• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    KABIS: Beru na vědomí :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    RADAR_PIBTL144: ja pak akorat posledni vikend jedu na dovcu, takze to bych taky nedavala, ale jinak se tesim taky :)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    KABIS: Ok :) červen bude rozhodně, jen asi spíš ta druhá půlka... :) Těším se na viděnou s oběma ;)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Tak to se tam nejspíš potkáme. :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    RADAR_PIBTL144: klidne druhou nebo treti,ale hlavne v cervnu ;)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    KABIS: Nojo, Kabis sem slíbil, že ho uděláme první neděli :)) Tak jo :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    RADAR_PIBTL144: pockej, s tim cervnovym pocitam, tak snad vyjde ;)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    MAGUMI: Stejná tréninková filozofie, ale tematicky se to kreje víceméně jen v detailech. Tréninkové programy z ETB/ETK jsou celkem dost kompatibilní, mimochodem (záměrně, samozřejmě :)

    JEREMIUS: Plánujeme ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    RADAR_PIBTL144: Ten Enter the Movement míváte i v Brně?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    RADAR_PIBTL144: Díky moc. :) Na ETK určitě hrozně rád přijdu, jak moc se to překrývá s Enter the Barbell? Na seminář o mobilitě bych šel stopro, chtěl bych vydržel dlouho zdravý a funkční.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    MAGUMI: Lehké až střední TGU (3 - 5 opakování/strana) denně, swing s KB cca o 30% TH dvakrát týdně. Doporučuju hodit dvěma kostkama a swingovat 2 - 12 minut, 10 - 20 swingů v sérii s krátkým odpočinkem.

    Co se termínů týče, ještě jeden ETK budeme dělat do léta, nejspíš v 2. polovině června (dle toho, jestli se rozhodneme jet s Kulichem na raw svět...).

    Taky by se Ti mohl líbit náš seminář Enter the Movement, kde se věnuju cvičení na rozvoj mobility, propriocepce, vestibulárního systému, reflexivní stability: lezení po čtyřech, stojky, převalování, prvky z Primal Move a Original Strength :) V prosinci byl první termín a byl to mega úspěch, během nebo po prázdninách připravuju další termín.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    TAURUS: Díky moc, to zní dobře. Jedenáctého už mám nadhoz :), ale budu sledovat další termíny.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MAGUMI: začít čím jiným než TGU a swing. Tj. zajít na začátečnický seminář, buď do KB5 nebo železné koule. Úplné základy techniky + doplňující mobilizační cviky je třeba naučit se s trenérem.
    http://www.kb5.cz/kurzy-a-seminare/kettlebell-kb5-minimum-brno/
    Enter the Kettlebell seminář - 11. 05. 2014, Praha | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/enter-the-kettlebell-kveten-2014-praha/
    Enter the Kettlebell seminář - 18. 05. 2014, Brno | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/enter-the-kettlebell-kveten-2014-brno/

    Následně už budeš schopen si techniku autokorekcí vypracovat. Doporučil bych buď program KB5 minimum, nebo Simple & Sinister. Pro tvoje účely -- koordinace a propriocepce -- bych já osobně doporučil ten simple and sinister... tgu a jednoruční swing s lehčí vahou (začít 12 kg, pak 16 kg). Má se cvičit denně, nezabere moc času, neměl by tě vyšťavit a mělo by to jít uregenerovat.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ICEMAN8241: Osahal jsem si to v neděli a je mi jasné, že si budu muset zajít někam naučit techniku, a pokud možno se poradit, které konkrétní cviky by mi mohly být k užitku. Chtěl bych to mít jako doplněk k velké čince, hlavně kvůli koordinaci, zapojení menších svalů, případně jako nástroj při mobilitě, a tak tady nahlas přemýšlím, jak to skloubit a přitom se úplně nevyšťavit. :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    MAGUMI: Konkrétnější odpověď zúžím na radu, abys nepodlehl dojmu, že je to jednoduché cvičení a zvládne to každý na první pokus. Já začal máchat s kettlbell a výsledkem bylo, že jsem si zhoršil bolesti zad. Jednoduše jsem to dělal blbě i přes hromady nakoukaných swingů na YouTube. Po semináři jsem se pokorně vrátil hezky na začátek a je po problémech.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ICEMAN8241: Doufal jsem v malinko konkrétnější odpověď, ale i tak díky. :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    MAGUMI: KB5 a Železná koule posílají výborně zpracované newslettery, tak se přihlaš k odběru a dočteš se tam všechno od základů.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Přemýšlel jsem, že bych kettlebell taky zařadil, alee nejsem si moc jistý jak.

    Momentálně cvičím třikrát týdně fullbody s velkou činkou a vlastním tělem, minimalistický silový program s jednoduchou lineární progresí, a docela mi to stačí, vzhledem k pomalejší regeneraci, takže bych nerad nějak výrazně přidával objem. Nechce se mi tahat kettlebell do posilky a pak zase zpátky, raději bych s ním mával doma.

    Představuju si, že by se mi momentálně víc hodil hlavně na cviky, ve kterých rozvíjí koordinaci a propriocepsi, mám trošku obavy z nějakých těžších swingů nebo něčeho podobného, protože už teď tahám, dřepuju a tlačím třikrát týdně, to bych to pak asi musel celé překopat mnohem víc.

    Měl by někdo nějaké rady nebo doporučení?
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    TAURUS: V létě pojedu asistovat na SFG do Maďarska, takže mě čeká příprava, týden poté tam bude StrongFirst Barbell kurz, takže musím pilovat techniku. A někdy příští rok chci na SFGII, takže musím zapracovat na svém tlaku jednoruč, který mám fakt slabý... Tozn. momentální cíle jsou mít perfektní pozved, benč, dřep vzadu, vpředu, Zercher a vertikální tlak + vytlačit půlku vlastní váhy jednoruč (momentální TH 75kg).
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RADAR_PIBTL144: hmmm, slušný. Nejste žádný másla.
    Jaké jsou další cíle?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam