• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DARJEEL: pokud na tebe nekdo utoci, tak se vetsinou hybe, tj bezi. trefit beziciho cloveka do rozkroku je temer nemozny i kdyz si na to vzpomenes, ale vzhledem k tomu, ze v tu chvili resi tvoje motorika utok pestmi, tak ani nevzpomenes:)
    ja nezdrham, ja rovnou utocim:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CYBERKOTLIK: jo, tak jasně že čék nepojede takhle lineárně ( i když teda nevím jak Ty, ale na mě kdyby někdo nastoupil a mohl jsem zdrhnout, tak zdrhnu :) ale když už je rozkročenej a nekryje si ho, tak proč tu dobrou zprávu neuvítat, že? .)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DARJEEL: na to jaksi popisoval sebeobranu, ze prvni je treba utect, a pokud ne ta k se zamerit na rozkrok atd.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CYBERKOTLIK: teď jsem nepochopil, jak to myslíš, reaguješ nebo rozvíjíš. Jestli poukazuješ na to, že realita není takhle lineární jako teorie, tak jasně... jestli na něco ještě jiného, tak prosím rozveď, nějak nechytám nit. Díky :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DARJEEL: no ale takhle to prave pak vubec nefunguje, to by kazda bitka vypadla tak, ze prijdou 2 frajeri, kopnou se do kouli a lehnou oba na zem:))
    TOM: ono je totiz velmi snadne cvicit palec do oka, kdyz jsi na treninku. rozdil mezi bojem a cimkoliv jinym je ten, ze ti ten druhej chce ublizit. pak ses najednou plnej adrenalinu, tresou se ti ruce a jemna motorika jde do haje, bez ohledu na leta treninku. a k tomu vsemu ejste protivnik - ten hajzl - ma pud sebezachovy a NECHCE si enchat vrazit prst do oka:))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LOUZICKA: hele to uz je nahodou lepsi fight
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    Karate Vs Wing Chun - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1f7td8Hc-V4


    A zas u toho vypada jak cikan co si kraje na Bruce....
    ROZA1
    ROZA1 --- ---
    DELVIT: co furt máte s tim "barvitějším textem"? :-))))))) nechápu......
    Asi dle vkusu každého soudruha,jak praví klasik......
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ROZA1: Když pominu trochu barvitější text, než by bylo vkusné, máš pravdu v tom, že každého wingchun vychází z toho co prožil a v jakém společnosti žije.

    Pokud někdo neumí vstřebat/vysvětlit, že určitý postoj/technika je nácvik k další látce, tak bude buď problém v žákovi nebo trenérovi.

    Jak věci fungují člověk nezjistí jinak, než to vyzkouší. Do té doby je to teorie, která vypadá pěkně.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    DARJEEL: Pokud nekoho pri sebeobrane nedejboze zmrzacis a jeste zdrhnes, tak mas pruser dvojnasobny.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: de jure ano... ale řekni mi, pokud bys vydržel po konfliktu na nohách, tak bys tam na tom místě zůstal? :)))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: hele tak to nemuzes pouzit ani venku kdyz te nekdo napadne pac kdyz toho kdo te napadne zmrzacis tak to vodseres sam.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    TOM: Ne, nemyslim zadne kdyby, myslim proste funguje. Je to bojove umeni, tak pochopitelne v boji :) Jinak, sebevedomi je dvousecna zbran. Sebevedomi ma dneska kde kdo, zdrava sebereflexe lidem ale dost chybi ;)
    TOM
    TOM --- ---
    SOPTIK: nastesti mi nema co fungovat .)
    Jestli myslis "...by ti wt fungoval kdyby to a to", tak... se o tom presvedcovat nepotrebuju. Asi hlavne diky sebevedomi .)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    TOM: nevim co je lat sao:-) myslim sparring jako sparring, napriklad neco jako tu http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cfrHaRDAxDw (imho ten napad s tou kamerkou se mi docela libi, i kdyz je to trochu hrany) Palec do oka neni zrovna technika, ktera by se pri volnym sparring mela zkoust - souper se ti do toho pohne a pruser. Hele, jak dlouho cvicis, ze uz jsi schopny poznat, ze ti to funguje? Ja jen ze tohle neni zrovna nejjednodussi ...
    ROZA1
    ROZA1 --- ---
    TOM: Nech to plavat,Droběno,když ti ten střevíček nepadnul napoprvý,nenarveš se do něj ani teď....:-)))
    TOM
    TOM --- ---
    SOPTIK: "považuju" = imho :)
    kde bys chtěl přizpůsobovat techniky? při sparringu, zápasu, nebo v reálné sebeobraně?
    myslíš sparring typu lat-sao? ten má pravidla jenom proto, aby ses učil techniku, ne?
    já si nechci ověřovat, že mi funguje všechno, co jsem se ve wt naučil
    samozřejmě že při tréninku zkoušíme i volnější boj, kde se ale s palcem před okem vždycky zastavíš, fak sao na krk dáš s 50% silou, atd. vidíš a cítíš jak ti to jde/nejde. to mi jako ověřování stačí
    ROZA1: já se z tebe to "jádro" přece snažil dostat, a místo toho jsi navršil akorát další hromadu... nejednoznačných přirovnání
    ROZA1
    ROZA1 --- ---
    LOUZICKA: nojo,když na nyxu je flame všechno,co se vymyká přátelskému potlapkávání po ramenou a synchronizací výstřiku,co se filmů s Bruklim týká :-)))))
    Píšu,že Turkům jediným to funguje - kolik metrů z toho musí čouhat nadsázka,aby bylo zřejmé,že mluvím o typu lidí "přirozený rváč" versus typ lidí "tohle ve skriptech nebylo"?Prvnímu typu funguje všechno,druhý typ musí používat jinou metodiku,aby mu fungovalo alespoň něco....:-)
    A když už to ze mě páčíš.......ty jejich záchody jsou fakt hrozný :-))))))Stačí?
    A ještě k tomu obvinění z flame - myslím,že jsem naopak navršil pár argumentů s logickou linkou proti konkrétnímu výroku.Ale jak je tu obvyklé,pitvá se vše ostatní,mimo jádra problému.
    To i ty taijisti vedle ve foru vydržej víc - tam musim napsat alespoň čurák,kunda a doprdele,abych je dostal do varu,viď DARJEELe :-))))
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    TOM: Jak muze byt nejaky BU, podle tebe, nejefektivnejsi, nejkomplexnejsi a nejstrategictejsi, kdyz zaroven neni vhodny pro sport, tj nemuzes ho pouzit, aniz bys soupere zmrzacil popr zabil. Kde je ona komplexita a strategicnost, kdyz nemuzes takto prizpusobit techniky? :) A kdyz uz jsme u toho, jak jinak si podle tebe overis, ze ti BU funguje, nez sparringem? A sparring preci musi mit pravidla, nebo to se ve wt nesparruje?
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    ROZA1: osobně mi přijde že flame styl vs styl rozjizdis ty svou "turko" argumentací.. btw co mas proti turkum?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam