• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    MATROX: ehm ... co znamena "nema koupene papiry"? NIc takoveho neexistuje ...
    MATROX
    MATROX --- ---
    ZDRAVÍM VŠECHNY PSÍ KAMARÁDY:
    HLEDÁM PÁNÍČKY PRO DESET ŠTĚŇÁTEK ROTVAJLERA. 7-KLUKŮ, 3-HOLKY.
    Máma i táta jsou čistokrevní, táta dokonce s papíry, máma je nemá koupené. Nyní je jim 5 týdnů a po skončení očkovací lhůty (14dní) si je můžete vzít.
    Včera je viděla veterinářka a jsou všichni zdraví, očkovaní, odčervení a papají nejlepší žrádlo na trhu, takže jsou opravdu vypasení. Cena je pouze za náklady (odčervení, očkování, jídlo) 2500,- ale pokud jste hodní na pejsky a přijde Vám to hodně můžeme se domluvit. O peníze nejde, hlavně aby se dostali do dobrých rukou. Jsou opravdu nádherní - pokud budete mít zájem pošlu fotky, nebo si je můžete prohlédnout od Pondělí do Pátku v Praze na Průmyslové ulici v Hostivaři. Řekněte kamarádům rodině komukoli kdo má rád pejsky. Děkuji s pozdravem MX
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Náš samec Nova Scotia Duck Tolling Retriever (15 měsíců starý) získal Dvojku a je tedy "uchovnitelný" (podrobnosti nevím, nebyl jsem u toho, ani nevím o jakou výstavu šlo). Takže až někdy budete chtít štěňata... :-)
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    ALIANOR: díky moc :)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SHARK_A: na pana "zkuseneho chovatele" bych vcelku rada mela kontakt ...

jinak ti vrele doporucuju cvicit s ni poslusnost (viz. muj predchozi prospevek) a hlavne ji poradne zamestnat. Pak doma proste odpadne a bude chrapat :)
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    Bylo mi to poraděno od zkušenýho chovatele, ale SLOVY jsem to zkusila 2x - nic bolestivýho nebo tak, ale ona ten čumák otevřela stejně i přes ní, takže jsem se na to vykašlala. Prostě jsem jí dala takovou tu natahovací gumičku, ale ona štěkala i s ní.... :) takže nic, co by jí bolelo nebo tak...
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SHARK_A: "ale BOHUŽEL TA GUMIČKA se jí poddala...všechny gumičky...." - co to znamená?
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SHARK_A: paradoxne ji nauc stekat na povel. Az bude umet stekat na povel, nauc povel Ticho/Dost nebo neco podobneho. Uci se klasicky podminenou metodou pres pamlsek.

... gumicka na cumak ... to ti poradilo ktery pako?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SNELA: jednou je to v pravidlech, tak neni moc co řešit. Můžeš to sice zkusit, stejně jako mhd bez lístku, ale věř že revizorů je na výstavě mnohem víc. A to pak krom zaplacený přihlášky projedeš peníze za cestu a uděláš si fajn jméno.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    tak nevim, ale podle narodniho zkusebniho radu pro coursing - cituji: "Z dostihu jsou vyloučeny hárající, březí a kojící feny, jedinci zranění a ve špatné fyzické kondici a psi mladší než minimální věk pro LZ"
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    SNELA: mno, nevim...zas takovy zkusenosti s coursingem nemam, pravda, jenom s treninky..ale nas pes by si mezi strapcem a haravkou(kterou by potkal v zakulisi pred startem treba) asi vybral haravku a bylo by..:o(
    SNELA
    SNELA --- ---
    PLAVEVA: pes, kterej chce bežet prostě poběží..
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    dog trek bych jeste chapala ale na coursing s haravkou? fakt?
    SNELA
    SNELA --- ---
    ALIANOR: no nebrala bych to jako riziko a uz vůbec ne aby to ovlivnovalo jestli si vemu psa nebo fenu :))) Nikdy jsem to neudelala a v plánu to nemám, ale uvidí se .. ale jak rikám chápu obě strany :)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: no treba na loveckych zkouskach se to tez netoleruje. Mam doma krom psa i tri feny, vim co stojej vystavy a o par uz jsme jich diky harani taky prisli. Ale to je holt riziko feny, se kterym je nutno pri porizeni pocitat :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ALIANOR: jasná, to chápu, mám doma fenu i psa a chápu to z obou stran. V tom nejlepším bych ji nevzala, možná na začátku či nakonci.. Je fakt, že na jedině výstavě se to netoleruje, ale jinak všude jo - zkoušky, coursing, dogtrek atd.. Jenže třeba kvůli háraní jsme prisli uz o nemalo penez z výstav..
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: jakozto majitelka psa ti sdeluji, ze kterenu, ktery vemou na vystavu haravku je nepreberne mnozstvi. Sorry za silna slova ale jinak to necitim.
    Psi jsou pak naprosto na zabiti, kdyz ji zaciti (a ze ji zaciti neni treba pochybovat). Vyslechla sjem par argumentu majitele feny, ze pes musi byt naucen ze nesmi, ze ma proste poslechnout pana - ok, me poslechne, ale vystava je o predvedeni exterieru a to v te chvili pada. Pes jde sice upovelen u nohy,a le ocas nahoru, jazyk vem, vyraz silence, sliny vsude ... osobne kdyz potkam u kruhu haravku jsem svine a praskam rozhodcimu.
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    SHARK_A: už je to pryč :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    btw zkoušel někdo z Vás jet s háravkou či doháravkou na výstavu ?
    SNELA
    SNELA --- ---
    PLAVEVA: nemam ted teda moc čas to studovat, ale letos to už určo nestihnem, jsme přihlášení na klubovku do MB 13.11. a pak co uz vim, jiná výstava neni.. A to možná začne jeste hárat.. aha musí být ze dvou sezon jo ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam