• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    HIBI
    HIBI --- ---
    LENDULIK: Blíží se to; já jen ptřebuju opačný přístup - ne hlavní logo, a pod ním variace, ale variace log se stejným podtitulem :-)

(Jo, a tipu na blbuvzdornost se pokusím maximálně držet!)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HIBI:
    urcite a jednoznacne to che jednoduche a logicky aplikovatelne pravidlo, ktere pochopi kdokoliv. Com blbuvzdornejsi tim lepsi!

Jinak riskujes ze po pul roce se setkas s necim co vubec nemelo vzniknout.

A ukazku? Myslim, ze kazda velka instituce s odbory a podobory... Vysoka skola nebo velka firma.
    Ja jsem v archivu nasla:
    http://docs.google.com/fileview?id=F.27c33260-c4f9-4bd3-a5d1-f6af9119447a

Nebo NK - CB verze

Nicmene nevim jestli tohle je pesne to co myslis...
    HIBI
    HIBI --- ---
    Mám zajímavý problém: klient chce sjednotit loga X svých projektů podtitulkem "Projekt Firmy s.r.o.". Mám dva dotazy:
    - Počítám se dvěma variantami, jednou v řádce, druhou ve dvou řádkách; je nicméně lepší vytvořit nějaké rámcové guidelines (s vědomím dopředné kompatibility u potenciálních dalších projektů, byť už bez mé účasti), nebo raději aplikovat podtitulek ad hoc u stávajících projektů (s tím, že stejně ad hoc se bude dělat i u dalších - jen si pokud možno vymoci, že to budu dělat já jako autor původbího konceptu)?
    - A ještě k barevnosti: na jednu stranu bych chápal, že by bylo žádoucí mít podtitulek v jedné barvě, a tu udržet napříč logy (např. uniformní a tudíž relativně bezkonfliktní černou); problém nastává v případě, kdy by tato barva přinášela do loga další barvu (např. černou do červeno-oranžového). Nebo naopak přizpůsobovat podtitulek např. nejtmavší barvě loga, a v guidelines nějak ošetřit derivace pro ČB/inverzní varianty?

Máte s tím prosím někdo zkušenosti / ukázku dobré praxe?

Díky!
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    nejaka osveta
    http://www.smashingmagazine.com/2009/06/25/10-common-mistakes-in-logo-design/

najviac sa mi paci:
    ,,...your job is to create a unique identity for your client, so completely ignoring logo design trends is best.,,
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    pre mna - nedotiahnuta farebnost (najme texty). Tvar vtakov (asi ostre uhly mi vadia). Typo nejake velke rozpali. Vadi mi objem vtakov kontra text, najme v tejto farebnosi. V jednej farbe logo funguje lepsie.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    prijemne logo na to ze jde o malicky region...
    http://www.mikulov.cz/aktuality/detail/?contentId=92203
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    STRATILSOMSA: no neznama protozedo evropy neposilala, ale UZ POSILA!!!
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    znacka je znama najme v USA... u nas snad iba cez rozne americke TV sitcomy. Na to ze je to americka firma plus segment v ktorom robi, ma logo velmi ,,kludne,,. Refresh skutocne podareny. Paci sa mi ze sa nevybrali cestou ,,dajme nejaky moderny font z dafont,,. Ale potvrdili staru znacku. Paci sa mi aj monogram... len neviem ci bol aj pred tym a v akej podobe.
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    STRATILSOMSA: ohle je podle me jednoznacne pokrok. vetsi rozpaly, zvetseni V a S, super. je to citelnejsi, prehlednejsi, vzdusnejsi. i kdyz jsem predtim znacku neznal, tak rozhodne nove logo, o sto procent lepsi.
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    znama znacka spodneho pradla jemne refreshla logo

spachala to http://www.muccadesign.com/ tu je mozne vydiet aj monogram
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    VIRUS31: to vlevo je normalni font, mezi podobnejma firmama velmi oblibeny... i kdyz si nejsem jistej u toho K
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Jsem sel takhle do prace a nejak me to secvaklo, ze se tu nedavno resil ten ekofilm.
    Jen me pobavila ta podoba EKO..

KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    VIRUS31:

to bud rad ze jsi to logo sportoviste nevidel pred upravama pro web :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    DAN_F: v podobnym štýlu si jede moje rodné město..

DAN_F
    DAN_F --- ---
    Jestli někdo nečete diskuze na fontu, mohlo by vás zaujmout tohle - http://www.valasskeklobouky.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=17631&id_org=17631&id=313153&p1=20108
    KUBA687
    KUBA687 --- ---
    DAN_F: jo, na to přesně jsem myslel: web. určeno k tomu, aby člověk prolistoval, prohlídl si obrázky, barevný paletky, přečetl titulky... články, to je taková vata mezi. možná by stačilo nalít automatickej text.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KUBA687: Na mě ze sběru nedávno vypadly starý Lidovky a musim říct, že to byla docela paráda. Všechno drželo krásně pohromadě. Funkční používání modrý barvy a hlavička ani nemluvě. Když jsem pak kouknul na současnost, tak teda hrůza. Nevim kam ty noviny směřujou. Trochu to vypadá, že se snažej vypadat jako web.
    KUBA687
    KUBA687 --- ---
    DAN_F, STRATILSOMSA: neuvěřitelnej bordel. ach, hospodářky starý, vraťte se!

je fakt, že ty noviny už tak tři roky nesleduju, takže nevím, jak to vypadalo v poslední době, ale vždycky jsem měl radost, že aspoň jedny noviny v čr vypadají kultivovaně a ne jak podbízivej debilní bulvár. (když nepočítám starej respekt nebo a2, ale to je zas obsahově i čtenářsky trochu jinde.)

co se loga týče, tak nechci moc hodnotit, typograf nejsem. trošku mě sice tahají za oči ty zašpičatělý dotahy, ale oproti původnímu se mi nezdá, že by to byl propad, to posuďte vy, ale vnitřní struktura listu, hierarchie jednotlivých prvků, šílená orientace... děsivý. maglajz. všechno se tluče. i když vím, že v tisku to může působit ještě trochu jinak. ale i tak nechápu důvod proč... i když vlastně chápu. holt prodejnost, no. ale podobně jsem plakal, když se před pár lety redesignoval tvar.

takhle vypadaly hn před, nic lepšího jsem teď rychle nenašel: http://www.tvarnice.cz/Files/HN_20081222_A3.pdf
    VSUDYCHOD
    VSUDYCHOD --- ---
    BINARY_PARANOIC: hele pak sem hod ten vas pocin, az postoupite;) segry final uz jsem videl, tak me zajima srovnani...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam