Takže po dvou měsících soužití s RS2014 (a hlavně prvotním začátečnickym nadšením člověka, co neměl kytaru za celej život předtim v ruce :)) pár osobních postřehů:
- RS mi nejdřív lezl na nervy tim, že se spouští docela dlouho jak řídíci středisko vesmírnýho letovýho provozu, navíc ještě s tim jejich slavnym Uplay klientem, což byla pecka - pustim RS, pustí se Steam, pak Uplay a pak a teprve se pouštěl RS, zlo. Teď teda nějakej tejden-dva se mi už Uplay nespouští a asi ho úplně vyhodili z RS, protože na Uplay se mi od tý doby nenačítá čas nahranej v RS (což mi ani nevadí, protože Uplay jinak nepoužívám).
- od tý doby (zřejmě po souvisejícím update RS) mi RS občas padne při ukončování (takže se mi neaktualizuje herní čas aspoň na Steamu, pro někoho blbost, ale já nad sebou potřebuju bič a mít přehled, jak moc na něco kašlu nebo ne a ten odehranej čas je jistota), ale o dost nepříjemnější je padání v Session mode - ve chvíli, kdy splníte nějakou "misi" typu "zahraj si s tou kapelou" nebo "zahraj všechny notykonkrétní stupnice vyznačený na hmatníku" či "změn při hraní tempo na tolik a tolik", tak se RS poroučí k zemi. Teď mám třeba právě splnit "misi" změnou tempa při hraní (což už sem ale kdysi dávno udělal, wut?), což mi trošičku vadí - kvůli tomu mám vypnutou změnu tempa (což je jinak docela fajn funkce, virtuální kapela se přizpůsobuje nejen v tónině a hlasitosti, ale právě i v tempu)
- hodně mě ale baví, jak je RS inteligentní, kupř. hraju nějakou skladbu a pokud podle ucha hraju i další, nezobrazený noty, tak RS postupně sám zvedá level a v dalších slokách se už ty noty objevěj
- uvítal bych možnost mít víc uloženejch tónů než jen klávesy 1/2/3/4 (nevadilo by mi, kdyby to bylo třeba až do 9-0)
- ta výuková sekce je taková ... jako funguje to dobře, ale mnohem spokojenejší jsem s videama kupř. na youtube od různejch "učitelů. Myslim, že v RS by to všechno taky mohlo bejt podaný líp. Ale jenom maličko, zase aby to nevyznělo, že RS je ve výuce na prd ;)
- s Les Paul Junior od Epiphone co dávaj letos do "balíku" jsem spokojenej, takže se do koupě nový kytary neženu a doufám, že mi tenhle úhel pohledu vydrží aspoň třeba ještě rok a pak se uvidí.
No a zejtra si jdu vyzvednout do krámu kvákadlo, ten auto-wah co je v RS neni špatnej ... ale je to prostě automat :) Těšim se velmi, podám report, ale nevidim důvod, proč by nemělo fungovat :) Ten kabel do USB je prostě jen A/D převodník signálu, co leze z kytary, čili lze podle mě mezi kytaru a komp strčit libovolnej efekt, z kterýho pak normálně leze dál jen upravenej kytarovej analog audiosignál do toho převodníku.
Happy RSing! :)