• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: syn (6) Čtyřlístek pravidelně odebírá už dva roky a má ho rád. Je ale celkem mrňous, líbí se mu hlavně komiksová forma a obrázky. Bývají tam ale i seriály pro starší děti, dokonce i milrně naučné. Neodebírá nic jiného, ten Čtyřlístek dostává jako dárek k Vánocům a přijde mi celkem fajn, že to není další hračka, kterých dostane beztak dost, ale má to pěkně rozprostřené do celého roku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    odebírá tady někdo pravidelně čtyřlístek ? mladší dcera (7let) se teď docela do čtyřlístkových knih pustila a já váhám, jestli jí nepředplatit čtyřlístek jako časopis...bude mít narozeniny a popravdě je to takové východisko z nouze.....ale netuším, zda to má smysl, přeci jen to roční předplatné stojí skoro litr.....
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    U nás dostal starší syn jen Pipi Dlouhou punčochu s ilustracema od Borna, ale zatím je odložená, než se nám s mužem vrátí hlas a přestaneme kašlat. Takže zatím si pouští jen CD Hloupý Honza z Levných knih, co dostal mladší syn jako takový dárek do počtu. Jede to tu ale pořád, jen za dnešek osmkrát :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA B bazi po Atlasu světa :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Přesně. Když už jedna babička koupila k Vánocům tužku, přišlo mi fajn, aby se k tomu dokoupily i ostatní knížky a mělo to pořádné využití. Druhá babička pak koupila i druhou tužku, ale to už je zbytnost.

    Mně to přijde jako moc drahé, mnohem víc by se mi líbily podobné aplikace v češtině na tabletu, který už beztak máme. Jediný přínos vidím hlavně u knížky zvířat, to má starší syn strašně rád, nejraději by knihy o zvířatech četl a prohlížel pořád dokola a to už mě moc nebaví...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LADY_MYSKA:
    BEBERA: my ji taky před časem dostali, jako ok, B to celkem baví, ale za ty peníze bych to asi nekoupila. Když už ji ale máme, chci dokoupit nějaké knížky.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BEBERA: ja se porad tak nejak nemohu rozhodnout, jestli se mi kouzelne pero libi ci nikoliv. Porad vaham, jestli domu koupit, prijde mi, ze zatim neni tolik knizek k nemu. Jako dodelavaji je, ale pomerne pomalu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: U nás se příbuzní z obou stran navzdory našemu doporučení nadchli kouzelnými tužkami od Albi, takže nakoupili dvě tužky a nějaké knihy k tomu. Knihy stojí opuštěné a děti si na kouzelné tužky nahrávají svoje skřeky a sprosté písničky. Doufám, že to je jen okouzlení technikou, a až je to přejde, budou si taky trochu číst ty knížky...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás přibyly hlavně knížky od Evy Horákové, aby si prvňačka mohla číst sama http://obchod.portal.cz/pohadky-pro-vsedni-den/ a ještě dva podobné tituly.
    Pak nějaká Lidl encyklopedie o těle, ještě jsem ji nestihla prohlídnout, ale děti v ní listují se zájmem. Pak Jaro, které naopak proti mému očekávání moc v kurzu není, a dvouleťák dostal 2 kousky o autech a traktorech
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    U nás například http://www.design-knizka.cz/cz z té mám radost, .oc se mi líbila už předchozí http://www.domek-knizka.cz/cz.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: pod stromem byl i tenhle poklad


    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Jsem moc rada, ze se mi podarilo detem nepozorovane, kazdy adventni tyden darovat dve knizky. A je mi lito, ze nebyl cas je za ten tyden precist.
    Ale dite je poctive nosilo do skoly a co vim, tak jednu tam i cetli.
    Jednalo se o tyhle knihy
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    a knizky pod stromem

    Detskou kucharku, jak jsem tu jiz predstavovala.

    Pod stromem byl i Dedecku, jeste vypravej, coz je literatura na hrane, nastesti nemusim precitat ja, ale dite cte samo muzi

    no a dalsi knizka z edice "Pribehy se stastnym koncem", ktery se k nam dostal tak, ze si prvni knizku samo vybralo dite v ramci prvniho cteni a od te doby je stale po knizkach poptavka. Nelibi se mi, hned v te prvni naslo se kotatko bylo hromada chyb, cely pribeh divnej a tak, byla bych radeji, kdyby cetla jine knizky.
    Uz takhle doma mame kocku, sovu a ted psa.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RYBKA: ja takhle donesla do cekarny k doktorce stare cisla slunicka.

    Ted tridim knihovny a uz jsem hromadu zviratkovych knizek a la levne knihy taky vynosila z domu.

    Moc se mi libi tenhle projekt
    OBRAZEM: Jiřinka a Mahenka. Čtenářské lavičky přináší knihy na náměstí - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...rinka-a-mahenka-ctenarske-lavicky-prinasi-knihy-na-namesti-20151009.html
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a jéje, pardon za tu velikost :(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a vůbec - pochlubte se, čím vás Ježíšek obdaroval? my jsme vedle zmiňovaných dvou "pecek" dostali:

    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: Mě takhle lezla na nervy knížka Pepánkova dobrodružství, příšerné příběhy, příšerné vyprávění. A co ti malí nevkusové? Těm se líbila! Musela jsem ji celou dočíst! :(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAGGIE: Já tyhle knížky nosím do čekárny k doktorce, tam je člověk vděčnej za cokoli, nebo do knihovny na polici "čtenáři čtenářům" :-)
    Z letošních dárků ale zatím žádná pryč nepůjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam