• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.

Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

"Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"

Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

rozbalit záhlaví
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ILTU: Skvělý, děkuju! Dcera má teď období, že je telátko a já kraví máma. Mohlo by nám to hezky zapadnout do domácího koloritu.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ANNIE: Naše holky milují Telátko popleta. Skvěle načtené, i já to zvládnu s nimi poslouchat furt dokolečka.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    JANISKA: Moc děkuju. Půjdu po klasice :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNIE: Pro takhle malý děti bývají moc fajn Kvak a Žbluňk jsou kamarádi. Dcery v tomhle věku poslouchaly třeba i klasiku typu Bob a Bobek, Trnkovu zahradu...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Nemáte tu někdo, prosím, přehled i o audioknihách pro děti? Dceři jsou tři. Námi čtené zvládá bez problémů Děti z Bullerbynu, Dášeňku, Pejska a kočičku, klasické pohádky. Čeká nás poměrně dlouhá cesta autem na dovolenou, kde by se šiklo i nějaký to mluvený slovo. Uvítám jakékoliv tipy. V nabídce Audiolibrixu i Českýho rozhlasu se trochu topím…
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIFI: Díky. Prozkoumám to.
    Máme externí DVD mechaniku. Tak jsme přehrávali i to vajíčko. :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALEXIS: dívala jsem se do té brožury https://www.kosmas.cz/knihy/542777/preventivni-vychova-deti-pomahaji-2cd/ , která obsahuje i 2 fyzické CD.

je to spíše pro předškolní a nižší školní věk a je to ta preventivní výchova, ilustrace Plicková, vypráví Molavcová a hudbu dělal mj. Klempíř https://cs.wikipedia.org/wiki/Jarom%C3%ADr_Klemp%C3%AD%C5%99 - to není ten z JAR).
    je to ovšem již z roku 2011, každopádně plán je takový, že tohle doprodají a budou to vydávat znovu, takže ty texty a čísla na záchranku, haciče atd. by měly být stejná.

Také samozřejmě nevím, zda rodiče dnešních dětí vůbec mají na čem tam CD přehrát.
    V brožuře je text pohádky/povídky a je na CD načten, vyznačila jsem to na fotce u Poraněného kosa.

Ale nijak jsem to dál nezkoumala, text jsem ani nečetla, jak je to načtené, nazpívané - to nevím.

FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: Cela edice prehledne zde

Edice Příběh ukrytý v notách | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/edice/2849/pribeh-ukryty-v-notach/
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE:
    FIFI:
    GOLDBERRY: Díky, prozkoumám.
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: to jo, Packa také fajn
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad Albi - pokud jste kutilové, můžete nejen konzumovat, ale i vytvářet vlastní (nejen) knížky.

Jak funguje Albi tužka - TátaGeek.blog
    https://tatageek.blog/2021/01/28/jak-funguje-albi-tuzka/

Jak vytvořit vlastní knížku pro Albi tužku - TátaGeek.blog
    https://tatageek.blog/2022/03/28/jak-vytvorit-vlastni-knizku-pro-albi-tuzku/
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: To mi prijde jako hezka knizka! Mekla jsem na to:)

GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FIFI: jj, přesně tak
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    CORWEX: je to tak, mého muže, vystudovaného hudebního teoretika, hodně nenadchla Afrika. Že tam nechápe tu koncepci :-D. Ale Mozart, Orchestr nebo Packa ve Filmu mi přijdou dobrý. Rock je trochu mech.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    GENEVIEVE: U Packů mi přijde zajímavý rozdíl v kvalitě ukázek, nebo spíš jejich kanoničnosti: Vivaldi nebo Mozart jsou vesměs nahrávky profesionálních orchestrů a v jazzu je jako ukázka scatu přímo zpěv Elly Fitzgeraldové, zato hiphop jsou samé generické ukázky ze zvukových bank.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    samozřejmě myslím Packa... pondělí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: My máme rádi sérii Pecka a... (Mozart, orchestr, v Africe...). Má to jednoduchý příběh a pouštíš si tam písničky nebo melodie které se váží k příběhu.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Zdravím. Dcera si oblíbila knihu Ó ó ó vajíčko, hlavně proto, že je k tomu hudební a vyprávěný doprovod. Nevíte jestli existují další podobně zpracované knihy, kde by mohla něco poslouchat a zároveň koukat do knihy?
    Albi tužku máme, ale to není to, co hledám.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    Radoval jsem se, jak se skoro čtyřletý syn začetl do Čtyřlístku, ale bohužel se našel v impulzivním surovci Bobíkovi, takže bychom jej rádi zkusili nasměrovat jinam. Dobře se u nás už dřív ujal Chrujda a teď Dům myšek, jaké další komiksové nebo bohatě ilustrované série byste doporučili?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam