Ještě, wolkrovku zná mvelice dobře :-) a Discentrum relativně taky, stejně jako další.
Když se pokusím shrnout možnosti, tak to v vydím takto:
A) změna k větší "komerčnosti"
literární kavárna, nebo pokračování v trendu "nová wolkrovka"
B) změna směrem k menší komerčnosti
B.1)
Formou klubíku pro "pár kamarádů", který bude otevřený občas, kdy tam bude koncert, bude tam omezený počet lidí, kteří půjdou ohlídat. Možné je taky opětovné vzkříšení "nekalících" akcí (otázkou je, zda-li o to je ještě zájem ze strany lidí z W10).
Bylo by to asi podobné jako nejstarší wolkrovka.
B.2)
Snaha o udržení většího počtu návštěvníků, omezení koncertů na úkor alternativních akcí, omezení alkoholu. Zde je největší riziko krachu, protože, ruku na srdce, přímé omezení alkoholu znamená přímé omezení počtu návštěvníků.
Plán udělat z wolkrovky "literární kavárnu" mi příjde jako nejlepší, ale neslo by to s sebou několik imho nutných změn v kvalitě "služeb".
- přesun k centru
- fungující záchod atd.
- méně pank prostředí
- rozšíření sortimentu (více nealka. kvalitnější nealko, lepší a dražší alkohol) - aby to šlo pít i "jen tak"
- "kvalitnější" obsluha
- otevřeno každý den
Zároveň by se mohla zkrátit pracovní doba, šlo by to udělat v menší prostoře, nemuselo by to být tak moc odhlučněný atd. Koncertů by asi bylo méně, ale zase by šly dělat výstavy, čtení a další akce "profesionálněji". Ztratilo by to dost ze současného kouzla, ale zase by se mohl využít potenciál místa, kde se potkávají zajímaví lidé a třeba jsou při tom i relativně střízliví :-D.
Taky jde pokračování v trendu "Nová wolkrovka" se vším tím chlastáním, pankem, jen někde jinde, ale je otázka, jaký je zájem..
Další nápady:
- Rozhodně není špatný nápad zdražit alkohol a zároveň si víc hlídat donášený chlast, případně i zkrátit otvíračku, tím se vyženou "prasata" co se vožerou někde jinde, ve wolkrovce si dají pár láhváčů a ještě odnesou všechny láhve v okolí (to jsem zahlédl a docela jsem čuměl)
- Dokaď bude prostředí v klubu tak "pankový" těžko tam lze čekat jiné než pankové akce (to je podobné jako v Discentru, je sice pěkné, že tam jsou knížky a počítače, ale upřímně, ani náhodou mne nenapadne tam přijít "jen si něco přečíst". Proč? Možná protože ten klub je v nějakém stavu, potulujou se tam v jakoukoliv hodinu agresivní ožralové, kteří tam bydlí atd. Prostě ideální místo na rozjímání.. :-/