• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    [SERVER ERROR]
    Klub o prodávání fotografií skrze servery typu ShutterStock, iStockPhoto, Dreamstime, BigStockPhoto a podobné. Fotky se neprodávají za drahé peníze a proto je možné jich prodat mnohem více oproti tradičním stock fotobankám.

    Podělte se o Vaše zkušenosti!

    Pár informativních odkazů:
    Co to vůbec je: http://en.wikipedia.org/wiki/Microstock_photography
    Blog o zkušenostech s prodejem: http://www.microstockdiaries.com/
    Forum o microstock fotobankách: http://www.microstockgroup.com/
    rozbalit záhlaví
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    GEEK: dolarů...
    GEEK: Jsi mě trošku uklidnil :c)
    Mě zase ta Fotolia dává jen 25 centů (subscription) a je mnohem vybíravější než Dreamstime.
    123RF použávám jako odpadkový koš na to, co nechce ani Dreamstime ani Fotolia. 123RF zkousne snad úplně všechno, což je také podezřelé...

    Hele na tom subscription něco bude... Chápu to tak, že Dreamstime dává za subs. víc než Fotolia (0,25 / 0,42)


    subscription $0.42 small (RF)
    subscription $0.42 medium (RF)
    subscription $0.42 large (RF)
    subscription $0.35 maximum (Editorial)
    4 credits $1.12 medium (RF)
    6 credits $1.68 large (Editorial)
    9 credits $2.89 maximum (RF)
    GEEK
    GEEK --- ---
    PATRICIE_: Já mám "výdělky" asi tak nějak podobně jako ty, ale je to hlavně tím, že tam mám toho fakt málo, asi 30 věcí. A nemám teď čas tam něco házet. Nejúspěšnější mám asi tu Fotolii, protože tam jsem nejdýl. Stejnou dobu jsem na Dreamstime a tam jsem nevydělal ani penny. To třeba nechápu. Vzali mi teda jen vektory, views mám hodně, ale žádnej download. Jsou pro mě podezřelý:)
    Myslím si, že slušný výdělky vznikají, jen když to dělá někdo na sto procent a má tam hodně kvalitních věcí. Nebo se prostě trefí i s pár věcma, který zatím nikdo nevymyslel. Někdy to je fakt asi náhoda. Když se mrkneš na ty nejstahovanější věci, tak kolikrát se divíš, co tam je za ptákoviny.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    MIK_CZ: ta čísla jsou počty přijatých fotek na té které fotobance.
    Vše co jsem kdy prodala na Fotolii šlo za $0,25.
    Nejvíce, co jsem kdy dostala za stažení jedné fotky bylo $2.89 na Dreamstime.
    Proto se tak divím, jak tady mluvíte o stodolarovkách měsíčně. Samozřejmě to všem srdečně přeji, ale ne a ne pochopit, co je tedy u mě špatně :c(



    o velikostech zakoupených fotek to na Fotolii asi nebude viz:

    2013-08-16 12:27:49 am Subscription M---$ 0.25
    2013-08-12 07:51:09 am Subscription XXL---$ 0.25
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    jAlbum teď umožňuje přímé nahrávání na MostPhotos. tam je provize 50%.
    uvidím, jak půjdou prodeje :-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Na iStockPhoto nahrávat jen přes aplikaci DeepMeta! A co se mně týče, už tam ani nenahrávám... jednak je to extrémní otrava a člověk na tom stráví mnohem víc času než jinde a taky iStockPhoto je firma, která totálně kašle na fotografy a dělá vše pro svůj profit.

    Ted už dává jen 15 % z prodejní ceny (uznávám, že zase toho prodá relativně hodně), ale stačí se někde znelíbit nebo jim zase rupne v hlavě a příští rok to může být 10 a pak 5. Mají různé aféry, jako prodej tisíců fotek extrémně pod cenou pro zcela volné použití pro všechny uživatele Google Drive. Když si fotografové stěžovali a organizovali mazání svých fotek, tak nejaktivnějšího vyhodili - a to byl Sean Locke, iSP exkluzivní a jeden ze zhruba top 5 fotografů na iSP (!). Strašně příjemný člověk, vždycky všem pomáhal na forech a byl tahoun iSP komunity... nezájem, vyhozen.

    A nebo tenhle týden další vtipná věc: Napsali, že v říjnu a listopadu minulého roku "there were some inaccuracies" ve výpočtu příjmů z partnerů. Takže v dalších šesti měsících se postiženým zase postupně odpočítají ty zisky, co nám omylem připsali. Mně asi 24 USD postupně po 4 USD/měsíc, ale jsou lidi, co příjdou o třeba 1300 USD. Samozřejmě, není to takový hit, asi to opravdu nějak popletli a ti fotografové předtím dostali výrazně víc než by čekali, ale zase když se jim daří takové věci, tak jak víme, že jindy to počítají podle reality.

    A mají i další aféry...
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :) to jo, jeste koukam na istockphoto, to je taky oser ... jak kategorie, tak hlavne vyznamy klicovych slov, uf :) se posrali :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Já tam taky nikdy nemůžu nic najít :D Ale většinou se to nakonec do něčeho jakž takž hodí. Kéž by ale všechno bylo jako Shutterstock :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    a teda na ty fotolii maj pekne blby kategorie :))
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    PATRICIE_: a kolik tam mas fotek?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    Já jsem lúzr na Dreamstimes 42x, Fotolia 19x , 123RF 119x (od 18.1. 5x v čekání viz.DAVVID) a vydělalo mi to za rok ze všech dohromady ani ne 20 doláčů...
    Asi dělám něco špatně :c/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MIK_CZ: já teď nahrávám hlavně na ShutterStock a iStockphoto.
    zajímavý je, že z iS mám podstatně vyšší zisky, než z SS. to jsem nečekal :-)
    GEEK
    GEEK --- ---
    MIK_CZ: fotolii zkus urcite. ja tam mam zatim par veci, ale uspesnejsich nez na ss. a prijde mi takova nejvic user-friendly.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: SS mam, ten jsem ani nezminoval :) tu fotolii zkusim, jsem ani nevedel ze jsem na ni zaregistrovany ale nemam tam nic, musim nahrat obcanku a uvidime :)
    je az neskutecny jaky rozdily jsou mezi SS a ostatnimi fotobankami
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Tak nevím, jestli jsi vynechal ty hlavní proto, že ti to připadá samozřejmé, nebo proto, že tam opravdu neuploaduješ :)

    Každopádně pro úplnost: Moje příjmy na Shutterstocku jsou v posledních měsících stejné jako příjmy z ostatních devíti fotobank dohromady. (A u 90 % lidí je to nejlepší fotobanka podle výdělků) Takže jestli tam nejsi, tak se vážně zamysli.

    Taky bych rozhodně doporučoval zkusit Fotolii (slušné výdělky), případně CanStockPhoto (výdělky menší, ale velmi snadný upload - když už ty fotky máš připravené...).

    V poslední době se taky nějak začíná zvedat BigStockPhoto, ale ještě uvidíme. Tam mám podezření, že nějak změnili cenový model. Předtím jsem měl často nula prodejů měsíčně, občas 1-3 a z toho vždy pod čtyři dolary. Teďka mívám před deset podejů měsíčně, minulý měsíc i devatenáct, ale rozhodně nemám tolikrát víc peněž, rekord byl jen devět dolarů. Takže asi tam figuruje nějaké předplatné, které to hodně zlevnilo... ale zase přitáhlo lidi. V posledním půlroce jsem si vydělal tolik, co asi za tři roky předtím (i když to pořád je málo).

    Jinak víc rozebrané mám ty fotobanky tady:

    Mikrofotobanky – kam nahrávat? (Část 1/2)
    http://www.pastel.cz/2013/03/mikrofotobanky-kam-nahravat-cast-prvni/

    Mikrofotobanky – kam nahrávat? (Část 2/2)
    http://www.pastel.cz/2013/03/mikrofotobanky-kam-nahravat-cast-druha/
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    jake mate statistiky na jinych fotobankach a pri jakem poctu?
    mam cca 400 fotek, tak jestli to ma cenu hazet jeste i nekam jinam, mam to na depositphotos, 123fr, dreamstime ... ale to skoro ani nestoji za rec ty prodeje tam :)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    DAVVID: Mám stejnou zkušenost. Když už trvalo schválení asi tři týdny, ozvala jsem se supportu a do dvou dnů bylo vyřešeno.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    DAVVID: Nepamatuju si, ale předevčírem jsem taky něco nahrával, tak budu taky čekat a dám vědět. BTW Ve stejnou dobu jsem nahrával na spoustu jiných fotobank a Fotolia, Shutterstock a PhotoDune už stihli všechno projít (a schválit :) ).
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Jak dlouho vam trva nez schvali fotky na 123rf? Uz se mi jednou stalo ze i po mesici fotky nebyly zkontrolovany po kontaktu supportu je schvalili. Ted jsem nahral par dalsich a zatim uplynulo tak 10 dni a stale nic tak by me zajimalo jestli je to normalni nebo je mam zas otravovat.
    GEEK
    GEEK --- ---
    MIK_CZ: to jde. za tolik neprodam ani vsechny forky dohromady:)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MIK_CZ: pasivně e zajímám o kryptografii a steganografii, tak jsem to dal :-)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Ted na to koukam co jsem napsal, se taky vyjadruju jak tatar, ale je to myslim pochopitelny :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam