JANISKA: v tehle knize? :
https://www.kosmas.cz/knihy/511448/ceske-deti-a-mladez-jako-ctenari-v-dobe-pandemie-2021/Moje dcera maturovala v prvnim roce (v prvnich mesicich) pandemie, knihy tedy mela davno ve skole zapsane, nektere fyzicky sehnane. Myslela jsem si, ze knihy k maturite se zapisuji hned v zari (cili v jejim pripade v zari 19, ale dcera mi tu tvrdi, ze ne, ze samotne zapisovani a odevzdavani seznamu bylo treba az v prosinci 19 -kdyz byl maturita v kvetnu 2020.
Navic mi tady dcera tvrdi, ze uz v jejim rocniku nebyl problem sehnat knihy online, ze na ulozto uz je vsechno (nevim), tvrdi, ze sama neco on line cetla, ze jsme doma vsechno fyzicky nemeli. Prikladam fota tehdejsi cetby k maturite, na druhem fotu je havran v dezolatnim stavu, ktery se neda sehnat, presto ho vyucujici preferuji (jde jim o tento konkretni preklad).
Samozrejme zkusenost s knihovnou a vekem blba, zadnou cerstvou zkusenost nemam (deti jsou dospele). Nam se to stalo v praveku, rekla bych tak rok 2005, psala jsem to tady:
[FIFI @ Terry Pratchett - Uzasna Zemeplocha] jednalo se o druhaka s OSD, cili dite tusim tak 10 let(?asi), kteremu nechteli pujcovat knihy TP. Knihovnice tvrdila, ze tehdejsi vypujcni system nepujcil na detskou prukazku knihy z oddeleni pro dospele.