• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MAR_TINA: Zmiňované knihy od Bernerové jsou skvělé, jen bych se bála, že jsou tak známé, že už je oslavenkyně bude mít od někoho jiného (takže by to chtělo nenápadně vysondovat předem). Věřila bych i zmíněnému Baobabu, u Meanderu jsou mé zkušenosti trochu rozporuplné. A teď něco konkrétního: prima je třeba leporelo Ferdinande! (to i vypadá hodně fancy - dá se složit do tvaru domu) od Robina Krále. I další z Běžílišky. Moje mladší dostala k narození Devět plchů v pelechu od Malého a to jsme četli taky opravdu hodně.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MAR_TINA: vysokou úroveň lovím v Baobabu (zde odkaz na jejich knihy pro miniděti: http://www.baobab-books.net/knihy/17/3), případně v Meandru https://www.meander.cz/.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MAR_TINA: s tim jaro leto neudelas chybu. jen bacha, vsimla jsem si, ze existuje i maly format, neco mezi A5 a A4. normalni velikost je vetsi nez A4.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIENNA:
    COQUINE: dík.
    Anglicky ne, ne že bych matce oslavenkyně nevěřila, ale .... :))))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MAR_TINA: ja jsem relativne brzo zacala s jaro/leto/atd. od bernerove a deti si je dost oblibily. jen nevim, jestli v roce nejsou ty kresby moc male. pripadne mrkni na nakladatelstvi svojtka, maji dobrou nabidku pro nejmensi. a mne osobne se libila night sounds, jestli neva anglicka.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAR_TINA: U nás byl největší trhák tohle (na základě doporučení zde; frčí to stále - starší skoro osm let)
    Jaro, Léto, Podzim, Zima - Pro děti a mládež | Nakladatelství Paseka
    https://www.paseka.cz/pro-deti-a-mladez/jaro-leto-podzim-zima/kategorie-34/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Koukám na nakladetelství Host, celou sérii od Oksany Buly mám v košíku, ale to bude dobré tak za rok dva.
    Teď asi něco pevnějšího.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poraďte mi prosím nějakou krásnou (jde mi vysokou úroveň) knížku k prvním narozeninám. Může / mělo by být leporelo nebo něco odolného. Pokud se něco bude vyndavat, hýbat, otevírat, ještě lepší.
    Ne elektronické záležitosti.

    Holka, zvládá pár desítek jednoduchých slov, v dřevěných knížkách ukazuje na krávu a říká buuu, např.. Lépe popsat schopnosti neumím :)
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    ANNNA: Vím, že už je po Vánocích, ale třeba se bude hodit – moje dcery milovaly Daisy Mrázkovou, audiokniha Neplač, Muchomůrko k dostání tady: https://knihy.abz.cz/prodej/neplac-muchomurko
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    DASIK: máme básničky a dopravní prostředky od cca roka a půl, teď mu budou dva a jediné co ho zatím z těch knížek baví jsou zvuky zvířátek /dopravních prostředků. Text nebo ty hry ho vůbec neberou.
    DASIK
    DASIK --- ---
    Mate nekdo Albi miniknizky Lesni zviratka nebo Basnicky z lesa? Doporucujete pro dvouletou?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Mám dvě knižní doporučení pro dospívající, zejména dospívající dívky: Norra Latin (Sara Elfgren) a Královny ošklivek (Clementine Beauvais). Norra Latin vychází ze žánru ghost story, Královny ošklivek z dívčího románu, ale obě autorky tyhle žánry hodně modernizují. Obě knížky mají vtipné, ironické, emancipované (ale zároveň v něčem ambivalentní) vypravěčky a obě jsou chytře, ale zároveň populárně vystavěné. Pokud tedy máte ve svém okolí děvčata, která četbě (s výjimkou nějakých oddychových žánrovek) moc nedají, tyhle knížky by mohly fungovat. A jo, uvědomuju si, že Královny ošklivek je děsivý název. A Norra Latin má zase (asi kvůli tomu žánru ghost story) strašidelnou redakci, ale nemůže být každý den posvícení.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BONEMINA: ano! My máme sedláka Jiljího a taky to krásně dávají už dlouho
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONEMINA: to máme stejný, poslouchací i drsárny, jako film by to nedal.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    U nás se kupodivu ujaly i Tolkienovy pohádky, Kovář z Velké Lesné tu jede snad od čtyř let staršího syna a necelých dvou let mladšího, který to poslouchal a vnímal a někdy okolo tří let začal taky sám chtít. Někdy před šestým rokem staršího se přidaly i verneovky, hlavně Cesta kolem světa za 80 dní (mě úplně neasuje, ale kluci ji žerou), 20 000 mil pod mořem a úplně největší hit je Ostrov pokladů. Jinak samozřejmě Lindgrenová, Kocour Modroočko a tyhle dětské klasiky, ale překvapilo mě, že u poslouchacích, byť zdramatizovaných věcí, kluci zvládnou i takové dobrodružné věci, ze kterých by byli u filmu těžce vyděšení.
    Některé příběhy znali už před audioknihou, jiné ne. A myslím, že třeba ty Tolkienovy pohádky nikdy nebudu vyprávět líp než Trojan :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Lapka - Poklad tří králů (1.díl) | Albatros media
    https://www.fragment.cz/tituly/51585103/lapka-poklad-tri-kralu-1-dil/

    Neznáte někdo tuto sérii komiksů? Jeví se mi to hezky, ale aby to nebyla nakonec nějaká slatanina. Díky za info.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDREJKA: u nás krom níže uvedeného frčel dokola ještě Rumcajs a Kocour Mikeš. A ty další už jsem pozapomínala...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: jak co. Třeba Lota na společný čtení neprošla, ale audio ve stejné době zaujalo okamžitě. Kvaka a Žbluňka jsme měli nejdřív knížku.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANDREJKA: Plus mínus tři, a obě tomu víc pozornosti začaly věnovat v autě.

    Kocour Modroočko byl hit, Radůziny pohádky prokládané písničkami dobrý, různé klasické pohádky v kratších úpravách (Zlatovláska atd atp). Celkem brzo poté Lovci mamutů
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    ANDREJKA: tak 2,5 - 3 Kocourek Modroočko, Pejsek a kočička, Medvídek Pů, Honzíkova cesta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam