• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    ETH
    ETH --- ---
    A propos, podařilo se někomu se kvalifikovat na Crufts 2010?
    ETH
    ETH --- ---
    Něco málo foteček z letošních Crufts, kde soutěží víc než 22.000 pejsků!!

ETH
    ETH --- ---
    NOITA: tak už jsem to vyzjistila - do Chorvatska stačí europass, čip a očkování na vzteklinu a parvovirózu, ale prý se to nějak extra nekontroluje. Známí byli na výstavě v Záhřebu a prý to bylo super. Letos bude 2 denní výstava ve Splitu - vystavuje se večer při umělém osvětlení, ve staré historické zástavbě, no, určitě krásná večerní pohoda jak pro psy, tak páníčky, tak to zvažuju.
    NOITA
    NOITA --- ---
    Když už jsme u toho, co Chorvatsko? Jaké jsou podmínky a jak tam vypadají výstavy? Byl někdo?
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ETH: dekuju, predam prislusnym cestovatelum. Snad dorazej dobre.
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: našla jsem tohle:
    USA: Obecně není vyžadováno veterinární klinické vyšetření, ale pes s evidentními známkami infekční choroby nebude do země vpuštěn. Majitel musí doložit, že pes byl očkován proti vzteklině alespoň 30 dní před cestou do USA, v opačném případě musí být pes ihned po vstupu do USA očkován a držen v třicetidenní karanténě. Štěňata mladší 3 měsíců musí být po převozu do USA držena v karanténě, dokud nejsou dost stará k vakcinaci a následně ještě 30 dní po očkování. Během tohoto období nemohou zvířata změnit majitele. Některé státy USA umožňují i import neočkovaných zvířat ze zemí bez výskytu vztekliny. ČR je podle stanoviska USA řazena mezi země, v nichž se vzteklina může ojediněle vyskytnout jen mezi volně žijícími netopýry. Dovoz psů by tedy měl probíhat bez problémů. Je ovšem jistější se před cestou informovat na detailní informace u zastupitelských úřadů. Specifická pravidla platí pro dovoz psů za účelem pasení dobytku (vyšetření proti endoparazitům), ta se ovšem běžných cestovatelů netýkají.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Zkusim to tady, treba je nekdo chytrejsi nez ja :)

Nevite nahodou, jaky jsou veterinarni podminky pro cestu se psem do USA? Na strankach SVS jsem nasla kulovy, jen Britanii, Irsko, maltu a podobny zeme, ale do USA se asi se psem nejezdi ci co.
    GIO
    GIO --- ---
    NOITA: ten pes ma cip, a byl v utulku potreti, takze byli znami vsichni majitele a i puivod stenat, poprve jich pry bylo v utulku hned nekolik malych najednou klvuli nestandardni barve. takze ja to datum povazuji za priblizne taky, ale uplne smyslene nebude..
    NOITA
    NOITA --- ---
    GIO: no jestli ten očkovák vystavovali jako my na nalezence, tak je to datum smyšlené:-)
    GIO
    GIO --- ---
    tyj o sik, omrknu to.)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    http://www.nemecka-doga.cz/index.phtml?page=chovatelske_stanice

jsou tam odchovy s daty(mozna ne vsecky) a je toho hafo
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    hm, tak to imo bud muzes projet vsecky CHS dog a tam patrat po vrzich toho data, nebo zavolat poradci chovu(strany klubu) nebo zavolat ci lepe koupit kavicku a zajit na ul. Jankovcovu na plemennou knihu:-)

no, to by nasemu taky slo, kradosit a pak si me hon:-)
    GIO
    GIO --- ---
    znam cely datum narozeni.) 1.1.2003
    GIO
    GIO --- ---
    ja jsem julie lescautova, rozena.))

druhy pes tez nenosi micky, jen ciha kdy to hodim jinam, pak ji ho slohne a chce, aby ho honila, sam by pro nej dobrovolne nikdy nebezel.)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: no kydbys znala cely datum narozeni tak by to imo najit slo, bud v plemenny knize nebo pres klub konkretni vrh...chtelo by to takovou poirotstinu.

nosit micky je stejne fajne, to se nas blbon nikdy nenauci:-)
    GIO
    GIO --- ---
    AMAEBA: ja to nechci za kazdou cenu, spis me zajimal nazor na jeji vzhled, kondici a povahu odborniky na dane plemeno, rpijde mi fakt povedena, na sestiletou i krasne stavena, no jenom takove masteni ega by to bylo:)) kaslu na to.) ona stejne radsi nosi micky.)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    GIO: jsou i voriskiady, kde byvaji i pro psiky bez pp.. znama takhle vystavuje ;-) neb ma papiraky i vorechy, tak aby neprisli zkratka..
    GIO
    GIO --- ---
    njn:-/
    vystavim si aspon za tri nedele kocku:)
    ETH
    ETH --- ---
    GIO: i když má nestandardní barvu, tak PP může mít, jen v něm bude poznámka o tom, že není standardní. škoda že nejde přečíst to tetování
    GIO
    GIO --- ---
    jasny no, ona je nase fifka tak pekna, ze jsem chtela zkusti ukazat ji na nejake klubovce jako veteranku, ale bez PP to hot nejde no.) nevadi, ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam