• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    UCKO
    UCKO --- ---
    Potřeboval bych na DRUPALu zajistit Jídelní a nápojové lístky.
    Použiji CCK a VIEWS, tam nevidím problém.

    Ale další funkčností by měla být denní nabídka a ta by se měla jednou týdně rozesílat emailem. Tady na to hledám řešení.

    Neřešil jste někdo něco podobného? Zatím jsem na začátku hledání, popostrčení či kopanec správným směrem uvítám. Děkuji
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BESH: Přesně tak! Ono totiž všeobecně platí, že skoro nemá cenu nic nového vymýšlet, protože to už určitě někdo potřeboval a naprogramoval :-) Zatím jsem byl pro Drupal nucen napsat pouze několik vělmi speciálních modulů, jinak se dá všechno vyřešit těmi už existujícími a odzkoušenými komunitou uživatelů. Jen je potřeba občas uvažovat trochu abstraktně - někdy není na první pohled úplně zřejmé, že by se ten který problém dal vyřešit právě tím kterým modulem.
    BESH
    BESH --- ---
    DEEFHA: a pro jistotu jeste Lullabot video: http://www.lullabot.com/videocast/drupal_actions_and_workflow_video :)

    ...fakt me Drupal bavi v tom, jak rychle nachazim reseni na vetsinu problemu. Treba CCK a Views je fakt mocna dvojka. Pokazdy kdyz se ptam: "a slo by nejak udelat...", tak to vetsinou jeste nestihnu ani domyslet a uz se nabizi reseni. :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BESH: jj :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BESH: Jednoduše asi ne, ale jinak bych v tom moc problém nevidím. Moduly workflow, actions a další. Mezi D5 a D6 jsouovšem v tomhle směru dost rozdíly.
    BESH
    BESH --- ---
    BESH: ze by Workflow modul? :)
    BESH
    BESH --- ---
    Jde nejak v Drupalu jednoduse udelat workflow tak, ze sice urcita role muze vytvaret jisty typ obsahu (rikejme mu "Studie"), ale muze ho pouze ulozit a publikovat jej muze jen jina role (mozna spis konkretni uzivatel)? Jako tresnicka by pak bylo, kdyby tomu uzivateli prisel email ve stylu: "Nova Studie vlozena do systemu. Potvrdte publikaci."

    Dikes za pripadny rady.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    UCKO: WTD prostě není CMS podle mých představ, pokud chce člověk něco skutečně hodně speciálního, je dost těžké to vytvořit... A přitom by na to za normálních okolností stačil kousek PHP.
    UCKO
    UCKO --- ---
    UCKO
    UCKO --- ---
    DEEFHA: Není se co divit že měníš ovzduší. Mě se tam také špatně dýchalo. ;)

    Ad WTD - já o něm měl zatím docela dobré mínění. Dělal jsem na něm e15.cz, eu2009.cz, mkcr.cz - defakto nebyly problémy. Ale je drahej jak kurva.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    UCKO: WTD je sračka ve všech ohledech. E15 si na Drupalu představit dokážu, ale nebude na něm. VTM byl poslední web v Drupalu, který jsem (jsme) pro MF udělali, celkově vlastně úplně poslední. Měním ovzduší :-)
    UCKO
    UCKO --- ---
    SIGN
    SIGN --- ---
    DEEFHA: je mi to jasny ;)

    btw co je wtd?
    UCKO
    UCKO --- ---
    DEEFHA: Co na to WTD? Převálcuje ho Drupal? Dokážeš si třeba představit E15 na Drupalu?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: Něco možná časem, ale většina by neměla smysl. Jedná se o moduly na míru přímo pro vydavatelství Mladá fronta, třeba import článků z XML souborů, které se jim generují z tiskových PDF podkladů... To by asi málokdo jiný využil :-)
    SIGN
    SIGN --- ---
    DEEFHA: nejaky contributions?
    SINC
    SINC --- ---
    dik, zkousim to
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SINC
    SINC --- ---
    mel bych dotaz,
    potrebuju na jednom webu udelat profily uzivatelu, ale jen pro nektere role a nasteldne z nich udelat node, nasel jsem jen modul profile role, ktery umoznuje nastavit profily podle roli, ale ten je ale jen pro drupal 6 a web ja na drupalu 5
    nevite nekdo, co s tim?
    dik moc
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TEKKET: Tak právě grafická stránka věci samozřejmě není moje ani kolegy práce, nicméně vyřídím dík naší grafičce. Bude mít radost, iterace návrhu se zastavila někdy na dvanácté verzi a to už toho měla opravdu plné zuby :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam