• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    QUARATH: Třeba. A nebo přes https://www.drupal.org/project/filefield_paths, řekl bych.
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    Dotaz: da se nejak udelat, aby mely veci v public folder "clean url"?
    tzn. ze kdyz mam menu "About Us" s URL /about-us/
    "About Us" > "Objectives" s URL /about-us/objectives/
    tak pak soubor nahranej v nodu "Objectives" mel URL /about-us/objectives/soubor.pdf
    ...asi to pude jen pres File Aliases co?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MARKIZ: Třeba http://klan2011.cz, ale ono takhle zvenku se to chová i vypadá jako kdekoliv jinde. Prostě Disqus, no :-)
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    diky moc!! jestli je to nasazene na nejakych webech co jsi delal, posles odkazy?
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    ahoj, neporadi nekdo nejake reseni pro vkladani komentaru do webu po registraci apod, podobne facebook komentarum, nicmene nechceme byt omezeni registraci pouze na facebook. mozna by stacilo prihlaseni google uctem, idealne vice moznosti. rad bych se vyhnul pouziti drupal modulu comment z duvodu narocnejsi spravy webu a problemu spojenych se spamem apod. idealne free reseni. diky.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CARTMAN: tak jiste ze je to PR, ale uplne bez informaci to taky neni. Jestli mas link na clanek kde se podobny problem resi detailneji, sem s nim.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SAMGARR: co presne je na nem zajimavy? Zni to jak PR pamflet. Nerozebira jediny detail implementace jen ze se jim neco nelibilo tak to prepsali.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    zajimavy blogpost
    Drupal and high-load projects. Myth or reality? — Internetdevels official blog
    http://internetdevels.com/blog/high-load-drupal-projects
    DARMONLOR
    DARMONLOR --- ---
    COLBEN: Díky, už jsem většinu stihl vyřešit nebo obejít. Každopádně bude hodně bugreportů / feature requestů a patchů, ten systém je sice úžasně komplexní, řeší skoro vše… Ale na stranu druhou strašně neohrabaný.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    DARMONLOR: hmm, ani jednu z techto veci jsem nepotreboval resit. ohledne bodu 3.) se podivam az budu mit moznost nahlednout do instalace civicrm
    DARMONLOR
    DARMONLOR --- ---
    Díky za každou pomoc… Trochu jsem to podcenil a teď se mi nahrnulo až příliš práce. Na vrtání se ve zdrojácích a dokumentaci (která je teda dost strohá) nemám bohůmžel čas. Za každé pošťouchnutí správným směrem budu rád. Každopádně, byl to systém, který mi pro naše účely přišel jako nejvhodnější a až později jsem začal naráže ptoblřmyt. Dělám systém vstupenek pro konferenci (časem použijem i víc částí CRM, ale vstupenky jsou pro mě teď priorita)
    První problém co jsem řešil: Nemožnost určit vstupné rozdílně pro platební metody. Momentálně hardcoded, ale až bude čas, proměním to v patch. Platební brány si berou provize, které umožním přesunout na účastníka (přímý převod nejlevnější, možnost určit příplatky za paypal apod.
    revodem mám nastavený „pay later“. Upravil jsem si šablony e-mailů, aby byly poslány platební informace s variabilním symbolem (lehce upravený {$participantID})
    Při registraci se odešle e-mail ze šablony se správnou variantou pro „pay later“. Ale e-mail se změnou stavu objednávky z „pay later“ na „registered“ se pošle jen pokud je měním v batch změně v „find participants“. Pokud změním stav u jednotlivých účstníků, nepošle se nic. Stejně tak pokud změním stav platby v „contributors“. Lze toto chování nějak nastavit?
    2) trochu se ztrácím v šablonách. Jde nějak upravit ta tabulka ve „find participants“, aby zahrnovala i {$participantID}? Kolegovi co pak bude potvrzovat vstupenky by to sakra pomohlo :D
    3) jediné šablony se nenastavují přes multilingual plugin, ale někde jinde. Pro překládané stringy je použit tag {ts}. Kde ty překládané stringy nastavím?

    Předem díky za pomoc, až bude čas, rád ten projekt vylepším o pár věcí které mě štvou, ale teď mě tlačí čas.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    DARMONLOR: ja jsem ho implementoval
    DARMONLOR
    DARMONLOR --- ---
    Není to čistě drupal, ale má tu někdo zkušenost s civicrm pod drupalem? Potřebuju dodělat pár věcí pro neziskovku a nechci řešit již vyřešené…
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Rysuje se mi tu moznost obsadit nevyuzity hardware, mel by nekdo zajem o Drupal hosting s drush, APC, ... ? Zatim ciste teoreticky.
    BULHI
    BULHI --- ---
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    potřeboval bych pomoct. potřebuju nahrát vlaječky jazyků doleva nahoru a potřebuji aby to otevřelo jenom stránku ve které jsou informace v příslušném jazyce. chce to ale formát .po a ten nemůžu dohledat jak vytvořit. mám nějakej straej drupal, tipuju 5.xx.. dík, klidně pošta
    SINC
    SINC --- ---
    Taky by stal za zkousku https://www.openshift.com/ od RedHatu, maji verzi zdarma, ktera by mohla pro radu webu stacit.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MARKIZ: Řekl bych, že weby s malou návštěvností škálování moc nepotřebujou :-) Po pravdě řečeno GAE je relativně drahá sranda, jako ostatně většina služeb tohohle druhu. Takže je to asi na zvážení, případně na vyzkoušení. A na to se v dohledný době chystám.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    DEEFHA: Myslis, ze bude (je) efektivni vyuzivat tento hosting pro Drupal i pro jednoduchy weby v Drupalu s nevelkou navstevnosti? Z jejich "ceniku" asi nedokazu vycist realnou cenu. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam