• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    netusite jak je mozny ze ackoli mam na hostingu limit 32M
    s ini_set('memory_limit', '100M') v settings.php mi drupal ukazuje 100M a vsechno co predtim uz bylo pres caru ted slape jako hodinky?

    a dalsi vec nechapu ze mi vstupni pole u filefield(ale dela to i pole od upload modulu)
    vypada standartne a ne tak jak ho mam nastylovany,v IE to beha a v lisce ne ackoliv ve firebugu je videt ze odkazuje na css kde je vsechno jak ma...viz http://dysko.experimentalcabaret.com/node/add/trax (dysko:disco123)
    uz sem z toho danek
    BESH
    BESH --- ---
    SIGN: Rad se o ten bastl podelim :)

    http://pastie.org/508824

    Ve zkratce: Jde o dvoukrokovy formular. Vicemene sber nejakejch statickejch udaju. Je tam moznost prilozit nejakej soubor s poptavkou (ten se ulozi do files/poptavka). Pak se tam v jednom miste sypaji checkboxy s agenturama, ktery jsou zadany v systemu pod typem obsahu "profil_vyzkumne_agentury" a uzivatel si odznaci ty, ktery nechce oslovit. Odesle se email (kterej jsem vyresil uplne mimo Drupal, pac Drupali email wrappery jsem nejak nepochopil) patricnymu cloveku, ktery s nim dal pracuje uz mimo system - alespon teda v soucasny podobe.

    Prave me jeste ceka vyresit to, ze se z ty poptavky vytvori node (v url s nejakym hashem, aby to nebyla odhadnutelna adresa) a zodpovednymu cloveku se jenom posle odkaz na ten node (to snad doufam pujde snadno).

    Za kazdou radu jsem vdecen, pac tohle jsem fakt sbastlil jak mi to padlo pod ruku. Jsem fakt front-end vyvojar a tomuhle jsem se chtel za kazdou cenu vyhnout :)
    SIGN
    SIGN --- ---
    BESH: tezko rict takhle, co pastebin kod modulu? neprintujes tam nekde nejaky veci misto return? etc...
    BESH
    BESH --- ---
    Rozhodnuti udelat si vlastni modul do Drupalu hned u prvni aplikace, na ktery Drupal zkousim, se neustale ukazuje jako blbej napad. Ale fakt jsem nenasel jiny reseni. No nic, k veci ;)

    Ted jsem tak nahodou zjistil, ze na strance, na ktery ten modul bezi, nefunguje prihlaseni (to je jako blok na kazdy strance). Co jsem tak mohl udelat spatne?

    Diky.
    BESH
    BESH --- ---
    SIGN: super, dikes
    SIGN
    SIGN --- ---
    BESH: #default_value
    BESH
    BESH --- ---
    Delal jste nekdo prosim s Forms API? Nemuzu prijit na celkem banalni vec, a to jak u checkboxes nastavit, aby ve vychozim stavu byly vsechny zaskrtnuty. Diky.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DEEFHA: je mi to jasny neco sem tam o tom uz precet ale asi sem potreboval trosku popsoupnout:) diky
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Ohledně toho virtualu - přesně tak.

    Ohledně těch templatů - nemyslel jsem template soubory, ale template funkce. v souboru guestbook.module hledej funkce, začínající theme_...něco . Ty se překopírujou do template.php v rámci adresáře s tématem webu, přejmenujou na nazevtematu_...něco a už si můžeš upravovat co chceš :-)

    Samozřejmě je k tomu někde na drupal.org dokumentace, tady se to v jednom odstavci vysvětluje celkem blbě.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DEEFHA: no css uz sem upravil ale potreboval bych aby jmeno autora odkazovalo na jeho email pokud je zadanej a soupnout datum jinam nez je ted,coz nevim jak udelat jinak nez pres template a prave nevim jak mam ten teplate pojmenovat aby ho to sezralo,v adresari toho modulu sem zadnej template neobevil...este v tom mam troshu hokej


    DEEFHA: btw jak to funguje s tim virtualnim serverem na nem ti bezi vic projektu a jenom k nim kupujes domeny?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Mám vlastní virtual server a je to naprosto super. Člověk má všechno pod kontrolou, může si nastavit co chce a jak chce, což se třeba pro Drupal občas docela hodí :-) Výkon je samozřejmě také někde jinde, než na sdíleném hostingu. Je to sice dražší, ale pokud máte víc projektů a některé z nich třeba i vydělávají :-), tak se to bohatě vyplatí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MONKEYFIGHTER: No a CSS / theme_něco na guestbook nejde aplikovat? Co si tak vzpomínám, výstup je sám o sobě dost jednoduchý, na to by mohlo stačit jen CSS:.
    SINC
    SINC --- ---
    jakej hosting pouzivate a doporucujete?
    chtel bych presunout jeden web ze savana.cz (ta je parametrama cena,pamet.. super ale proste strasne pomala)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    neporadite jak upravit vzhled guestbooku?(modul guestbook normalne)
    zatim se vsechen vzhled resil pres css,prepsanim templatu nebo vytvorenim novejch(node_novinky atd...)a contemplatem ale nevim jak na ten guestbook
    predem dik
    BESH
    BESH --- ---
    MONKEYFIGHTER: No mas pravdu, tenhle mi teda uplne unikl...nechapu. Ted uz teda asi zustanu u toho Workspace, to je celkem pohoda, ale dikes kazdopadne. Bude se urcite hodit priste.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BESH: pockej a kdyz das ve filtrech user:curent tak by to melo bejt presne co potrebujes ne?


    jinak muj problem s views se vyresil,imigefield k CCK chtel PHP5 tak sme se nechali presoupnout na PHP5 a od ty doby "rewrite output of his field" beha presne jak sem si to vysnil...
    BESH
    BESH --- ---
    Tak tu ted resim takovej orisek v D6. Mam uzivatelskou roli a mam 4 druhy obsahu, ktery muze zverejnovat a nasledne upravovat. Jedina cesta, kterou ted muzou upravit danej obsah je, ze vlezou primo na ten node a daji "Upravit".

    Klient ale chce, aby v uzivatelskym menu meli hned pod polozkou "Vytvorit obsah" polozku "Editovat muj obsah" a po kliknuti se jim zobrazily jejich nody.

    Tak jsem si myslel, ze to bude s Views hracka a udelam view, kde se zobrazi jen uzliky prihlasenyho uzivatele. Jenze Views nejak na tohle nemyslej.

    Jak byste tohle udelali vy?

    Diky za kazdy nakopnuti.
    SINC
    SINC --- ---
    DEEFHA: ja tam i modul i18n pouzivam, ale nektery veci jako nadpisy views a nadpisy ruznych field u typu obsahu - mi prislo snazsi prekladat necim takovymhle kdyby to bylo
    abych tam tech views nemel 50 a nemusel si pro kazdej z 5ti jazyku tvorit zvlast 5x10 poli v typech obsahu
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SINC: Pokud se nepletu, tak něco takového by mělo být součástí modulu i18n. Ten je ale opravdu hodně komplexní a možná pro tenhle případ jako kanón na vrabce - záleží jak přesně si to vlastně představuješ. Možná by bylo jednodušší napsat si jednoduchý modul / textový filtr, který by ti to zařídil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam