• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROPPCAINDOOR CYCLING || SPINNING ||
    BECKO
    BECKO --- ---
    MRNOUSEK: Mám ty druhý zavržený a jezdí se v nich báječně. A nic nesmrdí, jelikož nosím dobré fusky .)
    SASH
    SASH --- ---
    MRNOUSEK: ok diky moc za nazor!.)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    uplne bych zavrhnul tyhle
    http://www.cyklo-obleceni.cz/Silnicni-tretry-SR422W-damske-/d1306
    a tyhle
    http://www.cyklo-obleceni.cz/MTB-tretry-SM321/d242

    jsou hodne uzavrene a na spinnu budou spatne vetrat. Dalsi dvoje jsou +/- v poho

    co se podivat po tretrach primo na spinn?
    http://www.manica.cz/cyklistika/cyklisticke-tretry/tretry-na-spinning/
    SASH
    SASH --- ---
    jen na spinn
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    SASH: chces je jen na spinn nebo i na kolo?
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    No dneska se mi teda povedl kousek.. Přišla jsem na 7 mou hodinu a byla jsem jediná, tak prý že nic... že hodina neproběhne, protože se jezdí od dvou lidí a více.. Tak že si zaplatim ještě jednu hodinu navíc když už jsem převlíklá... Nakonec jsem tam zůstala sama bez instruktorky, jela si na svojí hudbu a možná to bylo o dost lepší než s instruktorem :D heh a měla jsem to ve finále grátis.. none? :)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Ahoj, neporadíte, kde se v Praze jezdí spinning už od dvou, tří odpoledne? Na většině míst, která znám, jsou hodiny až od čtyř a to je pro mě pozdě.

    Preferovaná lokalita: kdekoliv na lince A.

    Díky :)
    SASH
    SASH --- ---
    JIRA666: no čéče já byla asi na tý pozdější lekci a to už ona nejela, jen tam chatovala na fejsbůku :)
    ja teda ted jezdim dvě lekce po sobě a sem dost vyřízená, tři bych asi nedala
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    XMARGE: Jiri Novotny - je to nekde na Evropske (http://deniksport.blesk.cz/clanek/ostatni-sporty/85792/reportaz-jak-vypada-test-pro-vrcholove-sportovce.html). Test probiha na trenazeru podobnem spinningovemu kolu, jen posed na tom vice odpovida realnemu silnicnimu kolu. Na zacatek si te zvazi, zmeri, premeri mnozstvi podkozniho tuku. Nasleduje test obsahu plic a jejich vyuzitelnost (rychlost nadechu/vydechu). Nasleduje presun na trenazer. Jedou se 4minutove intervaly s narustajici zatezi. Po urcitem poctu intervalu (myslim ze 3) se mezi intervaly vkladaji 30s pauzy, kdy je zatez temer nulova. V ramci intervalu se snima tep, aktualni zatez ve watech, prubeh slapani (pozna se jak clovek dobre slape), kadence (je potreba se drzet v urcitem pasmu - myslim, ze je to 75-85ot/min). Po dobehnuti intervalu odebere krev (na zacatku pichne jehlickou do prstu a odebira kapku krve). Z krve ziskava informaci o mnozstvi laktatu.

    Intervaly jedes dokud muzes. Je potreba jet minimalne 3 minuty aby interval do mereni zapocital (ikdyz pritelkyni rikal 2 minuty). Ten zaver bejva uz dost krusnej. Vse se jede v sede.

    Vystupem je pak x grafu a hodnoceni. Pro me jsou z vystupu dulezite informace o vlastnich tepovych pasmech, prubeh laktatove krivky a pak vykonostni hodnoty (maximalni vykon, vykon w/kg a pomerny vykon pri urcitem mnozstvi mmol v krvi - nevim ted presne pri jakem, ale tohle jsou hodnoty, ktere se daji srovnavat mezi ruznejma lidma... da se snadno zjistit, jak jsme na tom vuci sobe s pritelkyni, ikdyz ona vazi o xy kg min...) Hodnoceni pro me moc zajimave neni, protoze Jirka hodne srovnava s profikama (ale za to si muzu asi sam, protoze na zacatku jsem se zminil, ze jezdim vytrvalostni zavody)... zaroven v hodnoceni i rika kolik hodin by mel clovek travit treninkem a v jakych pasmech se drzet...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MRNOUSEK: Můžu se zeptat, kam chodíte a co všechno vám tam spočítaj?
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    ad tepy: ma pritelkyne je ukazkou toho, jak je to dost individualni... podle vypoctu by mela mit cca 195tepu, ale realne je schopna jit pres 200 (vadnym tepakem to fakt neni)

    oba chodime na testy jaro/podzim a je celkem zajimave sledovat ten vyvoj... ale je fakt, ze to neni zadarmo (cca 1200)...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIDORI: googli "sporttester". Já mám sigma onyx fit a zatim vyhovuje.


