HRAFNAIN: Jen technicka: Toto neni povinna cetba, to, o cem pise Rybka a ja, je spolecna cetba ve tride.Ale to jw jen detail.
U nas to bylo tak, ze na konci ctvrte jim rekla, ze si pres prazdniny maji sehnat jakoukoliv Babicku, cetli to ve tride, meli ty knihy uschovane, nikam to nenosili, precetli to asi za tri mesice/pul roku, nevim... Tedy u syna. Pak tedy jeli na vylet do Ratiboric, do Babic.udoli atd, promitla se ta cetba do vlastivedy, do VV. Urcite si ukazali ruzna vydani knih apod. Resilo se nekdy v rijnu ? na tr.schuzkach, ze jeden chlapec si dosud Babicku nezajistil, a ze na to mel X mesicu, ze mohl dojit do nekolika knihoven (skolni, mestska). Maminka toho chlapce na tridnich schuzkach prohlasila: Vite, my jsme fotbalisti, nam je cela cetba k nicemu.
Ale u dcery to bylo spojene s timhle zazitkem a ac je dcera nyni na VS, tak kdyz vcera dorazila, tak se ji ptam a ma to jako jeden z nejhorsich zazitku ze zakladky, samozrejme zaznelo : Jo to bylo tehdy uplne na H., Ty jsi mami dala tu nejhorsi starou knizku, ja uz na to nechci ani myslet. Vsichni se mi smali.
🙄
Obe deti mely v tech petkach jinou ucku, syn mel duchovy vek, jak pise Rybka, dcera mela ucku mladsi. Ale to byla fakt pizda, jinak jsme ji doma nerekli. Hrubky ve vzkazech o dni byly vzdy. Ac ji bylo treba pres 35, ucila prvni rok, byla na MD se svymi dcerkami a pred tim pred MD delala v nejakem korporatu. Moc ji to uceni neslo.