• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TREE BOOK TREE (Work winner in Cannes 2015)
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=112&v=xgy2a9tFSPU
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TANAIS: to ze deti tahaji tuzky a poslouchaji pohadky, co tam muz nahral mi nevadi, kdyby takhle tahali tablet, zurila bych.
    Vetsinou si na tuzky vzpomenou vecer, kdyz nemohou usnout.

    Knizky mame zatim jen tri
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TANAIS: já zase nechtěla tablet, respektive ho máme, ale na tohle ho nepoužíváme.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ANNAWA: To já si vůbec nemyslím, že by kvůli těmto knížkám měl někdo číst méně papírové knížky. To ne. Jen mi to přijde poněkud drahé vzhledem k tomu, že podobné výukové programy lze najít na tabletu. Tak jsem to myslela. Samo o sobě to asi blbý není.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA: B ji dostal ve 4 letech, to mi přišlo akorát, vládnou to určitě i menší děti, ale byla jsem ráda, že za normu považuje papírové knihy, ne tyhle mluvicí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA:
    TANAIS: my tužku dostali, zprvu se mi to nezdálo, ale dneska už máme cca šest knížek a jsme si tím spokojený, jediná krize je, že se toho dožaduje i 16m dcera a to jsou pak boje.

    Bartra (5,5) to baví nesmírně, momentálně je největší hit Atlas světa a Lidské tělo, jindy to byla zvířata, B se z toho naučil spoustu věcí, které pak umí používat i v jiných souvislostech, takže to jen nememoruje, zabaví se s tím sám, spíš bych si někdy vyčítala, kdybych ho k tomu odkládala, tak si to pak někdy spíš na můj popud čteme spolu, děláme ty kvízy, hledáme ty země i na papírových mapách a tak. Není to tak, že bychom kvůli tomu četli méně normální knížky, večer před spaním třeba tužku nepoužíváme nikdy.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    JANISKA: Já se na to před Vánocema ptala v klubu pokročilých rodičů, tak si tam můžeš vyfiltrovat reakce.
    My jsme od toho zatím upustili, protože mi to za ty prachy nepřijde jako tak velkej zázrak :-) Jediná knížka, kvůli které o tom ještě uvažuju, je angličtina.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    JANISKA: Mame ji uz rok, sama bych to nekoupila, prijde mi to drahy. ALE holku (4roky) to bavi, a dokaze se tim sama celkem na dlouho zabavit. I ty pohadky, pisnicky i ty naucny knizky, bere si to vecer pred spanim do postele. Kluka (7let) to naopak nebavi vubec. Knizky dostava holka postupne uz rok k svatkum/vanocum od ruznych pribuznych.
    Melo by to mit i nejakou moznost si tam nahravat vlastni pisnicky a zkouseli jsme si tam i nahravat mnou ctene pohadky, ale obcas se stane, ze se to samo zahadne vsechno smaze. Takze ta funkcnost neni 100%, nebo to holka maze omylem, nevim..

    Takze za me, pokud nekoukas moc na cenu, a mas hravou malou holku,co si jeste sama neprecte knizku, tak asi proc ne.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    JANISKA: Mně to přijde jako takový mutant mezi tabletem a knihou. Není to ani jedno a ani jedno a ani jedno to nedokáže nahradit. A ještě je to drahý "jakokráva". Takže za mě ne.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ahoj, anketní dotaz: koupili jste už svejm dětem nějakou interaktivní knihu s tzv. "elektronickou tužkou"? A jak jste byli spokojení? Jak se líbila (cca jak starejm) dětem? Pracujou s ní děti samy, nebo s nimi knížku čtete vy? Kdyby se někdo vyjádřil, budu ráda. I za případná vyjádření těch, kteří koupi zvažovali, ale z nějakého důvodu ji nakonec neuskutečnili.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FORDOVA: Neznám, ale až se vám podaří ji dát dohromady, chtěla bych ji taky. Zní to jako pěkná básnička pro našeho motonadšence :-)
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Mám takovou pitomou prosbu, dnes mě tatínek zaskočil dotazem, jestli si nepamatuju básničku z asi 40 let staré knihy/leporela, ze které dal dohromady už jen útržek, možná i ne úplně přesně /Hasičské auto míří sem a sedm mužů sedí v něm/.
    Nepamatujete si to někdo celé? Naše rodina se tím teď velmi trápí:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dlouho jsem se nemohla dogooglit knížky, kterou jsem měla ráda jako malá, pamatovala jsem si jen útržky o skřítcích, co chystají zimní sny pro lesní zvířátka, až minulý týden konečně zaklapla správná klíčová slova do sebe a titul je na světě - Marie Kubátová: Pohádky lesního ticha
    A co se nestalo - úplně náhodou, aniž bychom o tom mluvili, když jsme byli na Vánoce u našich, tak ji mamka vytáhla odněkud z hlubin knihovničky, ani jsem nevěděla, že tam pořád je. Pořád je to krásný! A taky to i na další generaci skvěle funguje při uspávání, jak se tam pořád píše o spaní, o snech a vypráví se krásné snové příběhy.
    Sehnat tu knihu bude dneska oříšek, mají ji v nabídce tu a tam antikvariáty, ale myslím, že má i dnešnímu mladému čtenáři co nabídnout :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vzpomínám si z dětství na pohádku o "princezně z cukru". Figurovala v tom královna matka, která jedla jen sladké, takže když jí přinesli královské mimino, omatlala ho cukrovýma rukama a všichni si mysleli, že malá princezna je z cukru. Na konci princezna nedopatřením zmokla a když z ní odtekla cukrová vrstva, tak se zjistilo, že vlastně z cukru vůbec není.
    Mohlo jít buď o pohádkovou knížku, nebo možná omalovánky? Nevíte někdo?
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Máme pro vás pár tipů na krásné dětské knížky, které by se u vás mohli objevit pod vánočním stromečkem...

    XB-1 » Čtení na dobrou noc 2016
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/cteni-dobrou-2016/
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNNA: tak máme 20 prodejen a jsou to různorodá knihkupectví. Některá by bez nás zanikla, jsou na tradičních místech, jiná jsou v OCéčkách.. Letná je jedním z tradičních míst.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FIFI: pardon, pardon! Přijdu udělat kšeft ;)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNNA: no retezec... snazime se, aby to na Letne bylo skvele knihkupectvi:)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANNNA: Aha, to jsem netušila.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ATUARFIK: Sice řetězec, ale ideální poloha, což se počítá :-) Díky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam