• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s multilanguage a multicurrency nasazenim Ubercartu? Zobrazeni ceny podle zvoleneho jazyka, atd... Financni odmena mozna, diky.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Hledam programatora pro vyvoj modulu pro drupal, docela to specha...piste do posty, diky.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ahoj, náhodou záhadné nezobrazení TinyMCE lišty (mám jí instalovanou a vybranou pro správný druh textu) ale neobjeví se .. objeví se pouze v případě, že dám text zpětně editovat .. drupal 7 .. netušíte někdo?
    SIGN
    SIGN --- ---
    Drupal Design Camp | the european drupal network proudly presents the 2. drupal design camp
    http://drupaldesigncamp.net
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s hromadnym pridavanim nodu(vlastni content type s CKK)? Nasel jsem moduly jako http://drupal.org/…/mass_create nebo http://drupal.org/…lti_node_add, ale ty me nevyhovuji, potrebuji aby to bylo maximalne jednoduchy pro uzivatele. Kdysi jsem narazil na reseni podobneho problemu pomoci Panels, ale uz to nemuzu dohledat:( Diky za vase tipy...
    SIGN
    SIGN --- ---
    uz dneska

    Drupal setkání - Praha - 26. dubna 2011 - Zaměřeno na vývojáře | Drupal.cz
    http://www.drupal.cz/clanky/akce/drupal-setkani-praha-26-dubna-2011-zamereno-na-vyvojare

    plus sprint zacina ted
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: tak blok s exposed form uz mi chodi, dokonce si pamatuje nastaveni filtru. Akorat samotne filtrovani podle atributu nefunguje, vytvoril jsem nekolik produktu s atributama velikost a vek, ale po zvoleni prislusneho filtru se nezobrazi zadny vysledek, jen prazdna stranka.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdar, resim nasledujici vec. Mam eshop s katalogem, ktery je rozdeleny na katagorie pomoci taxonomie a views. Jde o shop s hadrama a ja si potrebuju nekam do bloku dat exposed filter s volbou velikosti a pohlavi, tak, aby nastaveni toho filtru platilo ve vsech kategoriich eshopu. Vim, ze ve views existuje volba Remember, ale to mi nejak nechodilo....diky za kazdy nakopnuti.
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    ILKNO: Boost je dobrý pre stránky bez užívateľov, tam v rozhraní je to peklo.

    Vďaka za odkaz, určite na to mrknem.
    ILKNO
    ILKNO --- ---
    S7ANLEY: APC ano, je dobrej, ale kdyz se casto neco meni na webu, tak to trochu neposloucha ... jako ze dlouho trva nez sa zmena projevi. tady je peknej clanek jak to nastavit http://xerosphere.net/optimizing-apc-for-drupal

    modul boost je skvelej. hodne stranku zrychli. Ale taky dost dlouho trva nez se novej obsah objevi (nebo jsem to mela spatne nastaveny, nevim)
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Nemáte niekto skúsenosti s Memcache, APC a autocache? Alebo aspoň s nejakým pokročilím cacheovaním?
    BULHI
    BULHI --- ---
    aha, no tak to chapu :-))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BULHI: Aby nedošlo k omylu - já to samozřejmě umím, ale tohle konkrétně se mi nechce dělat, anóbrž na to nemám vůbec čas :-)
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak ty zasady jak ma stranka spravne vypadat si muzes precist sam, na to nepotrebujes zadnyho seo odbornika.. leda mozna kvuli napsani lepsich textu, zalezi jak ten web ted vypada.. kazdopadne onpage faktory jsou ale pokud vim spis v mensine, co se tyka vlivu na hodnoceni ve vyhledavacich.. cili bych doporucil ty prachy spis investovat do adwords nebo neceho podobnyho.. ale v tom se neorientuju, respektive netusim, kolik muziky za deset tisic dostanes.. takze na rozjeti nejaky kampane uz by se asi povolanejsi clovek hodil, otazka je, kolik by po zaplaceni honorare zbylo na tu samotnou propagaci :-)

    kazdopadne na nyxu je diskuze snad i o hackovani psich decek, takze je tu i diskuze primo o seo, pokud jsi ji jeste neobjevil:
    [ SEO alebo ako optimalizovat (rady, napady, tipy) ]
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BESH: Však taky za tím "SEO" byl smajlík :-)
    Jako co si budeme povídat, Drupal je čistě technicky na SEO přeborníkem, v podstatě už i defaultně "naklikaný" web má všechny potřebné záležitosti v pořádku. S provozem webu ale vznikají v čase určité požadavky, které je dobré v závislosti na trhu řešit (samozřejmě pokud je pro vás web zdrojem příjmů). Různí SEO přeborníci nemají problém prodat vám vlastní babičku, ale když dojde na lámání chleba a člověk je postaví před Drupal, tak jsou v koncích.
    Takže proto jsem se ptal tady...
    BESH
    BESH --- ---
    DEEFHA: Co ja vim, tak tu nejsme odbornici na SEO, ale radi se nad touhle problematikou obcas zasmejem u piva. :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Btw. abych nezapomněl - není tu někdo z přítomných odborníkem na SEO? :-) Měl bych prácičku:
    Trochu pečlivější optimalizace (onpage i offpage) multijazyčného webu (Drupal 6) nevelkého rozsahu, ale o to více specifické cílové skupiny (netradiční cestovka). Zadavel má rozpočet řekněme cca do deseti tisíc korun...
    ILKNO
    ILKNO --- ---
    ILKNO: a ne, pravda, vyhledava. dik.
    ILKNO
    ILKNO --- ---
    DEEFHA: no zda se, ze prave vyhledava jenom v klicovych slovech
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    SIGN: Dík, za ten tip na aquiu, asi je na čase pozrieť na ten ich hosting a ich služby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam