• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    NASA
    NASA --- ---
    STRATILSOMSA: tve imo je manual?
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    IMO jednofarebna varianta je cisto font bez bitmap. Co moze fungovat, ale je nutne protezovat verziu s obrazkami vsade kde sa len da.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    no presne.... navic jak vypada BW varianta? Jak vypada jednobarevna varianta?

Z meho deformovaneho pohledu je to nocni mura produkce. Je to vymyslena jak "hezke" ale pouzitelnost vyzaduje vynalozeni vestich financnich i tvurcich prostredku.

Prijde mi to jako jo v presentaci to vypada krasne.... a ze se to bude pouzivat? to je nam jedno....
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    me to prijde dost ohrane. nic moc extra invence, hezky zpracovane, je videt, ze to je profi prace, ale na prdel si z ni nesednu. je to takova tuctovka, ale jak rikam, vyborne zpracovana. postradam tez cb verzi, zejmena si je uplne nedovedu predstavit.
    TIKOT
    TIKOT --- ---
    PIERDUS: diky
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TIKOT: krasne prace
    TIKOT
    TIKOT --- ---

Portfolio update. Pár nových (nejen) logovtipů, tak můžete mrknout.

http://www.positivezero.co.uk

0+
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    O aha! Já myslel, že jsou to již daná loga, se kterými nelze hnout .) Pokud je to tak, pak bych to řešil buď tou řádkou, ale pokud můžeš měnit i samotná loga, pak bych se snažil klienta přemluvit ke kompletní změně vizuálního stylu. Neříkám, že je to zrovna vzorový příklad, ale já se např. s podoným problémem popral takto:

(tedy zde to ještě není úplně final, naštěstí pak upustili i od požadavku „Jugendorchester & Jugendchor u loga celkového projektu, který tam byl trochu nelogický, ale jaksi „tradiční“)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HIBI: ja bych se zamerila na fakt, ze na prvni pohled to neni poznat, ze to k sobe vubec patri, myslim, kdyz vdim ty loga na jedne strance tak nepochopim ze je spojuje neco jako ze je to projekt neceho.

A o to myslim jde ne?
    Popravde napsat to pod to je asi uplne nejprvnejsi co te napadne a neni z toho poznat zadny koncept.

Taky uvazuj jak se to bude pouzivat? Jedno samo logo? nebo vice tech log?

pak by ten text mohl byt napriklad inverzne v plose barvy a v pripade vice log vedle sebe by se ty jednotlive pruhy spojily v souvisly pruh,

proste hledej cestu kreta to UKLIDNI a ZPREHLEDNI a ne udela z toho jeste vetsi bordel.
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    no nech je ako chce, ale v ziadnom pripade nedavat do loga S.R.O., alebo cokolvek podobne -v.s.o.. a.s. apod. Logo ma byt nadcasove. V rychlosti sa pripajam k jednoriadkovemu variantu, osobne som zy font iba v jednom reze skor regular alebo light.
    HIBI
    HIBI --- ---
    ALI: To je presne ten post, kteremu jsem se chtel vyhnout. Podobne neurcite osobni stanovisko bez jakekoliv konstruktivniho pristupu nic neresi, spis ostatni otravuje. Coz ostatne cini tenhle muj post taky, takze prosim admina o pripadne smazani obou :-)
    HIBI
    HIBI --- ---
    Takhle vecne "kecani" se vita :-)

Ad oddělení linkou - tam by nastal problem hned s logem festivalu AniFest (cap na komine), konkretne tim psacim "f" - toho se, i pres grafickou nepohodlnost, firma nehodla vzdat.
    A 100% sirka - IMHO napr. u ANIFEST 2008 by pak hrozila zvytecna vyraznost - snazil jsem se proto vytvorit dve varianty, aby byl podtitulek variabilnejsi.

Se zarovnavanim mas asi pravdu. Poexperimentuji jeste na stavajicich logach, zcela mimo zadani. (Hm, Coca-Cola?)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---

„Fuj! Hnus!“

Takhle? :))

Ne, ale vážně – pokud dva řádky, rozhodně precizně zarovnat na levý praporek, ne takhle „napůl“.
    Osobně bych to asi řešil sice možná příliš „klasicky“, na druhou stranu zas vždy funkčně: bral bych tu jednořádkovou variantu (klidně ještě více puritánsky – odlišit slova jen řezem, při stejné velikosti písma) a od loga ji vždy oddělil linkou. Šířku na 100% původního logotypu.

Ono v těchto případech ti to sice funguje, ale stačilo by, aby někdo udělal logotyp s typografií zarovnávanou na pravý praporek a už se to bude s levým praporkem (neřkuli jiným fontem) v podtitulku tlouct.

Ale jak si to uděláš ty je samozřejmě tvá věc a nechci ti do toho kecat více než by mělo být zdrávo :)
    HIBI
    HIBI --- ---
    Zatím to zkouším řešit takhle: http://hibi.jikos.cz/dwnlds/sro01.pdf .

(Radikálnější čtenáře tohoto fóra prosím o utlumení výkřiků typu "Fuj! Hnus!". Loga - včetně podtitulku - jsou v různém stádiu vývoje, takže kritiku-li, pak prosím konstruktivní.)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    nebo neco jako razitko, ve smyslu garantovana kvalita firmy XY....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HIBI: no a ty loga jsou ruzne velky a tak? Ja teda nevim, ale myslim, ze by to mohl vyresit napriklad ramecek s tim textem, nejaky specificky do ktereho by se konkretni logo vlozilo?
    HIBI
    HIBI --- ---
    LENDULIK: Blíží se to; já jen ptřebuju opačný přístup - ne hlavní logo, a pod ním variace, ale variace log se stejným podtitulem :-)

(Jo, a tipu na blbuvzdornost se pokusím maximálně držet!)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HIBI:
    urcite a jednoznacne to che jednoduche a logicky aplikovatelne pravidlo, ktere pochopi kdokoliv. Com blbuvzdornejsi tim lepsi!

Jinak riskujes ze po pul roce se setkas s necim co vubec nemelo vzniknout.

A ukazku? Myslim, ze kazda velka instituce s odbory a podobory... Vysoka skola nebo velka firma.
    Ja jsem v archivu nasla:
    http://docs.google.com/fileview?id=F.27c33260-c4f9-4bd3-a5d1-f6af9119447a

Nebo NK - CB verze

Nicmene nevim jestli tohle je pesne to co myslis...
    HIBI
    HIBI --- ---
    Mám zajímavý problém: klient chce sjednotit loga X svých projektů podtitulkem "Projekt Firmy s.r.o.". Mám dva dotazy:
    - Počítám se dvěma variantami, jednou v řádce, druhou ve dvou řádkách; je nicméně lepší vytvořit nějaké rámcové guidelines (s vědomím dopředné kompatibility u potenciálních dalších projektů, byť už bez mé účasti), nebo raději aplikovat podtitulek ad hoc u stávajících projektů (s tím, že stejně ad hoc se bude dělat i u dalších - jen si pokud možno vymoci, že to budu dělat já jako autor původbího konceptu)?
    - A ještě k barevnosti: na jednu stranu bych chápal, že by bylo žádoucí mít podtitulek v jedné barvě, a tu udržet napříč logy (např. uniformní a tudíž relativně bezkonfliktní černou); problém nastává v případě, kdy by tato barva přinášela do loga další barvu (např. černou do červeno-oranžového). Nebo naopak přizpůsobovat podtitulek např. nejtmavší barvě loga, a v guidelines nějak ošetřit derivace pro ČB/inverzní varianty?

Máte s tím prosím někdo zkušenosti / ukázku dobré praxe?

Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam