• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLEVAJZZGUITAR HERO!! ROCKSMITH!!
    PIETA
    PIETA --- ---
    KEJML: Já jsem teda strašně dlouho myslel, že hrát a zpívat přitom je strašně vysokej level, hrával jsem na bubínky a fakt mi to k tomu zpívat nešlo, ale nedávno jsem si uvědomil, že jedinej rozumnej způsob, jak seženu čas na trénování, je hrát dcerce, takže jsem vytáhnul lidovky a dětský písničky a baskytaru a najednou jsem zjistil, že k tý base to jde prakticky samo.
    Nehraju ani nezpívám nic než ty nejprimitivnější věci, ale stejně mě překvapilo, o kolik snáz mi to jde než při bubnování.
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: A teda zpívat si u toho moc nemůžu. Jedna zpívám hrozně a druhak když jsem to zkoušel, tak mi to zároveň s hraním šlo ještě hůř jak normálně :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Session mode je právě jedna z hlavních novinek v RS2014, RS1 má jen AMP, tedy náhradu komba a efektů, ale to jsem jen vyzkoušel, radši hraju na skutečný kombo.
    GoPro jsem trochu tušil, jen jsem nevěděl, že to má i audio vstup, mi právě ten zvuk přijde na takový to domácí nahrávání celkem slušnej.
    Je škoda, že Rocksmith neumí v tom session modu nahrávat sám, jsem na to četl uživatelský stížnosti, ale žádnou reakci ze strany Ubisoftu, bohužel.
    TURBO
    TURBO --- ---
    KEJML: aha, v původním RS není session mode nebo něco podobnýho? :( To já bych taky nedal, leda bych si k tomu zpíval a to by ze mě lezly hrozný lejna :)

Nahrával sem z nouze na GoPro (Hero2 HD), zvuk vytaženej z kompu přes sluchátkovej výstup ;) z bedniček (přebuzenej těsně pod zkreslením, ale je to humáč, navíc mono - zkusil sem pak upgradovat firmware kamerky a už jede stereo, mrcha).

Bohužel neumim grabnout video se zvukem z RS. RS aby mi jel pěkně s minimální a pro mě snad ani neznatelnou latenci musim mít zapnuto "audio exclusivity" a pak už žádnej jinej program nemůže přistupovat ke zvukovce. V praxi to znamená, že můžu grabovat asi čimkoliv (zkoušel jsem jen Fraps), ale budu mít jen video :/
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Tak pentatonika nezklame :) Já si v ní občas taky brnkám, ale bez kapely jako máš ty to 45 minut nevydržím ani v nejmenším. Jak jsi to vůbec nahrával (obraz/zvuk)?
    TURBO
    TURBO --- ---
    KEJML: Není tohle v RS2014 vyřešený líp, tedy tak, že bych si vybral úsek písničky, rychlost, mastery (počet not) a to hrál pořád dokola?? - přesně tak to je. Nastavíš si úroveň obtížnosti (=počet not), rychlost a jestli chceš progresivně zvyšovat obtížnost a hraješ si v tebou nastavenym úseku písničky. Riff repeater pak imho končí až ty řekneš. Jelikož nemám 100% zahranou myslim snad žádnou písničku nemůžu to ale úplně potvrdit, ani vyvrátit.

Mělo by to bejt i docela dobře zřetelný z nějakejch videí, myslim, že když mrkneš na pár na YT, že budeš mít jasno. Ale je to jak píšu.

Jinak díky ;) Jako je to úlet a vlastně jsem opravdu "něco nahrál" jen na popud kamaráda, kterej když jsem mu o RS básnil chtěl vědět, kam jsem za 2 měsíce pokročil. Já když si to poslechnu (dohromady sem nahrál cca 3/4 hodiny, ale koho tim mučit, ono i tech 2x7 minut je slušná porce utrpení ;)), tak se místama dojmu k pláči smíchem ... ale co už no ;) Ale sou tam i světlý místa (2 vteřiny na každou cca 15. minutu ;)). Osobně kdyby mi někdo na začátku loňskýho prosince, kdy sem začal, pustil jednu nebo druhou věc a řek "dám ti dva měsíce a pak budeš aspoň takhle hrát/vrzat", tak bych se mu vysmál a ťukal si na čelo. Za mě dobrý, akorát sem kouslej na pentatonice, ale to se zase odkousne ... nebo ne a holt to bude jak píše PIETA (dobrý věci je potřeba držet na živu ;)). A normálně jsem asi tejden přemejšlel, jestli tohle teda kamrádovi vůbec pošlu a když sem to včera nebo předevčírem dal na YT, tak sem to původně radši nechal jen neveřejný ;).

P.S.: trénuju na Hendrixe! ;)
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Za mě dobrý :) Si snad ten RS2014 pořídím rovnou, bez vyčkávání na pěknou slevu ;)

Mimochodem když už jsem ty, tak se zeptám. Nevylepšili v RS2014 i riff repeater? RS1 umožňuje buď hrát libovolnou část skladby v riff repeateru v jednom ze tří módů. Jeden postupně zrychluje, jeden postupně přidává noty a třetí tě nenechá pokračovat s další notou, dokud nezahraješ správně předchozí. Především první dva režimy mám celkem rád, ale vadí mi na nich jedna věc: kdykoli jednou zahraju to co mám, zvýší se úroveň (zrychlí se písnička nebo se přidají noty), pokud to zahraju jednou dobře na nejvyšší úrovni, riff repeater skončí. Já bych ale potřeboval zahrát danej úsek mnohokrát dokola bez chyby abych se ho naučil. Není tohle v RS2014 vyřešený líp, tedy tak, že bych si vybral úsek písničky, rychlost, mastery (počet not) a to hrál pořád dokola?

PS: Můj učitel hry na basu by mě nenechal hrát s levým palcem koukajícím nad hmatníkem, ale kytarám nerozumím, dost možná tam jsou jiný doporučení :)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Psychedelický rock neumřel! (:
    TURBO
    TURBO --- ---
    Nesmějte se mi, každej jednou začínal a žádnej Hendrix z nebe nespad ;) Kamarád chtěl, abych se pochlubil, jak mi to po víc než dvou měsících "jde", čili nahrávky jsem udělal čistě na jeho naléhání ;)

Varování ministra zdravotnictví - obsah níže může nenávratně poškodit hudební sluch! ;)

Starci na špeku (Rocksmith 2014 session mode)
    http://www.youtube.com/watch?v=nTs0TfyAmR0

Starci na špeku II (Rocksmith 2014 session mode)
    http://www.youtube.com/watch?v=x_0VhXiSBJg
    TURBO
    TURBO --- ---
    Takže po dvou měsících soužití s RS2014 (a hlavně prvotním začátečnickym nadšením člověka, co neměl kytaru za celej život předtim v ruce :)) pár osobních postřehů:

- RS mi nejdřív lezl na nervy tim, že se spouští docela dlouho jak řídíci středisko vesmírnýho letovýho provozu, navíc ještě s tim jejich slavnym Uplay klientem, což byla pecka - pustim RS, pustí se Steam, pak Uplay a pak a teprve se pouštěl RS, zlo. Teď teda nějakej tejden-dva se mi už Uplay nespouští a asi ho úplně vyhodili z RS, protože na Uplay se mi od tý doby nenačítá čas nahranej v RS (což mi ani nevadí, protože Uplay jinak nepoužívám).

- od tý doby (zřejmě po souvisejícím update RS) mi RS občas padne při ukončování (takže se mi neaktualizuje herní čas aspoň na Steamu, pro někoho blbost, ale já nad sebou potřebuju bič a mít přehled, jak moc na něco kašlu nebo ne a ten odehranej čas je jistota), ale o dost nepříjemnější je padání v Session mode - ve chvíli, kdy splníte nějakou "misi" typu "zahraj si s tou kapelou" nebo "zahraj všechny notykonkrétní stupnice vyznačený na hmatníku" či "změn při hraní tempo na tolik a tolik", tak se RS poroučí k zemi. Teď mám třeba právě splnit "misi" změnou tempa při hraní (což už sem ale kdysi dávno udělal, wut?), což mi trošičku vadí - kvůli tomu mám vypnutou změnu tempa (což je jinak docela fajn funkce, virtuální kapela se přizpůsobuje nejen v tónině a hlasitosti, ale právě i v tempu)

- hodně mě ale baví, jak je RS inteligentní, kupř. hraju nějakou skladbu a pokud podle ucha hraju i další, nezobrazený noty, tak RS postupně sám zvedá level a v dalších slokách se už ty noty objevěj

- uvítal bych možnost mít víc uloženejch tónů než jen klávesy 1/2/3/4 (nevadilo by mi, kdyby to bylo třeba až do 9-0)

- ta výuková sekce je taková ... jako funguje to dobře, ale mnohem spokojenejší jsem s videama kupř. na youtube od různejch "učitelů. Myslim, že v RS by to všechno taky mohlo bejt podaný líp. Ale jenom maličko, zase aby to nevyznělo, že RS je ve výuce na prd ;)

- s Les Paul Junior od Epiphone co dávaj letos do "balíku" jsem spokojenej, takže se do koupě nový kytary neženu a doufám, že mi tenhle úhel pohledu vydrží aspoň třeba ještě rok a pak se uvidí.

No a zejtra si jdu vyzvednout do krámu kvákadlo, ten auto-wah co je v RS neni špatnej ... ale je to prostě automat :) Těšim se velmi, podám report, ale nevidim důvod, proč by nemělo fungovat :) Ten kabel do USB je prostě jen A/D převodník signálu, co leze z kytary, čili lze podle mě mezi kytaru a komp strčit libovolnej efekt, z kterýho pak normálně leze dál jen upravenej kytarovej analog audiosignál do toho převodníku.

Happy RSing! :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: :) Už aby se ukázala nějaká větší sleva na 2014 .
    Já poslední dobou jen cvičím to, co berem na hodinách, ale tak včera jsem nakonec pár věcí ještě dokoupil, tak jsem zas po delší době Rocksmith pustil a zkusil si nově zakoupený (a některý starý) songy zase chvíli hrál.
    TURBO
    TURBO --- ---
    KEJML: já se musim přiznat, že po objevení pentatonický stupnice v A-minor poslední tejden už nepouštim RS pro nic jinýho než session mode (=jam) nebo prostě jenom jako kombo (a kvůli načítání "herního" času, abych věděl, jak moc poctivě cvičim :)) a drnkám si ;)

Ten session mode je prostě pecka :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    Probíhají slevy na Steamu, Rocksmith 2014 sleva 25%, Rocksmith 1 50% a DLC pro Rocksmith taky 50% (dřív vždycky bejvala jen 35%), tak kdyby chtěl někdo pokoupit...
    http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Name&sort_order=ASC&term=rocksmith
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: zatím dá se koupit (na Steamu) jen když vlastníš původní RS (a pak se objeví i v RS 2014 jak píše Kejml).

Zahlídl jsem video od jednoho z vývojářů UBI, co dopovídal na dotazy hráčů, kde právě na dotaz "půjdou mi RS DLC i v RS 2014?" odpovídal "ano, půjdou, ale písničky v RS 2014 používají některé pokročilejší techniky(?), které nebyly v původním RS zahrnuty, počkejte si až je předěláme pro RS 2014" (o rozdílu v použitejch technikách bohužel už nepadlo nic bližšího).
    KEJML
    KEJML --- ---
    PIETA: Jojo, přesně tak, alespoň zatím.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MIKEE: To je celkem normální, poslední hra, kde byl export levnější, byl myslím Rock Band 1. (:

KEJML: Jako že DLC z jedničky ve dvojce funguje, ale nedá se tam koupit?
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Pokud vlastníš Rocksmith 1 a nějaký DLC k němu, tak ty DLC bys měl automaticky (bez dalšího placení) vidět i v Rocksmith 2014. Na možnosti nákupu DLC z jedničky v případě, že vlastníš jen 2014 se údajně pracuje - to jsem se dočetl na Steam fórech ke hře.
    TURBO
    TURBO --- ---
    PETUL_KA: riff repeater je naprostá pecka :) Nastavíš si ke svojí libosti, klidně můžeš hrát dokola s pořád stejnou rychlostí na stejnym levelu nebo si prostě zapneš autolevel a ono Ti to pomalu zvedá rychlost i obtížnost, je to fakt super.

Ale stejně jakožto začátečník nakonec koukám i na výukový videa na YT, neubránil jsem se tomu :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: jen pokud vlastníš jedničku, snad i DLC. Pátral jsem po možnosti třeba zakoupit DLS pro RS a dostat je do RS 2014 - bohužel to nejde (info z první ruky od supportu UBI).

Ono to asi ani neni moc v zájmu UBI, ani ne snad tak kvůli prachům, jako že spíš - co jsem pochopil - v původním RS nejsou v těch písničkách některý hrací techniky, který jsou použitý v RS 2014.

Zvažoval jsem koupi původního RS právě kvůli původním DLC, ale spíš si počkám, až je třeba udělaj znova pro RS 2014.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PIETA: da, ale zaplatis za to 9.99$
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam