MIMINO: Ja nemluvim o profesionalni tvorbe, z prispevku Cordella jsem pochopil ze chce zacit neco tvorit a vybira si kterej soft bude nejvhodnejsi, proto zminuji zaklad abys vubec neco v nejaky DAW rozeznel. Jinak souhlasim ze dobry nastroj je rozhodne dulezity avsak az od urcite urovne.
BRENDY: Pro Toolsy jsou v pohode i na doma ;]
Kazdopadne je fakt moc zajimavy porovnani zvukove kvality pri exportu. Kuprikladu Cubase mi prijde o poznani horsi nez Logic nebo Samplitude. Nevim jestli je to nastavenim exportu ci algoritmy pri bouncovani, ale fakt slysim zasadni rozdily.
Zkousel jsem exportovat stejnou nahravku z Cubase, Logicu,Samplitude a PT. Rozdil byl docela zasadni. U Cubase jako kdyby mi chybela definice a spodky i vejsky mi prisly dost orezany. Samplitude plne zachoval vsechno a jeste k tomu pridal takovou nejakou jiskru. Jako kdyby mix sedel lip do sebe. Logic mi prisel zase teplejsi a kultivovanejsi.
Stejne je to cely subjektivni a zalezi na usich kazdyho, nekdo to rad horke nekdo studene. PVD namastil svoje hity ve FL na prumerny zvukovce a taky se ho nikdo neptal. ;]