• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: jmenuje se HOLACTIVE EXPERIENCE, google vyplivnul miliardu odkazu na nic (jak je u nej zvykem), takze info si snad uz najdes :-)
    YURD4
    YURD4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: muzes to cedko sem hodit, co je to zac? z aukra mi hlasi ze je to v archivu a nemuzu se dohledat.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4/mimino: vychazel jsem z CD, ktere jsem dlouho mel, (jinak, je to tohle - taky jsem mohl zagooglit, nez jsem ten dotaz jsem dal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1056941532). psali tam, ze se jedna o hudbu, naprogramovanou v nejakych zvukovych laboratorich k primemu pusobeni na mozek, rozebirali tam i jak to funguje. Bylo tam asi 6 programu - relaxace, stimulace, soustredeni atp. Neslo o zadne zmenene stavy vedomi, fungovalo to tak, ze v pripade potreby se koncentrovat si clovek pustil "program" (= track), urceny ke koncentraci a v klidu (vleze, zavrene oci) si ho vyslechl. Napadlo mne, ze by to ale mohlo umocnovat meditaci, tak bych to rad vyzkousel. Ale bohuzel jsem ho nekomu pujcil a uz si nevzpomenu komu...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BRENDY: taky někdy :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: o "vědecky naprogramované hudbě" mluvil Searcher, ne já.. a já mluvil o té Wave, ne o psychowalkmanu..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: co jako neznam? psychowalkmana ? delas si prdel ? kdyz jsem to mel poprve na hlave tak si si mozna jeste nebyl ani na svete...

nic takovyho jako vedecky naprogramovana hudba v tomto smyslu neexistuje, uz si videl vedce, kterej pouziva psychowalkmana a dosahl nejake vyssi duchovni experience ? tezko, nehlede na to, ze soucasna konvencni veda neco jako zmeneny stavy vedomi vubec neuznava, pro ni je to patologicky stav mysli, tedy nemoc ci anomalie.....pusobeni zvuku je velice individualni vec pokud pominu extremy typu frekvence a hlasitost, ktera ti urve hlavu, atd...psychowalkman je fakt pro loosery, popr. lidi trpici specifickou poruchou a toto jim treba pomaha... kazdej kdo neco vi o meditaci a umi ji pouzivat a nekam se dostat tak se tomu vysmeje...potiz je v tom, ze spis ty nevis o cem mluvis, protoze pokud ja vim tak ty zrovna nepatris k nejakejm psychonautum s bohatymi zkusenostmi se zmenenymi stavy vedomi...pro me si v tomto ohledu naprosty dite...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: i ty rozumbrado, zas kritizuješ něco co neznáš, viď? :)

Nevím co jiného si mám představit pod "vědecky naprogramovanou hudbu, která při poslechu konkrétně ovlivňuje mozek", jak zněl původní dotaz..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: nahrazovat takovou nadhernou hudbu nejakym srackovym psychowalkmanem pro beginnery je naprosty barbarstvi...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    INK_FLO: óó děkuji:). V poslední době nemám nějak morální kredit tady na nyxu něco hledat.. Ty se vlastně taky pohybuješ na téhle vlně, že?
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4: ja se meditacim venuju uz dyl, ted mne to spis zacina i nejak naplnovat, predtim to byla "jen" jedna z hodne mala moznosti, jak se uvolnit (mel jsem veliky psychicky problemy)... o ty nadpozemsky zazitky mi ani nejde, byt obcas zazivam uz zajimavy stavy, delam to proto, ze behem nekolika minut dokazu opravdu vypnout, co jinak nedokazu nekdy ani ve spanku... ale zagooglim samozrejme, diky za odkaz :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: googluj Monroe Institute Wave. Funguje to, je to jednodušší než meditace apod. - funguje to totiž "samo".. Ostatně psychowalkman funguje na podobném principu plus blikání..

Otázka zda technická berlička pomůže nebo jen naopak podpoří lenivost a pohodlnost je nad rámec tohoto fóra. :)
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MIMINO: :)))) já bych ani nechtěl, aby to tady začal mastit každej druhej. Ale s mojí rostoucí chutí k pomalejší hudbě a těmhle prakticky meditačním záležitostem, je na naší scéně velká mezera a uvítal bych toho víc. A ty kvalitu doženeš i ve větší stopáži.. toho se nebojím.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    BRENDY: njn...na druhou stranu si myslim, ze prave diky te "jedinecnosti" zatim prevazuje kvalita nad kvantitou a az tohle zacnou bezne hrat djs treba jako psyla a jim podobny tak ja uz budu doufam nekde v duchu demonische agricultur zdimat kotlik na banjo nebo foukat decharnu do hoboje a k tomu vopalovat zvanec nad vatrou :))
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MIMINO: asi budeš muset udělat další setík. Mě se zrovna equilibrium taky líbí a neznám nikoho (krom tebe), kdo se tímhle "hučením" zabývá:)). A udělej to aspoň dvouhodinový..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    COSMIC_MONCHI: kdyztak od nich mam snad vse co vydali...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    mimino: super, poohlidnu se po tom... diky
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MIMINO: jo v podstate je to hodne na jedno brdo a i v ramci jedny desky je obcas problem ty tracky odlisit...me osobne to album ze kteryho je tento track prijde asi jako nejlepsi z jeho tvorby...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    mimino: jejich ostatni tvorba je takovy takovyhle ulet?
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    COSMIC_MONCHI: jo tak to je Bad Sector - Ulmia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam