• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: já mám jedno dítě, co ho z knihy udrželo jen to, že je tam traktor nebo mašina - a to nejdřív v roce a půl .. druhý to začalo zajímat taky už před rokem, po předchozí zkušenosti se vůbec nechápala, co to má znamenat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: k mé lítosti Tonda ke knížce sedne jen, když nesmí běhat, skákat apod. T.j. na nočníku, v čekárně, ve vlaku, restauraci apod. Před spaním se na obrázky nedívá, to mu čtu, dřív ho uspával můj hlas, tak jsem četla cokoli pozitivního, jak se začal ptát, přečtu kapitolu, probereme to a jdu. On mi sdělí, že bude plakat v postýlce, abych nechodila, otočí se na bok a usne:) Momentálně máme tři oblíbené kapitoly ze tří knížek, co chce dokola číst a ještě si to u toho opakuje:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: aha, já mám úplně jinou zkušenost, tak pardon, tohle mě nenapadlo. Četla jsem klukům už jako malým, B zajímaly dětské knížky ještě mu ani nebyl rok.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: já čtu Tondovi od miminka a zpočátku pozitivně laděné knihy i pro dospělý, pro děti až kolem dvou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETRUSKA: o podobném postupu jsem nikdy neslyšela - chápu, že tím chceš dítě uklidnit? Ale jinak bych spíš doporučila knížky odpovídající věku.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Dnes má dopravu zdarma knihcentrum.cz, pokud by se to někomu hodilo..

    Poraďte nějakou pěknou dětskou knížku - chtěla bych začít malému (9,5m) číst u usínání. Asi bude ještě vnímat spíš můj hlas, takže něco co se dá číst souvisle a nejsou to nějaké říkanky a je to pěkné (zatím pro mě) :) a až bude mít trochu rozum, bude se líbit i jemu. Napadli mě Lichožrouti, které taky ještě nemám, ale uvítám i jiné tipy.

    Díky moc!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Treba někdo oceníte slevu 35 % na nákup dětských knih z www.egmont.cz s heslem MILUJUKNIHY
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CH_IN_A: 196 týdnů a a skoro 137 týdnů ;) pardon, to je ta profesionální deformace z matiky :))
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    na webu e-reading je pomerne dost ukazek knizek, ktere lze v nekterych pripadech pouzit jako nouzovku do telefonu/tabletu treba na cestu nebo jako inspirace pro nakup.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    MAGGIE: 2,75 a 3,75 to je kolik tydnu? :))
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    pecka posledních dní u nás doma - Dětský zvěřinec od mého bývalého kolegy Pavla Brycze - oběma dětem (2,75 a 3,75) se to ohromně líbí a mně se to úžasně čte, dokonce mne už stačil jeden příběh dohnat k slzám, jak byl na konci dojemný


    recenze: http://www.klubknihomolu.cz/33462/deti-jsou-pekna-zvirata/

    proběhlo už před delší dobou jako Večerníček na ČT, na uloz.to je pár dílů ke stažení
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    CH_IN_A: Jedna stránka přece kompletně nezmění celou knihu. Ta kniha funguje i bez pochopení té pointy, ta je jen bonus pro rodiče. Já se u té poslední věty pokaždé dojmu, když to čtu. :)
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    BEBERA: Me se Zahrada moc libi ale jsem si temer jisty, ze pointu o ztrate fantazie a zmeny vnimani sveta, deti nepochopi, takze me ta knizka prijde vic pro rodice nez pro deti. Coz ale nevylucuje to, aby se libila i detem ...ale jinak :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    http://www.klubknihomolu.cz/85790/pribeh-dvou-kocicich-sourozencu/ u nás momentálně vede, čtu to tříleťákovi už počtvrté :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Zašla jsem se seznamem z Maaristaanova blogu do knihovny a objevila knížky Pavla Čecha. Vzala jsem do ruky Zahradu a ta knížka byla tak neuvěřitelně krásná, že jsem nakonec na zemi před regálem přečetla všechny Čechovy knihy, které tam měli... Se synem jsme zatím prošli jen Dobrodružství pavouka Čendy a moc se mu to líbilo. A novým hitem je u nás teď před spaním knížka Já ještě nechci jít spát od Astrid Lindgrenové. Že by mě nějak ohromila, to zrovna ne, ale syn je z ní nadšený a chce ji číst už několik večerů pořád dokola...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA:
    MAGGIE: na to, před čím nás Ajdar chrání, Bart narazil zrovna včera, taky čteme denně. U nás to přešlo v nějakou enviromentální debatu.
    Akorát se nám trochu tluče Ajdar s vesmírem, protože tam Země v jádru Ajdara nemá :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BEBERA: už se na to taky těšíme - Jenda ji má dostat k svátku od babičky.. taky měl kolem toho hodně zajímavých dotazů, zkrátka takové knihy jsou přesně dle mého gusta :) a když na něco nevím odpověď, přece stačí upřímně říct, že to nevím, že je to zajímavá otázka a co si dané dítě myslí, kolikrát se pak rozvine hodně zajímavá debata
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: tak Ajdar je pro syna (3,75 roku) pecka, čteme ho už několik večerů pořád dokola... :) Chvíli teda řešil kdo a proč se proměnil a kdo ne, ale do očí bijícího faktu, že ptáci vzlétli a přitom mezi nebem a zemí byla jediná Matylda, toho si zatíím nevšiml. Zato mi položil otázku, před čím nás vlastně ten Ajdar chrání. Nedokázala jsem na ní úplně srozumitelně odpovědět, takže teď poslední stránku musíme přeskakovat :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    ANNAWA: :)) tak to jsme rodinne vyresili tak, ze je tam psano jedina byla mezi nebem a zemi:)

    vsem moc diky za odpovedi.
    my kolem toho po prvnim precteni mlceli a tvarili se divne a pak knizku nechali volne neuklizenou, jak byva zvykem, kdyz je nejaka nova, aby se k ni dalo vracet, ale zatim bez zajmu. tak uvidim:)

    btw. předspaňovou ted mame http://www.baobab-books.net/lililinda-superhvezda a uzivame si ji vsichni moc, hlavne kolazove obrazky, doporucuju:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SYMAQ: jasně, však píšu, že to řeším já.
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    ANNAWA: ale tohle děti apriori přece neřeší ... prostě se proměnili a hotovo ... bo ano? ='))
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    MEDOULKA: nejdříve to byla ilustrace sama ... pak to, že holčička skáče prež švihadlo .... pro mé 4 leté dítě zatím nedosažitelná záležitost .... a prohozené části zvířat a lidí a názvy ... a taky neohrožená holčička na cestě ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam