• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: no treba na loveckych zkouskach se to tez netoleruje. Mam doma krom psa i tri feny, vim co stojej vystavy a o par uz jsme jich diky harani taky prisli. Ale to je holt riziko feny, se kterym je nutno pri porizeni pocitat :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ALIANOR: jasná, to chápu, mám doma fenu i psa a chápu to z obou stran. V tom nejlepším bych ji nevzala, možná na začátku či nakonci.. Je fakt, že na jedině výstavě se to netoleruje, ale jinak všude jo - zkoušky, coursing, dogtrek atd.. Jenže třeba kvůli háraní jsme prisli uz o nemalo penez z výstav..
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: jakozto majitelka psa ti sdeluji, ze kterenu, ktery vemou na vystavu haravku je nepreberne mnozstvi. Sorry za silna slova ale jinak to necitim.
    Psi jsou pak naprosto na zabiti, kdyz ji zaciti (a ze ji zaciti neni treba pochybovat). Vyslechla sjem par argumentu majitele feny, ze pes musi byt naucen ze nesmi, ze ma proste poslechnout pana - ok, me poslechne, ale vystava je o predvedeni exterieru a to v te chvili pada. Pes jde sice upovelen u nohy,a le ocas nahoru, jazyk vem, vyraz silence, sliny vsude ... osobne kdyz potkam u kruhu haravku jsem svine a praskam rozhodcimu.
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    SHARK_A: už je to pryč :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    btw zkoušel někdo z Vás jet s háravkou či doháravkou na výstavu ?
    SNELA
    SNELA --- ---
    PLAVEVA: nemam ted teda moc čas to studovat, ale letos to už určo nestihnem, jsme přihlášení na klubovku do MB 13.11. a pak co uz vim, jiná výstava neni.. A to možná začne jeste hárat.. aha musí být ze dvou sezon jo ?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    SNELA: vlastne urcite, pze to musi byt ze dvou sezon....
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    SNELA: pokud neurvete letos jeste dalsi dva (celkem 4, dva z mezinarodek) tak imo jo.

ČeskoMoravská Kynologická Unie
    http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=rady_a_predpisy#k_27

SNELA
    SNELA --- ---
    Zdravím, chci se optat, zaslechla jsem info, ze na šampiona bude potřeba příští rok 5 CACu, myslite, že se to vztahuje už i na nás, kdy máme z tohodle roku dva ?
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    sorry za OT, ale DARUJU
    psí kšírky - růžový
    psí taštičku - modrá s pejskama
    a pelíšek na kočičku (červený, takový jakoby domeček, spíš na kočičku, dostala jsem to ovšem na pejska :)

a je to na maličkýho pejska - něco jako čivava, grifonice, nebo štěně najakýho havanskýho bišonka, nebo tak něco :) možná by to bylo i číče...fotku nemám, kdyžtak pořídím a pošlu, jsou růžový :) Š.
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: krása, taky gratuluji!
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ALIANOR: teeda, gratulace!:-
    DORYSA
    DORYSA --- ---
    vystavuje tu někdo australský ovčáky? mám dva a v plánu mám konečně vyzkoušet ňákou tu výstavu
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ALIANOR: tak mi to neda a musim se pochlubit - prave jsme dorazili domu, totalne unaveni, ale s krasnymi pocity.
    Mlada ve tride otevrene, pocet 13 fen vybehala krasny V2 Res.CAC, babicka ve veteranech V1, BOB veteran. Obe maji naprosto nadherny posudek a obe od sakra kvalitnich rozhodci :)
    Ovsem nejvetsi radost mam z naseho dedecka, ktery ve veku 13+ sice pomalu, ale chuti obehl kruh a vystavu si vylozene uzil. A byt skoncil "posledni" jako V bez poradi, byl pro me vitezem uz jen proto ze byl o 2,5 roku starsi nez druhy pes vekove v poradi ... a navic ma od pani rozhodci v posudku, ze je jak pravy anglicky gentelman, ktery se pohybuje sice pomalu, ale s gracii :))
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Jak zacit s vystavovanim: nejlip – jak uz psali ostatní – poradit se s chovatelem, predpokladam, ze mas pejska z CHS který ma PP.
    Pokud chovatel není moc kontaktni nebo je daleko, obratit se na literaturu: kdysi jsme koupila v Levnejch knihach knizku Vychovavame sampiona, urco by byla i v knihovne a jiste i jiné podobne.
    Nebo si pujcit par cisel casopisu PES zpet, tam nize zminene ing. Brychtove vychazi seriál o handlingu, imo velmi povedeny.
    Taky je asi nejdriv třeba cvicit zakladni poslusnost a pak az vystavni povely…dobre je navstevovat psi skolku a pak třeba primo na vystavovani zamerenou psi skupinu, nektere vycvikove skoly i tohle zamereni nabizeji.

Urcite bych zacala – jak jak radili i jini – nejdriv s koukanou, aby si pes zvykl na ten virval a tartar a halas a rozlicne silne koncentrovane pachy ..ponosit v naruci aby si z bezpecneho mista zvykal….
    Taky pojedem na kukandu, uz se tesim:_)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ETH: B.Ovesna letos spis dost malo piskala se mne zda ...kupodivu oproti jinejm rokum.. .. letos vic spis jeji dcera. Ostatne je mi prijemnejsi.
    ETH
    ETH --- ---
    SPAM: Prodám kvalitní pelíšek se snímatelným potahem, vnitřek z dutého vlákna, bohužel jsem blbě odhadla velikost (90x59x8). Je nový, koupený min. týden a nechám ho za 350,- Kč.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Na ocas se ted vyprdni,to docvicis az bude vedet,ze se ji nic nestane a nedeje...pripadne ji ho sama zvedej
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    SNELA: jé, postoj se mi líbí, tak jsem to s ní hnedka zkoušela, ale měla nějak ocas mezi nohama :/

SNELA
    SNELA --- ---
    my učíme na POSTOJ :) ale stějně to čubinu vůbec neba )
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    SVETLUSKA222: řekla bych, že jo, ale asi to učení stání bude těžší :)...ten povel si mi líbí :D jinak teda jdu v úterý do kynologickýho střediska někam v holešovicích, tak když mi nepodaj dostateční informace, beru tvojí nabídku :)
    ALIANOR a díky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam