• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    DANNIEL: a zlata verdana.:o))) mas pravdu. ja ten manual projel podrobneji az ted. ale uz vidim dalsi vec, ktera mi vadi. a to jak je to nasilne zarovnane pod sebe, to je ulet, ale to jak je to vlastne strasne nesoumerne a to ypsilon precuhuje e, to je strasne. jak nekdo psal, symetrie uz neleti. ale tohle je fakt k smich, pokus o nasilnou, nesmyslnou symetrii a jeste strasne nepovedeny. to jak to tam cpal a nevyslo mu to, je jeste trapnejsi. uplne to na me krici, mnohem vic, nez kdyby se o ten stred nesnazil.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    PAN_CAU: to ze ten font nema diakritiku by mi snad ani nevadilo, v manualu je vyslovne uvedeno, ze je urcen pouze pro logotyp, coz defacto znamena ze se vlastne pouzivat jako pismo ani nebude
    spis nejak nechapu celkove proc zrovna tohle obskurni pismo... nevidim v nem zadne zvlastni graficke kvality ani smysl... uplne stejne (malo) by tam fungoval jakejkoliv jinej sans serif... dela to na me tak dojem, ze nekdo napsal "datove schranky" ve wordu a pak projizdel vsechny nainstalovany pisma a zastavil se nahodne u jednoho, ktery mu zrovna sedlo... je mozny, ze kdyby to vzal z druhy strany abecedy, tak je tam zadefinovana Verdana
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    LENDULIK: za ty prachy na bliti.. jako nastrel dobry, jako final strasidelny.
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    no jestli jeste porad plati zakon, ze statni zakazky musi byt verejne az od 3 milonu. pak je vse jasne.
    napad dobry. zavinac a trubka jo, ma to hezkou tvarovou kontinuitu. ale zpracovani mi prijde jak z 80 let minuleho stoleti. jako kdyby to bylo mysleno jako retro, tak dobre, ale tohle je fak 30 let zpatky. o tom textu uz bylo receno hodne. (nasilne zarovnavani na stred, divny font bez diakritiky apod. jak nekdo psal na to chatu ve fontu o te kozuce, tak si rikam, ze kozuka by byla snad i lepsi.)
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    a ukazes vas navrh? :-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: no my jsme se toho taky ucastnili a prislo nam trapne si rict vic nez 350.000 i s manualem.....
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    takze standardni statni zakazka :-)

ale symbol je hezkej... cimz to pro me konci... nechapu ten mirnej naklon, nechapu to pismo
    a ten design manual ... mam skoro nutkani nalinkovat sem svuj posledni design manual za 10k :-) - rozumejte, design manual, kterej sem delal s tim, ze za nej moc penez nebude, ale bylo mi blby jim jen mailem poslat logo v eps :-) rozsahem je myslim uplne stejnej jako tenhle za 750 :-))
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    LENDULIK: To je teda dobrej hnůj. A za 750 to nestojí :))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Síla...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ja bych jen poznamenala, ze okolo datovych schranek byly dva tendery,
    jeden na logo za 750.000,- s tim, ze jeden den byl deadline pro odevzdavani a vecer uz byly nove stranky s kopletnim manualem a logem. Kdo vi jak funguje statni sprava nemuze neverit, ze tender nebyl zmanipulovan.

Druhy byl na kampan k uvedeni za 2,5 mio. Ten v pulo lhuty pro odevzdani ukoncili s tim, ze zadna z agentur nevyhovela, pritom byl jeste cca tyden do odevzdani.

V MAM to napsali drive nez informovali zucastnene, respektive ucast ani nebyla mozna, kdyz byl tender ukoncen v lhute pro pripravu...

A dam ruku do ohne, ze z tohohle vyjde vitezne TBWA.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: symbol paráda (přestože – jak správně uvedl jeden z komentujících – poštovská trubka je už trochu passé), bohužel práce s typografií to dosti zabíjí... Soudě podle manuálu mi to přijde spíše jako „amatérská“ práce, nicméně se jim podařilo najít pěkný symbol. Problémem (a to závažným) dle mého názoru je, že není nijak rozvíjen v celkové vizuální identitě. Resp. ta není řešena nijak. Máme logo, ha. Ale co s ním?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LEMON: podle obsahu stranek mi prislo ze to prave ugd uz asi bali :-)))
    LEMON
    LEMON --- ---
    LENDULIK: Rozpousti se pouze TDC, a to tak nejak prirozenou cestou, napr. do UGD :)
    BINARY_PARANOIC: No vida, zatimco jsme zvolili taktiku "nedrazdit hada bosou nohou", panove maji (celkem po pravu) vetsi kuraz.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: ach! good for AUG!
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: AUG jsem myslela :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: co rozpustili? :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    za logo s manual bereme od 30.000 do nekonecna. Kdyz je to pro dobrou vec je to za naklady, kdyz je to komerce, je to okolo 100.000 nejcasteji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam