• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    BEBERA: Já ji mám doma ze svého dětství a kluky bavila už jako úplně malé. :) Patří k těm knížkám, které jsem měla ráda a ráda je čtu i teď jako dospělá (i když ne pořád dokola, měli jsme jedno období, kdy jsme to museli číst pořád). :)
    Jinak další, která mě takhle bavila a mám ji ráda i teď je Jakub a Jáchym. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBERA: Jé, to si pamatuju ještě z toho Sluníčka :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Připomněla jsem si teď dětství, půjčili jsme v knihovně knížku Cour a Courek, je to komiks o dvou kocourech, kluci se u toho hodně nasmáli. https://www.kosmas.cz/knihy/144210/cour-a-courek/ A proč to píšu, bubliny jsou psané velkými tiskacími písmeny, takže se to dobře čte začínajícím čtenářům, předčítala nám to nadšeně sousedky prvňačka a právě tehdy jsem si připomněla, že jsem se na tom kdysi taky učila číst...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: To je dost bída, dát na přebal knihy fotku sochy autora :))
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAGGIE: uáá! to je fakt hnus.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Dneska jsem.se zamilovala do téhle knížky
    To je Praha | české ilustrované knihy pro děti | Baobab Books
    http://www.baobab-books.net/je-praha
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Nemáte doma někdo tyto knihy? Nevím, jaké pohádky tam ještě jsou, která z nich je obsáhlejší, příp. lépe přeložená, apod. Předem díky za odpověď.

    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Je mi líno filtrovat, ale před časem tu proběhl dotaz, zda-li nemáme tip na dětskou knihu, u které by bylo záhodno zlepšit ilustrace. Odpovídám: Mám - pohádky Oscara Wildea - našla jsem na současném trhu pouze toto a je to podle mne hnus.

    Šťastný princ a jiné příběhy - Oscar Wilde | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/139000/stastny-princ-a-jine-pribehy/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOTENCE: jj, i Zorku na prázdninách od téže autorky
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Dva haranty znáte? Jako malý mi to četla máma a já to milovala
    DZAMLING
    DZAMLING --- ---
    Už známe nominace na Zlatou stuhu, která se uděluje tvůrcům nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce: http://www.zlatastuha.cz/zname-nominace-na-zlatou-stuhu-2015-1
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ARILIN: Stačí z leporelového ukazování přejít na knížky (nebo leporela) se dvěma, třemi řádky textu na stránce (napadají mě např. příběhy o Muminkovi, Ajdar od Marjane Satrapiové) a postupně zvyšovat. Popř. nám u některých knížek fungovalo příběh odvyprávět vlastními slovy...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARILIN: Já čtu večer u obou od osmi měsíců, ono je to večer zklidní, kolem těch dvou Tonda začal i vnímat, co to čtu. Do té doby jsem četla svoje knihy, ale pozitivní.
    ARILIN
    ARILIN --- ---
    TRISSIE: Super tip, díky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARILIN: spíš než u pohádek začni s básničkami a říkadly. Já v tomhle nemůžu dopustit na Špalíček, případně tuhle: http://www.bux.cz/knihy/128111-pohadkove-chvilky-detem-do-postylky.html
    I když teda ta je místy poněkud absurdní, ale zas se dobře pamatují :-)

    ARILIN
    ARILIN --- ---
    Tak leporela miluje, hlavně teda "Polámal se mraveneček", to je číslo jedna. Ale jen tak při hraní. Chtěla jsem začít číst normálně pohádky, ale je pravda, že pár slov říká, komunikuje, ale věty to ještě nejsou, tak zkusíme a nejspíš ještě počkáme... :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LADY_MYSKA: Leporela jsme prohlíželi už dřív, to jo. Ale jenom obrázky, tak tomu neříkám čtení. Ukazovat, kde je jaké zvířátko a kytička, fajn. Ale jak jsem zkusila přečíst básničku o čtyřech verších, tak bylo zle :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: to nám neuroložka řekla taky - že do těch tří se to buď srovná samo, nebo začneme s diagnostickým kolečkem, ale do té doby se ani dysfázie, ani lehčí formy PAS potvrdit nedají.
    Já bych tam sama od sebe asi ani nešla, ale spojila jsem to s vyšetřením dvojčat, když už jsem tam stejně měla všechny tři děti :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: ok, tak mám v okolí pár podobných případů, jen čekali na řešení okolo 3 roku a tou dobou už to většinou měli v pořádku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: řešila jsem i s neuroložkou (cca v těch 2 a čtvrt), byl opravdu na spodní hranici až lehoulince pod ní - mluvit - a tím myslím opravdu první slova, "ici" jako světlo (ze svítí) a "ka" jako kočka - začal až někdy kolem 2r4m. To je hodně pozdě i na kluka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam