• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    TINA
    TINA --- ---
    Mám syna, čerstvě 13, taky je pro mě záhada co ho baví. Komiksy miluje, všechny díly Poseroutky má přečtený aspoň čtyřicetkrát. Rychlý Šípy komiksy miluje, knihy Stínadla se bouří a Záhada hlavolamu se mu líbily, teď ho čeká pod stromek Velký Vont, tak uvidíme. Fotbaláci ho bavili (hraje fotbal), i když ten pátý díl dočetl asi jen ze setrvačnosti. Hrozně ho ale bavilo tohle https://www.databazeknih.cz/serie/michael-vey-8648 už to čte podruhé. Jinak Doctor Proctor nebavil, Williams taky ne, Roalda Dahla nebo nebo Geralda Durrella jsem ani nezkoušela. Mikulášovy patálie celkem prošly, mně se v dětství moc líbil Jirka postrach rodiny, ale to je moc nebralo.
    Teď čtem spolu Stopařova průvodce a to ho baví dost. Ale se mnou, no.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    REONA: Nejsem si jistá, jestli pro bojující druhačku nebude Prašina moc velké sousto. Ale každopádně do domácnosti je to stejně potřeba, takže to kdyžtak přijde na řadu později. :)
    REONA
    REONA --- ---
    ATUARFIK: OK, Prašina it is :-D

    Druhačka se čtením pořád trochu bojuje. A já jí hledám věci, co jí budou bavit - i za cenu toho, že je bude číst déle a bude mít méně zápisů ve čtenářském deníku. Nějak si myslím, že Prašinou bych mohla bodovat...a sama se na to dost těším :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: nedík :))))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Právě mi přistálo na sítích: https://www.paseka.cz/ má do půlnoci 10.prosince 30 procent slevu na vše (mají narozeniny).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JANISKA: Zmizení Edwina Lindy jsme četli, kluky to celkem bavilo, mě to spíš rozčilovala nelogičnost Edwina a hlavně způsob, jakým to Žák napsal, ten jazyk byl fakt divný, přišlo mi to jak póza a při čtení nahlas jsem si to musela upravovat, aby mi to šlo do pusy...ty ostatní knížky neznám, díky za tip, podívám se na ně...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BEBERA: Přihazuju k tipům ještě David Jan Žák: Tromby (třídílná dobrodružná série, první se jmenuje Zmizení Edwina Lindy). Mě osobně rozčiloval autorův jazyk (připadá mi, že kdyby někdo z knihy vyňal pasáže, v nichž vypravěč charakterizuje jednotlivé postavy, a odevzdal je v páté třídě jako slohovku, dostal by přinejlepším trojku), ale asi i kvůli jednoduchýmu, hodně přímočarýmu stylu, kterym je to napsaný, jsem zaznamenala, že je ta série dost oblíbená mezi laxnějšími čtenáři, respektive čtenáři, kteří jdou vyloženě po příběhu.
    Možná by se mu mohli líbit i Cílovníci?
    K sekci "humor" mě kromě zmíněného Proktora napadla ještě knížka Safíroví ledňáčci a Glutaman - je to podle mě zamýšleno asi pro trošičku mladší čtenáře, ale je to vyloženě vtipné, dobře napsané, mixující velmi chytře realitu a fantazii, taky s dobrodružnou zápletkou a partičkou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BEBERA: Po Hraničářově učni se můj syn vrhl jak slepice po flusu, prvních sedm nebo osm dílů ho úplně pohltilo. Pak si dal pauzu s nějakým jiným čtením a už se k Učni nevrátil.

    Ještě mě napadá k tomu kratšímu čtení, znáte tohle? U nás to mělo úspěch.

    Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční - Ben Brooks | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/pribehy-pro-kluky-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni-387171
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Hraničářova učně jsem na místní doporučení pokusně koupila první díl a nezaujalo ho to. Včera jsem ho dala ke čtení mladšímu, vypada to, že u něj by mohl mít větší úspěch. Na Dogmanovi se oba kluci rozečetli, to je u nás klasika. Ani jsem nevěděla, že už je tolik dílů, teď jsme z knihovny donesli další dva a celý večer jsem o dětech nevěděla :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Tak když přečetl Vinetoua, tak to tak jednoduché být snad ani nemusí.
    Naši kluci milují Hraničářova učně. Taky nevím, co ten starší bude číst, až dočte všechny série. Občas ho chytne něco jako Čtyřlístek nebo knihy typu nejjedovatější a nejnebezpečnější zvířata apod., ale to je spíš náhodné. Ještě miluje Dogmana, ale to zas není moc o čtení.
    Kluků kamarádi milují mangy.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FIFI: Díky moc! Hraje florbal, tak to poslední asi bude trefa do černého, tím začnu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LADY_MYSKA: přihazuju ještě Společenstvo klíčníků, díky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Příběhy chytly, pardon
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LADY_MYSKA: TRISSIE: {replyATUARFIK|54357666}: LORAIN: DA_NIELA: díky moc všem za tipy. Prašinu máme, na tu se těším na společné čtení, jen čekám, až mladší syn trochu povyroste. Fotbaláky taky máme, syn přečetl, ti ho nebavili, stejně jako Boříkovy lapálie a ani Manolito Brejloun (což nechápu, tahle knížka se mi strašně líbila). Doktora Proktor známe asi všechny díly, poslouchali jsme audioknihy. Foglarovy příběhy kluky strašně chytli, ale taky jsme poslouchali z audiotéky. Warrena XII jsme četli společně, když byli menší. Upřímně, je to záhada, co se mu líbí a co ne. Davida Walliamse přečetl skoro všechny knížky, ale Roald Dahl ho vůbec při čtení nebavil, přitom Roald Dahl je v podstatě to samé, jen inteligentněji a hezčím jazykem napsané. Na druhou stranu Vinetoua četl snad 5x, a to jsem se teď po letech podivovala, kolik rozvleklých a nudných pasáží tam je... Škyťák u nás frčel před tak 4 lety, viděli všechny díly seriálu, x-krát filmy, měli dračí hračky. Koupím ty knížky od Šlika, ty jsem neznala a vypadají podle ukazky dobře a mladšímu Dům na stromě. Ten mě dřív v obchodě spíš odradil, ale když si teď čtu recenze, myslím, že by kluky mohl babit oba... Jestli vás napadne ještě něco, budu ráda. Díky všem!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    jeste jsem si vzpomnela, ze jsem poslouchala prvni dil a druhy cetla
    Hrobaříci série | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/serie/hrobarici-6539

    a stejne tak jsem poslouchala a libilo se mi
    Společenstvo klíčníků - Daniela Krolupperová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/286405/spolecenstvo-klicniku/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BEBERA: mi se jeste libi tahle serie, jen se divam, ze prvni dil nemaji
    Kevin Sands | Albatrosmedia.cz
    https://www.albatrosmedia.cz/autori/36949310/kevin-sands/?filter=%22notonlypurchasable%22%3Atrue
    FIFI
    FIFI --- ---
    SEVERINE: a nebavily by ho pribehy ceskych sportovcu ?

    Treba toto https://www.kosmas.cz/knihy/275768/bez-frazi-a-bez-jutubu/
    Z komixu toto
    https://www.kosmas.cz/knihy/284676/senzacni-sportovci/ - ale tam je asi dobre podivat se na ukazku, jak je ten komis kresleny

    A pro fotbalisty jeste neco z thovtu, ale sedmak na to bude moc velky:
    https://www.kosmas.cz/knihy/249704/fotbalove-historky-aj/ a jeste v NJ:

    Fotbalové historky - NJ - Martin Klein | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/249398/fotbalove-historky-nj/

    Tohle je take pro prvni stupen

    Klička a gól! - Silke Moritzová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/183014/klicka-a-gol/

    Pak mne napadl jeste florbal ( pro druhy stupen)

    Každý má svou lajnu - Petra Dvořáková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/224373/kazdy-ma-svou-lajnu/
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LORAIN: já mám právě sedmaka, který - ač my s mužem jsme byli Foglaraci a čteme odmala, tak sám precdtla jen ilustrovanoi Rowlingovou snad a jinak jede pořád jen komixy. Baví ho ale sport, tak dík za tip na fotbalaky.

    Jinak právě mi jako novodobý Foglar přišel ten "Já, Finis".

    Proktor u nás nezaujal nikoho, Waliams páťáka, teď tu jedou Opraski, což se nám ještě nevyplatí, protože chlapci jsou někde mezi tim a spisovnou češtinou pořád.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DA_NIELA: tak v tom případě je série Doktor Proktor jak dělaná.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MAR_TINA: Tak v zadani byl malej poseroutka, coz je o nekolik lvl snazsi sousto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam