OLIAS:
ahoj dik za prispevek tobe i dalsim, sem moc rada ze se tahle debata rozjela, chtela bych trochu opozdene reagovat na ten tvuj delsi prispevek -
"Já jsem objekt znal z předtím, bylo tam pár fajn akcí, ale taky to nebylo dotažený, ty lidi, co to dělali na to neměli čas, propagace vázla, taky to nemělo tah na branku."
Plně souhlasim že to nebylo dotažený ani ve starý ani nový wolkrovce, nebyli a nejsme profesionálové, pořád se učíme. Vlastně je otázka, jestli se dá někdy říct, že nastal bod, kdy je něco dotažený, žijeme v procesu, ale je rozhodně pravda, že by se neměla podceňovat otázka koncepce a ještě snad víc jejího dodržování a neustálýho připomínání. Ale chci se ohradit proti tvrzení že bysme na klub neměli čas, protože to je právě wolkrovka čemu sme velkou část tohohle cennýho statku dávali. Propagace je pak celkem ošidná věc u neoficiálních projektů; o úskalí oficiálních by mohli zase vyprávět lidi z Klubovny, prostě to má všechno svý.
"Pak jsem se bavil s jednim člověkem, co tam bydlel a on mi řikal, že je sice super, že ten program Wolkrovka je sice pravidelnej, celej měsíc je zaplňenej, ale že úroveň je velmi kolísavá, že tam ty lidi dělají docela bordel a že ´místní´ už to tam moc nechtějí trpět - takhle jsme se bavili už někdy v květnu."
Je podle mě velká škoda, že sme si častějš nesedli s lidma z areálu a neprobírali aktuální problémy, protože se teď kriticky nakumulovaly a eště střetly s dalšíma. V každodenním nesoustředěným setkávání někdy na to důležitý prostě nedojde, člověk má pocit že už to někomu řikal, ale k tomu ke komu by mělo se to prostě nedoneslo; navíc dost věcí sme zanedbali. Chyba a poučení.
"Bohužel, je to smutný, že ´kultura zadarmo´ má takovýhle důsledky." To je hodně k zamyšlení, a je fakt že často mívá, ale stejně pořád doufam, že nějakým způsobem to jde, jen je to prostě hodně těžká cesta. Recept na úspěch neexistuje, ale podpůrný kroky jo - a daj se snad vymyslet i další.