• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    jinak se mi teda podarilo vyfotit fakt dobrou fotku na prodeje, skakajiciho motorkare a prodava se hodne :)
    pocet prodeju 718 $427.21 nahrano 2013-07-08

    mit takovych fotek sto, to by bylo :D
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Jo taky jsem si rikal ze bych stary fotky smazal, ale prdim na to, nedavno se prodala jedna ktera tam lezela par let, nikdy nevis :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: aha, díky
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: Myslím, že ne (nebo jsem o tom nikdy nevěděl), ale můžeš často refreshovat
    http://submit.shutterstock.com/stats.mhtml
    a pod tím konkrétní den... dost měsíců ze začátku jsem to tak dělal :) Ve Firefoxu je i jakýsi plugin, který to dělá za tebe, kontroluje obsah a ohlásí, když nastane nějaká změna.
    GEEK
    GEEK --- ---
    Dá se nějak na Shutterstocku nastavit upozornění emailem, když se prodá nějaká moje fotka? Podobně jako na Fotolii. Nikde jsem to v nastavení nenašel.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Pro zajímavost: Přemýšlel jsem, jestli je čas z portfolia smazat nějaké fotky, které se roky neprodávají (a nikdy se neprodávaly). Smazal bych to kvůli tomu, aby zákazníci měli větší šanci vidět lepší fotky a spíš je kupovali. Ale nevěděl jsem, jestli to takhle vůbec funguje, jen jsem to kdysi kdesi četl, tak jsem vznesl dotaz na microstockgroup forum a dostal jsem docela hodně odpovědí.

    Prakticky jednohlasný výsledek je, že to nemám mazat, protože se i "blbosti" můžou jednou prodat.

    Celá debata je tady, se zkušenostmi od různých přispěvatelů:
    Is it worth to remove images that are not selling? | Professional Microstock Forum
    http://www.microstockgroup.com/...tock-discussion/is-it-worth-to-remove-images-that-are-not-selling/
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: jasny, akorat teda jak to jeste maji platci DPH .... no zkusim to vymamit z ucetniho at se zepta :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Ne, jak jsem psal tady - BLACKX - daním prostě to, co přijde na PayPal, žádné papíry neřeším.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: :) trochu se ve mne hnulo svedomi, a jak to tedy priznavas? Co davas jako podklad k ucetnimu? Ten tax form co ti prijde, nebo jeste neco?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: V tom mám zmatek, ale jo - nějak se rozlišuje, kde se co prodá. Ale co s tím dál, to už jsem přestal řešit a daním vše :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :-) mno ale stejne, jak na to muzou prijit .. navic to chodi snad jen od USA, a to kdyz prijde ten prehled, tak je to jeste mene , jelikoz se pocita jen to, co se proda v americe, ne?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: No snad bude mít stát stejný názor :) Já mám teď asi 5-6 tisíc měsíčně, na konci roku už to jsou v součtu zajímavé peníze na přilepšenou.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: Mno kdyz ja ani sam nevim jak to poradne priznavat a zatim jsou to fakt drobny, tisicovka, dve mesicne .. :) to snad ani nema cenu :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Bereš to dost hala bala :) A pravda, s těmi čísly jsem se sekl, ale jen o trochu :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    21 procent :)

    ja platce DPH jsem, ale zatim ty drobny neresim .. ale to bych se pak musel poradit s ucetnim kdyby toho bylo vic ... treba 10K mesicne
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    FARIN: Díky a ještě následující otázka: Jste tu někdo pláce DPH, který podniká na (micro)stocku? Odvádíte z toho normálně DPH, tj. dalších 19 % pryč?

    Právě jsem zjistil, že limit pro registraci k DPH je pro tento rok 1 milion korun dosažený v 12 po sobě jdoucích měsících, ale od roku 2015 to bude jen 750 tisíc. Ještě na tom sice nejsem, ale je to slušné riziko a jednou to asi přijde (na platí oba smajlíky :) a :( )
    FARIN
    FARIN --- ---
    BLACKX: ano neplatce dani to co mu realne prijde. platce pak obvykle vzdycky vystavuje nejdriv proforma faktutu a skutecnou az po prijeyi platby
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: Díky:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: S vektory jsem moc pracovat nezkoušel, ale u fotek je to podobné - ze začátku než vychytáš ty běžné problémy, tak je to otrava, ale pak už víceméně dokážeš předvídat, co by jim mohlo vadit a opravíš to předem. Takže gratuluju a ať se daří! :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: No, asi víceméně rok, ale to díky tomu, že jsem tři čtvrtě roku na to kašlal, protože jsem na to neměl čas a ani nádladu. Já jsem tam dával furt stejný věci, protože měli výhrady jen technickýho rázu. Třeba, že vektor obsahuje bitmapy. To díky převodům do nižší verze EPSu, s čímž jsem se musel pak trochu poprat. Pak když jsem tyhle věci ošéfoval, tak zase jinej hodnotitel si vymyslel, že k realistickejm věcem chtějí originální foto, který jsem fakt neměl, tak jsem dofocoval:) Takže tyhle byrokratický kokotiny mě z časovejch důvodů odradily. Nakonec přijato 9/10, z čehož ta nepřijatá věc zase nějaká technická volovina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam