• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Safra, já bych chtěla být zase malá!!! Takových hezkých knížek... ;)

    Vedete s dětmi něco na způsob čtenářského deníku? Papír? Goodreads?
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    My jsme teď půjčili v knihovně knížku Elementi od Zory Cejnkové. Měla pěkné ilustrace, tak jsem ji vzal a říkal si že to třeba bude šestiletou bavit i když má hodně stran. A úplně ji to pohltilo a chtěla to číst pořád a teď si to vzala i na prázdniny k Babičce aby jí to přečetla podruhé.
    Sazba je docela velkými písmeny, takže by se to mohlo malým čtenářům dobře číst.

    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    JANISKA: Jeste ne, taky jsou nekde na seznamu.

    Hele, me doted desi Rosulkova a jeji skripavy: “Kdopak to spi a kdo bdi?!” A mladej na Mrnouse a carodejnici kouknul bez bazne a hany a zadny stopy to nezanechalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: já jsem Stínadla četla tak nějak v tomhle věku (druhá, třetí třída?) a odnesla jsem si z toho, že si nemám hrát na schovávanou v proutěných koších :-)
    syn četl Záhadu hlavolamu loni (8/9) a taky ho to nijak extra nevzalo... oni vůbec mají takové jiné pojetí děsivosti než my dospělí.

    mmch v tomhle mě hodně překvapilo, s jakým klidem loni všichni zkoukli ten seriál Válka a já - já o tom ani nedokážu mluvit, aniž by se mi lámal hlas, pro ně nic děsivého. Asi že jim chybí to zasazení do událostí a světa a to dohlídnutí důsledků a že je to realita...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: (knihu si vybrala podle lebek a dalších strašidelných symbolů na černé obálce)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PAKOBYLKA_: Lichožrouty už jste četli? Je to napínavý, dobře napsaný, ale ne strašidelný. Mladší má trochu problém s počtem postav (pletou se jí všichni ti Čangové a Tulamorové), ale pokud jste dali HP, bude tohle pohoda :)

    Jinak moje ani ne šestiletá dcera, která se nedávno klepala u Kahounovejch Včelích medvídků, včera odpoledne ukořistila v jedný krabici "vše za pět korun" hororovou sešitovou novelu no name autora a pak mě za vydatného smíchu nutila číst o příšerách požírajících mozky. Nikdy mě nepřestane udivovat, jak rozdílné parametry děsivosti mezi jedinci existují.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Edudanta a Francimora v tom výčtu máte?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PAKOBYLKA_: Hoši od Bobří řeky ... pokud ti nevadí ta tryskající junácká erotika.


    PAKOBYLKA_: Pinochia sem nesnášela a vlastně nevím proč.


    SEVERINE: Alenka je úplně super, zrovna cvičím základy ruštiny na seriálu. :))
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SEVERINE: Grimmove prosli. Ma rad i myho neoblibenyho Pinochia, ale toho taky nechtel pred spanim. Zkusim i povesti (cesky, recky). Zbytek si znacim, diky za tipy.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    PAKOBYLKA_: Nevím, jestli to není úplně mimo, ale takový pohádky bratří Grimmů jsou taky celkem drsný a přitom jasný. Jinak mi přijde dobrej níže zmíněnej Waliams, kterej je plnej vtipů a přitom hraje na sociální notu. Nebo je báječná Alenka od Kira Bulycova.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    ATUARFIK: V Hoších je pouze - pozor, spoiler - větev trčící z močálu, která vypadá jako lidská ruka.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, ten seriál je ještě docela čajíček proti té trillogii. Na Hochy od Bobří řeky se syn teprve chystá, ale tak nějak předpokládám, že to bude ok. I když po té zkušenosti se Stínadly bych se nedivila, kdyby se tam v trampské osadě nenašla mumifikovaná mrtvola křečovitě třímající kytáru nebo tak něco. :)))
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ATUARFIK: Ja si Stinadla pamatuju jen jako desivej film / serial ? s mladym Romanem Skamene. Ale myslim, ze takovi Hosi od Bobri reky budou mirnejsi, nebo ne? Ty tri dalsi mam na seznamu, tak to by mohlo projit. Po dnesku ale nevim, jestli se na cas nevratime ke Spalicku a k Rumcajsovi. :) Tam je to zlo zatim jasny a uchopitelny. (Opakoval dokola, ze nechape, proc ten Voldemort nemel telo a jak to udelal, ze nekomu vstoupil do tela.)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, a osmiletý teď na základě doporučení odtud čte Hraničářova učně. Co jsem četla s ním, tak mám dojem, že to moc velký krvák není. V prvním díle se řeší šikana, to mi trochu zatrnulo, protože ji syn sám zažil, ale zpracoval to v pohodě.
    A jestli dal HP, tak co Eragon? U syna se setkal s úspěchem.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: PAKOBYLKA_: Nejsem na Rychlé šípy expert, ale bacha, ta trilogie o Stínadlech je ještě děsivější než HP - pes umořený hlady a zimou, jeden chlapec shozený z věže, druhý s pomalou smrtí zavřený v prádelním koši.

    Jinak pro sedmiletého kluka, který chce něco, co "bude ono", mě napadají
    Albert https://www.databazeknih.cz/knihy/albert-25848
    Emil a detektivové https://www.databazeknih.cz/knihy/emil-a-detektivove-106659
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    TRISSIE: Me nebavil, tak je neznam, ale napadly me. A Kniha dzungli.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA_: co Rychlé šípy? Dobrodružné, relativně krátké kapitoly, ale nijak extra děsivé...
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ANNNA: Ja to zrovna neodhadla s HP. Nevarovalo me dostatecne, ze uz to od cca 3/4 knizky (prvni dil) nechtel syn cist pred spanim ale odpoledne. Dneska si se slavou po docteni pustil prvni dil (se mnou) a ted tri hodiny zpracovaval strach z Voldemorta a nejsem si jista, ze nebude mit jeste zly sny. Bude mu sedm. Miluje pribehy, hodne ho bavil Kuba a Osvald, ted velmi ten HP, ale nevim, cim dal pokracovat. Deti z Bullerbynu se mu libi, ale uz to neni “to ono”. Pritom vekove jsou mu blizsi. Navic je zatim nastavenej na dobro. U jakejchkoliv nepravosti se rozciluje a resi to, tak radeji pockam i s Bylo nas pet.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Joo, Princ dvojí krve, ten nám dal zabrat... po oné pasáži dvě hodiny usedavě plakala a zlobila se na pachatele. Sedmička pak kupodivu byla už v pohodě.

    Věková kategorie 6-7 ji právě zoufale nebaví, a "větší" knížky zase samostatně neučte, takže pak hodiny blokuje nějakého dospělého, aby četl s ní. Teď se chytila na zjednodušených Malých ženách (díky, Trissie, za doporučení edice ;) ).

    Poslední zprávy z chalupy o Anně Frankové - prý čte a čte (huráá!), a prý je to smutné. Asi teď holt půjdem cestou zjednodušených "velkých" knih - ať už zkrácený objem, nebo komix. A budem doufat, že případnou příliš těžkou látku sama odloží...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: zatím jsem neřešila. Syn 6 ještě nečte a dcera 8 je spíš váhavá čtenářka, jak už jsem naznačila, takže jí předkládám spíš věkovou kategorii 6-7, s výjimkou toho Harryho, co s ní čte muž (taky jsou teď u 6, trochu trnu). Ale sama jsem si jako dítě vybírala většinou knížky pro starší (o 1-2 roky), hrdá, že už to dávám 😅 pak to dopadlo tak, že jsem šla ve 12 na autogramiádu Františka Nepila a přinesla si tam místo Já, Baryk (nebo co to) Jak se dělá chalupa a Malý atlas mého srdce a autor se divil, že to je přece pro dospělý 😁
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam