• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RADUOchrana rostlin, rostlinolékařství - vše co nás zajímá, rady, tipy, zkušenosti, poradna
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Zdravím, mám tady něco na Jírovci, podle atlasu jsem to určil na fytoftorovou kořenovou hnilobu. Tusíte někdo jestli se dá strom ještě nějak zachránit (koruna je zatím v pohodě). Je to tam cca 5 měsíců.



    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    LEMS: aspon 2 hodiny, najlepsie by bolo ak by neprsalo tak 12 hodin, ale za 2 hodiny je uz väcsina acetamipridu absorbovana rastlinnym pletivom.
    LEMS
    LEMS --- ---
    plz jak dlouho po postriku Mospilanem by nemelo prset? v letaku to neni.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BLANITCHKA: tak nam to chytlo taky ovocny stromy v sadu a siri se to.. pomohlo ti rady tady z klubu?
    viz
    LIBRIUM:
    LIBRIUM:

    dekuji
    SASOS
    SASOS --- ---
    LIBRIUM: díky, kouknu, co z toho bude pro mě dostupnější a stříknu to.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    SASOS: alternativne by sa dala pouzit aj kombinacia Talent 6 ml/10 l + Ortiva 10 ml/10 l vody postrek, takisto aplikovat za sucheho veceru, celkovo 3 aplikacie v priebehu mesiaca.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    SASOS: Tercel, davka 2.5 g/l vody, postrek vecer po zapade slnka ked nema prsat aspon 12 hodin, opakovat o 10-14 a 28 dni.
    SASOS
    SASOS --- ---
    mám dotaz na postup ošetření ouškatosti azalek. Letos se mi to na jedné velké azalce ve stínu rozjelo opravdu hodně, takže jsem zvolil prvotní ošetření v podobě posbírání všech napadených listů a když toho bylo lokálně moc, tak jsem prostříhal i jednotlivé části korunky. Co prosím použít na následný postřik. Někde jsem viděl Dithane, jinde Acrobat MZ. Máte s tím někdo zkušenost?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DENDROBATA: vlastnosti tych pripravkov sa nemenia podla toho kde sa nachadza sklenik predsa.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    No a když mám skleník přilepený k baráku? Jedná se vlastně o zimní zahradu ..
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    a zrovna tech puklic se insekticidem muzes zbavit dost spolehlive..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DENDROBATA: a inak preco nechces silou mocou insekticid? su aj specificky ucinne a bioracionalne... holt na skodce, ktore maju vysoku fekunditu su insekticidy optimalne.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LIBRIUM: No tak to teda pěkně děkuju .. Jaké mají stadia přezimování, byl pul roku klid a teď jsem je objevil na Agave..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DENDROBATA: pinzeta, vatova tycinka s technickym liehom a lovit mechanicky.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Citrusy, puklice a skleník .. existuje možnost jak toto řešit bez dávek insekticidů?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DENDROBATA: vyzera ako zacinajuca infekcia Gloeosporium taxicola. tis ostrihat na zdrave drevo, osetrit postrekom Horizon 250 EW 0.8 ml/L + Ortiva 1 ml/L vody, osetrenie zopakovat o 7 a 14 dni (3 x celkovo).
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Tisu začaly žloutnout jehlice, začínají od konce, pak zhnědnou a odpadnou až odumře celá rostlina... Nějaké tipy co s tím? Obávám se nejhoršího ... Další fotky zde http://imgur.com/a/dmogh

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hm - když jsem se z toho zmírajícího snažila otrhat uschlé listí a květy, tak jsem zjistila, že vůbec nemá cibulku a kořeny, ale jen takový pevný disk, kterým leží na zemině. Máma ho zachraňovala někdy začátkem léta, přesadila a koncem září mi ho vnutila. Do té doby tu rostl a kvetl a když jsem včera po půl týdnu přijela, našla jsem ho uhnilý.

    Teď je přesazení do poréznější zeminy, obraný od uschlých listů a uvidíme co s ním bude- je nějaká šance, že se vzpamatuje a ta cibulka mu doroste?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mám dva bramboříky, jsou na stejném místě (severní okno), mají stejnou zálivku (přilévám vodu do misky, tak jednou za čtyři, pět dní, když je zemina suchá). Mají jinou zeminu, ten co mi uhnil je zachráněnec z kontejneru (oblíbená zábava mé mámy), přesazený do květináče s domácím humusem a ten druhý nevím, protože se o něj starám kamarádce, která odcestovala, ale zemina vypadá že je s vyšším podílem písku.

    Proč mi ten červený uhnil? A jak ho můžu zachránit?

    (pardon za kvalitu fotky, mobil mi nějak odmítal zaostřit)

    KYTAROVEJ
    KYTAROVEJ --- ---
    Já bych tipnul letošní počasí. Extrémní teploty. Potom zaprselo a pro změnu 5 stupňů přez noc. Mám doma něco podobného, po tom co jsem postižený listy otrhal, nové se nedělají. Vypadá, že to bude ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam