• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    JANEK_MAD: Mám skvělou zkušenost s metodou pani Zikové a nejen vlastní, poradila jsem i lidem z okolí, jejich dítě mělo ekzem po celém těle a velmi jim to pomohlo. Má dcera měla pouze na tvářích a pani Zikova neměla bohužel možnost nás vzít, měla hodne klientů a čekali bychom dlouho. Doporučila mi ale svou kolegyni a nám to pomohlo. Bylo to založené na testování potravin ale není to klasická eliminační dieta.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GREGI: Ještě mě napadlo, že mám nově sušičku a když vidím, kolik chlupů/prachu sundám třeba z povlečení, tak to by taky mohlo mít vliv...
    ULO
    ULO --- ---
    GREGI: uz jsme jsem to tu kdysi psala, jednou jsem si spletla mast na ekzem a kafrovo bylinkovou mast na hruď proti kašli, byly od stejné společnosti defacto stejně balene. Byl to zážitek bolestivý, jako bych si na ruku nalila rozpaleny olej. Ale je pravda, že ekzem zmizel, že bych to někdy chtěla opakovat, to tedy ne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    CMLKA: Imho to nove prostredi... Moje teorie je ze exem je nahromadeni neceho co se telu nelibi z prostredi kde clovek bydli. Hadam nejaky alergen coz muze byt vec ze zdi, nekde muze byt plisen, neco ve vode nebo trubkach, ve vzduchu... Proste kolem je nejaky prostredi ktery ti davkuje veci ktery se proste zacnou hromadit a pak bum exem. Samozrejme to dalsi jidlo. Ja ted pil hodne colu a taky myslim ze se neco po delsi expozici nasralo a bum exem...
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: Projel sem historii tady a vypada to ze naposled sem ho mel 6 let zpet. Jinak sem si docela jistej ze mi ho ted rozjela cola... Zacal sem ji nejak docela casto pit (4-5x tydne jednou dvakrat denne po pul litru cca). Kazdopadne diky exemu uz 3 mesice piju jen vodu a jine veci bez pridaneho cukru a uz ani nemam chut na limonady a sirupy. Predtim sem pul furt neco sladkyho. Obecne sem cukr dost omezil. Takze aspon k necemu ekzem dobrej:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ULO: Jo me kdyz vyjede hodne exem az na povrch tak mam nutkani si to namocit do lihu nebo neceho co to "vypali". Nedelam to, ale treba by to pomohlo. Kazdopadne ze ty hlavni projevy exemu jsou spojene s druhotnou infekci, exem proste narusi odolnost mista a to se zaniti, rozhodne souhlasim.
    Jinak me se objevil exem na rukach po hodne letech (presne nevim) a zjistil sem ze to neni atopak ale dyshidrotický ekzém... Coz sem sdelil memu otci ktery to ma cely zivot a nikdy od zadneho lekare ten nazev neslysel. Proste vsude se to bere jako "exem".
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: JInak u nejmladšího zase čekáme na gastro... u alergo/imuno vyšly zase jen kočky a ořechy.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    UMIAKI: Kiwi potvrzuji jako velký problém, dva ze tří synů se mi po něm strašně osypali - tomu prostřednímu se teď vrátil ekzém po skoro třech letech :(
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Já letos poprvé možná ve svém životě, ale určitě od doby, co bydlím v Praze nemám v zimě žádný ekzém. Vůbec to nechápu. Teorie:

    - mění se mi hormonální rovnováha aka stárnu
    - bydlím v novém bytě, kde je méně prachu a jiná voda - paradoxně je to víc v centru
    - beru potravinové doplňky, hlavně kolagen, ale to se mi moc nezdá
    - netuším
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ULO: V pořádku, takovou zodpovědnost na tebe nekladu ;). Já jsem s atopakem taky občas šla do bazénu a náš prostřední tam teď taky byl - má ložiska v loketních jamkách... nic se rapidně nezhoršilo :).
    ULO
    ULO --- ---
    KAIAFOX: muž mi laskavě připomněl, že takhle jsem žasla i před lety u dcery. Se švagrem jsem na toto téma zabruslila před lety, když mi na ložiska nezabírala žádná mast, tehdy jsem na doporučení toho jeho známého zkusila mýt místa mydlem a promazavat. Tehdy mi to pomohlo bez kortikoidni masti. Ale nefunguje mi to vždycky.
    Dneska jsem se nozickama syna zase kochala. Ale nerada bych toho tvého uvedla do zdravotních potíží.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ULO: Takhle na to pohlížet mě nikdy nenapadlo - pro nás velmi aktuální. Nejmladší syn má ze všech dětí nejhorší projevy ekzemu. O víkendu jsme chtěli jít společně plavat - normálně chodím já a dva starší a tentokrát jsme chtěli všichni - ale nakonec šel muž s prostředním. Říkali jsme si, že by to nejmladšímu neudělalo nejlépe.
    Dáme tomu tedy šanci :).

    My to tedy řešíme dlouhodobě přes střeva a alergie/imunitu, ale zatím bez výsledků.
    ULO
    ULO --- ---
    Zajímavý poznatek: syn má už třeba dva měsíce ekzem v podkoleni. Teď jsme byli na zimních prázdninách u bazénu, dcera má dělat zkoušku z plavani, tak jsme s ni museli trénovat a druhá dcera se ucila plavat. Takže syn s námi chodil do bazénu denně, za 5 dni mu ekzem téměř zmizel. Z obrovskych rudých fleku zbyly dva puntiky. Ošetřovala jsem ho stejně jako predtim, jen s výjimkou natirani vazelinovou masti před plaváním, to mi doporučila doktorka. Švagr rikal, že jeho známý, dermatolog tvrdí, že většina problému z ekzémem je druhotna infekce a cachtani v chlorovanem bazénu brebery vyhubi a pak staci jen poradne promazat. Prodavam jak jsem koupila. U syna to (asi spis náhodou) vyšlo. Pravidlo bych z toho nedelala. Ale třeba kdyby tu byl někdo, kdo plavat nechodi kvůli ekzemu, tak ze to možná stoji za to, to zkusit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UMIAKI: vis o tom, ze jsou tisice alergennich latek a testujou se ty nejbeznejsi? on ekzem nemusi souviset s alergii, vime? :-)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BALAENA: Já měla klasický dětský ekzém, na který mi perfektně zabrala kdysi homepatika. V pubertě se mi objevil znova hormální a ten mám pořád :/... A to že to je z hormonů vlastně vyplynulo až v těhotenství.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: no na začátku jsem chtěl zavést ekzamitckej denník, ale to vzhledem k psychickýmu nastavení ex nebylo možný. bydleli jsme v dvoupatrovým baráku a v prnvím patřechovali staří 3 kočky. to byl trochu poprask kolem toho, ale měly halt smůlu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: U nás kombo mléčná bílkovina + pšenice + vejce (bílek i žloutek) a na potraviny reagoval.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: vidíš ještě poznámka k potravinovým alergiím, to měl samozřejmě udělaný s výsledky na bílek, srst a laktózu. nějak jsme to řešili a omezovali alergeny, ale viditelně bez výsledku, tak jsme se na to vykašlali. dítě bydlí se psem a jí naprosto všechno, ekzémy má minimálně.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: Potomek měl ekzémy z potravinový alergie. Kortikouidy a imunomodulancia samozřejmě používal dlouhodobě, vymizelo to někdy v pubertě, to se v hormonálních zlomech stane často. (Stejně tak se může v hormonálním zlomu ekzém zase objevit, ono je to dvojsečný...) Občas se promazat ale potřebuje pořád.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JANEK_MAD: já bych se ženy zeptal, jeslti je ochotná jít do konzervativní léčby (korti, atb), když alternativa nezabere a klidně bych jí na to 2 měsíce dal, ale pak bych už moc nesmlouval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam