• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4: podivam se na to, ted na studovani neceho noveho nemam naladu, ale davam si to do to-do pametoveho bloku :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: Aha, po chvilce googlení koukám, že to je to co jsem si myslel - binaural beats, něco podobného jako ten Monroe Institute.. I když to asi bude slabší odvar, soudě podle podobných novějších věcí (holosync, novější věci z Monroe).

Ten Monroe byl snad první, 70.léta (?), docela připomíná Dharma Initiative. :)

A hlavně tam má i další techniky, nejen ty binaurální beaty.. Je to trochu řehole (jako všechno :), musíš to dělat dlouho a poctivě.. Měl jsem z toho jednou OBE, ale pak jsem toho nějak nechal, z důvodu lenosti.. :)

Jo a teď jsem si vzpomněl, že se to jmenuje Gateway Experience a Wave se jmenují jednotlivé série.. Když budeš chvíli googlit, najdeš nějaký blog kde jsou na to linky na rapidshare..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    AIM_FREEMAN: jj, zni to divne, nejak jsem s tou formulaci neparal ale myslim, ze je z toho snad jasne co jsem tim chtel rict :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MIMINO: formulace "neco vi o meditaci a umi ji pouzivat" zejmena pak extrakt "umí používat meditaci" zní mi dost podezřele..:)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: ja to driv poslouchal hodne, ale mel jsem hodne zatemnenej mozek praskama... ale ta hudba mi delala dobre...
    YURD4
    YURD4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: bych se vsadil, ze to cedko budu mit nekde na morave. jedden track me snad nejak fungoval...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: oprava - HOLOACTIVE EXPERIENCE, ne holactive...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: jmenuje se HOLACTIVE EXPERIENCE, google vyplivnul miliardu odkazu na nic (jak je u nej zvykem), takze info si snad uz najdes :-)
    YURD4
    YURD4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: muzes to cedko sem hodit, co je to zac? z aukra mi hlasi ze je to v archivu a nemuzu se dohledat.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4/mimino: vychazel jsem z CD, ktere jsem dlouho mel, (jinak, je to tohle - taky jsem mohl zagooglit, nez jsem ten dotaz jsem dal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1056941532). psali tam, ze se jedna o hudbu, naprogramovanou v nejakych zvukovych laboratorich k primemu pusobeni na mozek, rozebirali tam i jak to funguje. Bylo tam asi 6 programu - relaxace, stimulace, soustredeni atp. Neslo o zadne zmenene stavy vedomi, fungovalo to tak, ze v pripade potreby se koncentrovat si clovek pustil "program" (= track), urceny ke koncentraci a v klidu (vleze, zavrene oci) si ho vyslechl. Napadlo mne, ze by to ale mohlo umocnovat meditaci, tak bych to rad vyzkousel. Ale bohuzel jsem ho nekomu pujcil a uz si nevzpomenu komu...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BRENDY: taky někdy :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: o "vědecky naprogramované hudbě" mluvil Searcher, ne já.. a já mluvil o té Wave, ne o psychowalkmanu..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: co jako neznam? psychowalkmana ? delas si prdel ? kdyz jsem to mel poprve na hlave tak si si mozna jeste nebyl ani na svete...

nic takovyho jako vedecky naprogramovana hudba v tomto smyslu neexistuje, uz si videl vedce, kterej pouziva psychowalkmana a dosahl nejake vyssi duchovni experience ? tezko, nehlede na to, ze soucasna konvencni veda neco jako zmeneny stavy vedomi vubec neuznava, pro ni je to patologicky stav mysli, tedy nemoc ci anomalie.....pusobeni zvuku je velice individualni vec pokud pominu extremy typu frekvence a hlasitost, ktera ti urve hlavu, atd...psychowalkman je fakt pro loosery, popr. lidi trpici specifickou poruchou a toto jim treba pomaha... kazdej kdo neco vi o meditaci a umi ji pouzivat a nekam se dostat tak se tomu vysmeje...potiz je v tom, ze spis ty nevis o cem mluvis, protoze pokud ja vim tak ty zrovna nepatris k nejakejm psychonautum s bohatymi zkusenostmi se zmenenymi stavy vedomi...pro me si v tomto ohledu naprosty dite...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: i ty rozumbrado, zas kritizuješ něco co neznáš, viď? :)

Nevím co jiného si mám představit pod "vědecky naprogramovanou hudbu, která při poslechu konkrétně ovlivňuje mozek", jak zněl původní dotaz..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: nahrazovat takovou nadhernou hudbu nejakym srackovym psychowalkmanem pro beginnery je naprosty barbarstvi...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    INK_FLO: óó děkuji:). V poslední době nemám nějak morální kredit tady na nyxu něco hledat.. Ty se vlastně taky pohybuješ na téhle vlně, že?
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4: ja se meditacim venuju uz dyl, ted mne to spis zacina i nejak naplnovat, predtim to byla "jen" jedna z hodne mala moznosti, jak se uvolnit (mel jsem veliky psychicky problemy)... o ty nadpozemsky zazitky mi ani nejde, byt obcas zazivam uz zajimavy stavy, delam to proto, ze behem nekolika minut dokazu opravdu vypnout, co jinak nedokazu nekdy ani ve spanku... ale zagooglim samozrejme, diky za odkaz :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: googluj Monroe Institute Wave. Funguje to, je to jednodušší než meditace apod. - funguje to totiž "samo".. Ostatně psychowalkman funguje na podobném principu plus blikání..

Otázka zda technická berlička pomůže nebo jen naopak podpoří lenivost a pohodlnost je nad rámec tohoto fóra. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam