si troufám říct je lepek, pak asi mléčné bílkoviny, nebo jiné složky mléka. Pak to budou exotické plody a oříšky. Může to být alergie na něco chemického. U mě to je lepek a stres. Bez těch dvou věcí mám ekzém tak na 5% z toho, co to bylo, v podstatě jen na prstech a v loketních jamkách. Musím říct, že nakonec mi skutečně pomohl jeden kožní lékař, ale byl to až 5. kožní v řadě a ti před ním vždycky jen napáchali více škod než užitku a já mezitím prošel desítkami injekcí, mastí a experimentů s kosmetikou.

    Nedávej mu z toho nic - jen tím otupíš vizuální příznaky a pak nepřijdeš na příčinu. Ptal jsem se, jestli ho to svědí, jestli je neklidný? Jestli to má jen vizuální příznaky typu "ošklivá vyrážka", tak buď v klidu a hledej příčinu dokud je to relativně snadné.
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: nevím jestli to víš, nebo ne, pro jistotu: při utírání ho neteři, jen poklepávej nejlépe plenou. Nejhorší je, že kůže je náchylná k druhotný infekci (např. koupelny jsou často špatně větratelné a ručníky mohou hůř schnout a můžou být zdrojem infekce pro poškozenou kůži).
    Snad to brzo zmizí.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Tak už klidná matka nejsem :D Dnes jsme byli na očkování a doktorka ten ekzém chtěla vidět. Řekla mi, že to vypadá na atopický ekzém a že to může být z čehokoliv. Mám prďolu mazat Ad lotio acutem, Cuzozinc ichtamo spray, na mytí používat Cutosan (vše od DrKonrad) a k tomu mu ještě kapat fenistil a začala mi vyhrožovat kortikoidy..8-0 Já teda nevím, ale zas tak strašný ten ekzém nemá...:/
    Jinak v podkolenní jamce měl ekzém lehce už předtím, ale na těch rukách a pod krkem, to je novinka...
    Budu teď používat měsíčkový krém Calendula, budu mu dělat ovesné koupele, hlídat stravu etc a uvidím jak se to vyvrbí... Snad na kortikoidy nedojde!!
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: HA v pátek jsem měla knedlíky s jahodama! Z toho by mohla být ta krupička :D Děkuji za tip!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: To co má kolem pusy a jinde nemusí být spojené, může to být jen shoda okolností. Jestli je kojený tak jídlo matky může způsobit totéž.
    Opakuje se to nebo to trvá dlouho?
    Jestli ho to nesvědí a jestli to nemáte v rodině, tak bych jen sledoval a nechal to být. U takhle malých dětí se to může jen objevit a pak zmizet.
    A určitě bych vynechal ten bepanthen:-) je to stejně jen předražená kalciovka a klidně může mít tělo reakci na bílou vazelinu nebo něco v tom.
    Stejně tak sprchovat klidně jen zadeček a bez mýdla. Použij během koupele nějaký dětský olej, třeba HiPP.
    Hlavně v klidu, pravděpodobně to nic není a klidná matka je nejvíc:-)
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: možná má umiaki pravdu, neměla jsi třeba jahody? Teď je sezóna a ne každého to napadne a zrovna jahody jsou prý extra osypavací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam