Jsem gold level schwinn cycling instruktor a trošku to uvedu na pravou míru. Schwinn cycling vychází s venkovní silniční cyklistiky. Samozřejmě jsou tam zamontované prvky které trošičku tu hodinu dělají zábavnou. Někomu přijde že schwinn a spinning je to samé ale věřte mi denně se setkávám s klienty kteří jsou velice překvapení jaký je vtom rozdíl, a je vtom rozdíl. Já bych to malinko popsal tak že schwinn ve své formě tak jak byla vymyšlena je trénink.
A malinko v bodech
- schwinn cycling má 8 terénů a spinning jenom 5
- povolené techniky jsou rovinka v sedele, kopec v sedle, kopec nadsedlem, rovinka nad sedlem + combinované rovinky a kopce a pouze v 2 případech (terénech) jsou povolené sprinty
- žádné fixy se v schwinn cyclingu nepoužívají
- schwinn cycling vychází z čistého cyklistického pohybu, neboli to co se nedělá venku by se nemělo dělat ani vevnitř.
- sprinty alá rozjedeme nohy na co největší otáčky neplatí, sprint je nejnáročnější terén jak fyzicky a technicky věřte mi že člověk v něm maximálně vydrží 10s jinak by zkolaboval.
- schwinn by měl zachovávat pravidla otáček to jest 60-80 RPM kopce 80-100- rovinky nad sedlem, 80-110- normalní rovinky v sedle
- důležité je zahřátí a to je minimálně 10 minut
To je v zkratce asi vše.
Trošku k obtížnosti.
Ve své podstatě pokud člověk jede tak jak má tak lidi co jezdí spinning na schwinn cyclingu umřou. Je to z důvodu že instruktoři často jezdí silově a né vytrvalostně z čeho cyklistika vychází. Schwinn cycling je vytrvalostní trénink a ta se tady také buduje. Samozřejmě na schwinn cycling může každý, není to limitované pouze je dobré aby instruktor věděl o zdravotních problémech svého klienta a podle toho se zařídil.
Závěrem bych řekl pokud někdo chce zažít opravdu efektivní trénink schwinn cycling je dobrá volba, samozřejmě i spinning ale je důležité jezdit s tepovou frekvencí!!! a hlavně vyhledávat si kvalitní instruktory. Denně se setkávám s instruktorama kteří ani nemají certifikace a pokud mají mají jen zakladní. Pro zajimavost kurz trvá základní 2 dny. Co vás za 2 dny naučí? Já jezdim 8 let a řeknu že jsem možná před polovinou vědomostí které bych ještě mohl znát.
Jak zde v článku psal informace o schwinn cyclingu Mrnousek- můžete si přečíst článek o schwinn cyclingu na
http://www.aerobicstyl.cz/
pokud by někdo chtěl více informací napište mi zprávu.