• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Zašla jsem se seznamem z Maaristaanova blogu do knihovny a objevila knížky Pavla Čecha. Vzala jsem do ruky Zahradu a ta knížka byla tak neuvěřitelně krásná, že jsem nakonec na zemi před regálem přečetla všechny Čechovy knihy, které tam měli... Se synem jsme zatím prošli jen Dobrodružství pavouka Čendy a moc se mu to líbilo. A novým hitem je u nás teď před spaním knížka Já ještě nechci jít spát od Astrid Lindgrenové. Že by mě nějak ohromila, to zrovna ne, ale syn je z ní nadšený a chce ji číst už několik večerů pořád dokola...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA:
    MAGGIE: na to, před čím nás Ajdar chrání, Bart narazil zrovna včera, taky čteme denně. U nás to přešlo v nějakou enviromentální debatu.
    Akorát se nám trochu tluče Ajdar s vesmírem, protože tam Země v jádru Ajdara nemá :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BEBERA: už se na to taky těšíme - Jenda ji má dostat k svátku od babičky.. taky měl kolem toho hodně zajímavých dotazů, zkrátka takové knihy jsou přesně dle mého gusta :) a když na něco nevím odpověď, přece stačí upřímně říct, že to nevím, že je to zajímavá otázka a co si dané dítě myslí, kolikrát se pak rozvine hodně zajímavá debata
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: tak Ajdar je pro syna (3,75 roku) pecka, čteme ho už několik večerů pořád dokola... :) Chvíli teda řešil kdo a proč se proměnil a kdo ne, ale do očí bijícího faktu, že ptáci vzlétli a přitom mezi nebem a zemí byla jediná Matylda, toho si zatíím nevšiml. Zato mi položil otázku, před čím nás vlastně ten Ajdar chrání. Nedokázala jsem na ní úplně srozumitelně odpovědět, takže teď poslední stránku musíme přeskakovat :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    ANNAWA: :)) tak to jsme rodinne vyresili tak, ze je tam psano jedina byla mezi nebem a zemi:)

    vsem moc diky za odpovedi.
    my kolem toho po prvnim precteni mlceli a tvarili se divne a pak knizku nechali volne neuklizenou, jak byva zvykem, kdyz je nejaka nova, aby se k ni dalo vracet, ale zatim bez zajmu. tak uvidim:)

    btw. předspaňovou ted mame http://www.baobab-books.net/lililinda-superhvezda a uzivame si ji vsichni moc, hlavne kolazove obrazky, doporucuju:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SYMAQ: jasně, však píšu, že to řeším já.
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    ANNAWA: ale tohle děti apriori přece neřeší ... prostě se proměnili a hotovo ... bo ano? ='))
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    MEDOULKA: nejdříve to byla ilustrace sama ... pak to, že holčička skáče prež švihadlo .... pro mé 4 leté dítě zatím nedosažitelná záležitost .... a prohozené části zvířat a lidí a názvy ... a taky neohrožená holčička na cestě ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDOULKA: Já jsem sice taky trochu rozpačitá, ale B chce číst knihu každý den několikrát, nakonec i mně se líbí, že je to zase něco jiného, než zná a máme v knihovně. Osobně nechápu jen to, že se proměnili i ptáci, když přece minimálně někteří z nich museli být v době, kdy Ajdar zatřásl zemí, v letu :-)


    MAGGIE: jj, mi u toho nakonec taky vedeme spoustu řečí a to se mi líbí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    naše děti se ptaly na leccos, co není přímo řečeno, a to se mi právě na tom moc líbí - lze si domýšlet a není to nikdy špatně, plus jsme k prvnímu čtení dostali úžasný, podrobný komenář od jedné pětileté holčičky, která knihu dokonale znala, a popravdě možná i to bylo tím prvním impulsem, proč mne ta kniha tak zaujala
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MEDOULKA: mně to taky přijde scenáristicky nevyrovnané (hrozně dlouhej úvod a pak honem honem a konec, ten taky mohl bejt rozvedenej víc, nebo třeba zmíněnej v úvodu - jakože v tom idylickém království někde vrtají do země).
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MEDOULKA: nam se líbí jak celý příběh, tak ty ilustrace
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SYMAQ:
    MAGGIE:
    ..nevim, cim to je, ale my (oba rodice a 4leta dcera) jsme z ni trochu rozpaciti. co vas/deti nani zaujalo? ta pointa? ty popletenosti?
    ja osobne nechapu, proc je tak preskocena pasaz o tom potkavani ruznych zivlu na ceste k drakovi.
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    MAGGIE: taky mohu jen doporučit ... moc fajnový příběh i ilustrace

    MAGGIE: jj to taky známe ... a občas mě i opravuje když unaveností už blekotám ='))
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Koupila jsem v Baobabu knížku A Ballet Girl, kterou napsala a nakreslila japonská ilustrátorka Yukiko Taima při stáži na pražské UMPRUM. Vypráví v ní svůj příběh z dětství, kdy se věnovala baletu, ale když začala čím dál víc kreslit, musela se rozhodnout, jestli dá přednost tanci nebo výtvarnému umění. Je to psané anglicky, ale snadno se to dá převyprávět (nejen) malým baletkám. Těm našim se to moc líbilo.
    Smiley face
    Můj dům, můj squat: A Ballet Girl
    http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2014/06/a-ballet-girl.html
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    BEBERA: ty medvedi vypadaji dobre, diky za tip!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: ANNAWA: Děkuju. Pořád mám pocit, že mu toho nestíhám přečíst tolik, kolik bych chtěla.. :( Máme teď doma knížku "Z čeho to je? Začínáme s pokusy" a na jedno polední spaní mladšího vyjde vždy jen 1 dvoustrana + pokus, takže knížka na sakra dlouho :(

    Včelí medvídky dostal syn od tchýně a má je strašně rád. Teď je s paní na hlídání čte už potřetí :) Tchýně tvrdí, že ve školce je milují všechny děti, prý nejoblíbenější knížka...
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    ATUARFIK: Taky jsem pořídili, je to krásná knížka a skvělá je hlavně před spaním, jak nám někdo poradil.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: nakonec jsem to riskla a Ajdar rovnou objednala narozeninám, co má B příští týden.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: před usnutím po obědě i večer, někdy občas přes den, při cestě vlakem a podobně. Taky to všechno nestíháme :-) B taky střídá různá období, někdy chceš spíš encyklopedie, jindy beletrii. Momentálně jsme do "zblbnutí" četli Včelí medvídky, které jsem ani neplánovala, ale někdo nám je dal a B na nich slušně ujel.

    MAGGIE: já koupila tuhle, před Vánoci ji tu někdo doporučoval, a spokojenost naprostá http://knihy.heureka.cz/podivej-se-do-sveho-tela/ Bart ji má tedy od dvou a půl, oblíbil si ji hned, i když některé věci zatím třeba nečtu do podrobností.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam