TOM: jo, chápu... tak štěstí jsem měl (nebo možná on :p) a štěstí přeje připraveným :)
Tak já doufám, že nebudu muset nikoho bouchat s cílem... ublížit ,) to by mě potom asi mrzelo.
V tu chvíli to byla naučená/instinktivní reakce, trochu možná z výcviku s nožem co taky děláme, prostě nemusíš jít do těla/obličeje a prodírat se přes jeho zavazející ruce a nohy, ale dá se bimznout co vyčuhuje a je první po ruce. A tenkrát to byla... ruka :)
-- mimochodem podobně zajímavý pro deeskalaci je jít po noze, tudlevá jsem viděl nádražáka jak se na něj nějakej uřvanec obořil a když ho chtěl ten týpek kopnout, tak mu tu nohu chytil a zvednul víc do vzduchu... docela sranda to pozorovat, týpek byl asi hodně zkrácenej, začal poskakovat a taky doslova bilancovat situaci a za pár chvil byl klid, ale taky nešlo o nic závažnýho, nádražák mu prý sdělil špatný čas odjezdu vlaku .) --
Já v tu chvíli taktiku vůbec neřešil, jediný co mě v ten moment napadlo bylo něco jako "á jé, to zas bude..." a pak jsem jen nechal tělo bránit mýho ducha :)
Ty ostatní taktiky co píšeš, v tom se tak nevyznám, nevěděl bych co dělat, takhle to beru tak, že jsem mu nevstoupil do osobní zóny, tu svoji jsem si pevně držel když jí chtěl proniknout, a dal jsem mu možnost "hodit ručník do ringu" aniž by se nějak zesměšnil nebo jinak musel zahákovat svoje machovský ego.
No tak se mějte a ať se vám všem dobře cvičí :)