NATURELL: jj, taky jsem si to přečetl znova a jsem rád, že teda oba víme, že myslíme to co myslíme... :)))
Jj, jasně, obličej a krk, jenže (jestli neva, že tu trochu polemizuju nad taktikou sebeobrany):
- v tom daným konkrétním případě mi nešlo o to agresora sejmout (tj. otevřít, šup pecka na bradu, krk nebo něco, shodit na zem, dokončit,...), byl v hospodě se svojí bandičkou, já se svojí, u nás nikdo o konflikt nestál.
- bylo to takový to startovní oťukávání ala (pardon) "co pyčo!", moje snaha byla něco ve smyslu, že v pohodě, nechci se prát atp.
- ve chvíli kdy vystartoval, tak jsem furt věřil v deeskalaci konfliktu, což se nakonec povedlo. Imho kdybych si ho otevřel a dal mu do obličeje nebo něco, tak ho to naštve a případně se zapojí zbytek jeho bandičky. Takhle dostal dvě přes ruce a ve chvíli kdy zaváhal (zatřepal rukou že ho bolí), tak se ti jeho začali smát a tak nějak to vyšumělo.
Tj. otázka je, jestli to bylo to co bys nazvala "do tuhýho", ale byla to situace co se může stát běžně a řešit jí stylem "vypíchnout oči, rozbít nos, hrozně toho frajera zrušit" by nakonec mohlo být dost kontraproduktivní, nehledě na následky (co kámoši, co pokračování mejdanu, co orgáni výkonní,...).
Takhle to bylo imho dobrý kungfu... zachované zdraví na obou stranách, morální varování pro agresora... ale tak jestli ve WCH jdete hned do řezničiny na tělo, tak ok, aspoň vím, na koho si v hospodě nedovolovat :DDD