    HANYONLINE: no já jsem někdě četla, že pro hubnutí bych si měla hlídat tep kolem 140 a hlavně v tom druhým pásmu (který je do 80%). Jenže vždycky na spinu jedu minimálně půlku lekce v tom třetím pásmu a jsem kolem 155 tepů. Z čehož bych měla být vyflusnutá a hotová, ale já jsem v pohodě, nic mě nebolí, citím se nabitá energií.. Takže ty pásma budu mít někde trochu jinde. Jen jsem líná se dojít někam změřit..
    VEKERA
    VEKERA --- ---
    Já osobně taky moc nedoporučuju tady ty výpočty ale je stim problem, jelikoz vewtsina lidi na testy nepujde. Ja mam pravidlo cim nizzsi tepovka tim lepsi jelikoz nehrozi riziko anaerobniho cviceni. Ve sve podstate ten vypocet je jenom orientacni, silne orientacni :). Nejlepsi pulsmetr muzes sehna bvud od znac ky Polar nebo Suunto. Doporucuju Suunto jslu za dobrou cenu a vydrzi. Hlavne at maj kodovaný přenos. Jinak se ti budou hlusit s jinymyi pulsmetry pokud budou v mistnosti.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Kde se da sehnat nejaky tepomer? Google mi moc nepomohl...
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    VEKERA: existuje i x výpočtů na internetu, ale já tomu nějak nevěřím... sportovní lékař mi dokonce řek, ať na to vůbec neberu zřetel... hlavně při výpočtu u sportovního lékaře záleží na pohlaví, věku, váze a aktuální fyzičce, která se taky dost mění pokud např. budu týden nemocná nebo týden nepojedu v zápřahu....
    Já si tep hlídam od 140 - 160, snažim se nejezdit ani pod ani nad a přijde mi že mi to nejvíc vyhovuje...

    příklad výpočtu
    http://www.spinattic.cz/vypocet-tepove-frekvence
    VEKERA
    VEKERA --- ---
    Já jezdím ve World class fitness center http://www.worldclass.cz/en/about-us/instructors/99-martin-vecera, a mám své 2 hodiny ve Fitness Týn (centrum nic moc ale pokud člověk tam jde za účelem zajezdit si tak je to dostačující).
    To Hanyonline: tak tepová frekvence je složitá záležitost. Nejlepší je si zajít na ergometrii kde ti to spočítají. Jinak výpočet u žen je 226- věk a u mužů je 220- věk. Tím zjistíš svích pomyslných 100%. Jezdí se mezi 65%- 85%. Pokud chceš spalovat tepová frekvence musí být kolem 65% max do 75%- jelikož tuk je liný, má čas se z metabolizovat a přeměnit. jelikož tělo nepotřebuje akutně energii. nad 75%-85% je spíše cvičení kardio, je to těžší a svali potřebují rychlejší energii tak tělo začne využívat především sacharidy. nad 85% se nejezdí jelikož je to anaerobní cvičení (okyselí se celí organismu a má to nepříznivý vliv na svaly a celkově tělo)
    Základ je uvědomit si že není cvičení o množství pocení a obtížnosti. Každý má jinou termoregulaci, já to popisuju tak že když posadím klienta na poušť bude se potit, když posadím do mrazáku nebude se potit a přitom spálí stejné množství na kole. A hlavně pokud chce člověk zhubnout nemusí se skoro vůbec člověk namakat, ba naopak, čím nižší frekvence tím člověk víc spálí.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ja jsem byla vcera na te Flore v Hit fitness, udajne to mel byt podle popisu schwin, ale kdo vi, co to bylo... zadne merice tepu jsme nemeli, zhruba v polovine hodiny jsme vylozene posilovali a asi trikrat jsme delali fixy... jinak skoro stejne jako spinning na Miraku. Teda az na to prostredi, ktere je o dost lepsi nez na Miraku
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    HANYONLINE: Mně by třeba zajímalo, v jakým pásmu si mám hlídat tepovku?
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    VEKERA: mohu se zeptat kde jezdiš? kde máš hodiny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam