• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    BASK
    BASK --- ---
    BASK
    BASK --- ---
    ZYAN: obytnej činžák.. sousedi..
    B_ART
    B_ART --- ---
    minulej tejden jsem potkal hrozně krásnej opuštěnej barák, bejvalá hospoda s hotýlkem, krásnej prostor, pro wolkrovku jako dělanej, akorát v Bruselu... to je předpokládám na vás trošku z ruky, co?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    SCATHACH
    SCATHACH --- ---
    Tvé přání je mi rozkazem :)

    BASK
    BASK --- ---
    (klidně pásujte fotky z klubu, aspoň se zabavíme, než najdeme novej prostor...)
    BASK
    BASK --- ---
    kultůra

    BASK
    BASK --- ---
    DIY...

    BASK
    BASK --- ---
    forever angels...

    BASK
    BASK --- ---
    SCATHACH
    SCATHACH --- ---
    Býv. W 10:


    USTRICA
    USTRICA --- ---
    DESPERADO123: no ale pokut to prezentuješ veřejně...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BASK: Tak vyste hlavně moc kapel co maj smlouvu s OSA asi nehostlil. :-)
    A druhak se jednalo o soukromý klub a tudíž platit nemusíš. Když si doma pustíš nějaký film tak za to taky nemusíš platit...
    BASK
    BASK --- ---
    DESPERADO123: ocasové OSAsové přišli i do areálu Wolkrovky.. ale s křížkem po funuse - když už bylo zpola vyklizeno... Někdo nezamknul branku a oni "vnikli neoprávněně" na soukromý pozemek a domáhali se informací o tom, co tam bylo, je a bude.. Truhláři jim řekli, že tam nic neni, ale stejně jim nechali vizitku se slovy, ze hrozí pokuta... OSA má snad víc tajnejch než ruská ambasáda...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BASK: Pochopitelně, že na soukromém klubu není nic nelegálního. Ze své zkušenosti vím, že berňák po těchto klubech nejde, protože by to byla papírování na roky. I tak je ale dobré od všeho mít někde schovanou účtenku, tak aby kdyby náhodou přišla kontrola s finančního se mohlo dokázat, že klub skutečně nemá zisk. Větší problém občas bývá spíše při promítáních s OSA. V Krtkově koloně se stalo myslím za svou historii asi 3x, že tam tyhle vocasové přišli.
    ALATAR
    ALATAR --- ---
    BERUNA: vida, libertariánka :-)
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    Pohostinská živnost je podle § 2 živnostenského zákona (č. 455/1991 Sb.) jako každá živnost charakterizována jako soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a za účelem dosažení zisku.

    tohle taky neni pravda...podnikani, kdyz se spocita se vsemi urady, zisk neumoznuje...posledni zakony v mzdove legislative dokonce temer znemoznili aby soukromi podnikatele zamestnavali lidi. Defakto byl podnikatelum urcen zisk a to pro zdravotni a socialni pojisteni. Podnikatele toci penize...neziskavaji je
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    Takovéto ryze privátní a jednostranné opatření provozovatele pohostinské živnosti je v rozporu s obsahem i smyslem zákona č. 34/1996 Sb., o ochraně spotřebitele, neboť má nesporně diskriminační ráz (tj. určité osoby z poskytování vašich služeb jsou předem a „bezdůvodně“ vyřazeny).

    coze? diskriminace...a co treba diskriminace humannich a moralne-eticky smyslejicich lidi z politicke sceny? na to je nejaky paragraf? kdyz tahle spolecnost vychova lidi a ne je nasilne prozene skolnim hierarchickym systemem, tak se ti lide budou mit mezi sebou radsi tak prestanou si navzajem zakazovat. treba.
    BASK
    BASK --- ---
    ZYAN:

    - Koncept máme.. Teď je naopak čas přestat teoretizovat a začít ho uvádět v praxi v co největší míře.
    - Co je na soukromém klubu nelegálního ? Znova připomínám - vše co děláme je LEGÁLNÍ a zdaleka nejsme jediní. V soukromém klubu na soukromých akcích podáváme soukromé občerstvení za soukromé příspěvky... Jsou skauti ilegální ? Jsou myslivecké spolky ilegální ? Jsou sešlosti občanských sdružení ilegální ? Dokonce i propagaci provádíme už téměř jen soukromou poštou a šeptandou... Achjo.. A skutková podstata ? Nejsme my to, co by obce a městské části měly podporovat a vydržovat si ?
    - Zdůrazňuju, že nikomu z nás nejde o to dělat komerční (ve smyslu standartně komerčně manažersky vedený) podnik, kde by byl měřítkem úspěchu zisk. Naopak. A čím víc lidí se o tom podaří informovat a motivovat k takovému přemýšlení, tím líp.
    - Ceny a vstupy byli vždycky postaveny tak, aby klub přežil - jinak bychom už dávno neexistovali.
    - nastávající produkční plán je taky víc než jasný - z "eliščina konceptu nové wolkrovky", který jsme přijali, vyplývá: redukovat koncerty, důkladně vybírat kapely v širokém spektru žánrů, být platformou zejména pro divadla, přednášky, debaty, projekce, pořádat workshopy, kde si hosté budou moct předávat svoje dovednosti.. Když budou podmínky, tak i kroužky pro děti čekají na realizaci.
    - Ano a je tady ještě ten poslední faktor. Pokud o podobné akce a činnost nebude zájem a nebudeme schopni ho probudit, pak nemá smysl to dělat. Konec.
    - Nechceme a nenecháme se nutit k profilaci do "hospody", "hudebního klubu". "politickýho klubu" atd. Naší bernou mincí je kreativita a aktivita, a wolkrovka by měla sdružovat lidi vyznávající podobné hodnoty a umožňovat jejich názorovou výměnu...

    A nebo jak kdysi řekla jedna ze zakládajících členek Wolkrovky - chceme dělat "Školu svobody a umění" ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam