• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    STO78: SVATY: Pomůžou i neoprenové návleky; já používám Rehbandy a i včera jako polstrování fungovaly docela dobře.
    SVATY
    SVATY --- ---
    V jednom z svých reportů z SF v Italii se teď PM taky zmiňoval o tom, že je důležitý aby člověka při TGU neboleli kolena, zhoršuje to soustředění.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    TAURUS: Super, díky za tip.
    STENNY
    STENNY --- ---
    STO78: Moje oblíbené oblečení na TGU jsou maskáčové ACU kalhoty s vloženými chrániči kolen... pak můžu to TGU dělat klidně na dlaždicích, když dám pozor, abych je nerozbil kettlebellem.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STO78: TGU dělám na koberci, ale musím si vzít dlouhé kalhoty nebo tříčtvrťáky, na kolena to není ideální.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ZORRO: přesně... když si vyfiltruješ situaci před rokem, tak někdy v červenci jsem tady "objednával" a dopadlo to tak, že někdy v listopadu jsem si kupoval vlastní. Kupoval jsem tady, jsem spokojen, svár nemají http://www.crossathlete.cz/12-kettlebelly
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    STO78: ono záleží natom jak dlouho si počkám :-) 14 dnů před seminářem říkal Rdar, že to do semináře dojde a nedošlo :-) taky říkal, že už to s Němci řeší nějakou dobu. Ted to má snad přijít do konce června :-) takže bych nerad čekal třeba do Vánoc než to Němci dají dokupy :-( to bych si ze semináře moc nepamatoval. Jsem se těšil, že se to "naučím" a hned si odvezu kettlebell....takže sonduji co kdo kde má, kdyby to Němčourům trvalo nějak dlouho :-)
    SVATY
    SVATY --- ---
    ZORRO: Přesně kvůli těmhle spartan ještě nějákou dobu nebudu schopnej otevřít ani sklenici od marmelády, kromě toho, že jsem si musel udělat hrubší madlo což byla otázka 5 minut se šmirglem o víkendu jsem ještě musel zabrušovat svár a až teď je to použitelný.. Takže rozhodně nedoporučuju.
    Každopádně se mi teď dostal do ruky tenhle kousek http://www.nejlevnejsisport.cz/cinka-kettlebell-p-9760.html . Předem upozroňuju, že jsem s tím ještě necvičil, ale zdá se mi to celkem dobře udělaný, sváry jsou dobře zabroušený, není na tom ta lesklá barva jako na těch spratanech možná je to až moc hrubý, ale nic co by opět 5 minut se šmirglem nezpravilo. tudíž pokud by chtěl někdo šetřit rozhodně doporučuju spíš tenhle. Nehledě na to, že mají dopravu nad litr zadarmo...
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    http://www.ironia.bielsko.pl/Kettle-odziez/Kettlebell-16kg dobré jsou prý ityhle, ale nevím jak to od poláků dostat, mají tam dost různých e-shopů, lae nikdo mi neodepsla jestli to posílají i do ČR :-(
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    http://www.vyprodeje24.cz/129-kettlebell?p=2 taky jsem se na semináři bavil a tady odtutd to jeden z nás měl 3 kettlebely, půl roku s tím odma cvičil a prý dobré
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Mmch, má někdo zkušenosti s kouličkama s z tohoto obchodu - http://fitness2you.cz/obchod/competition-kettlebell-original ? Nebo je lepší počkat, až vám přijdou originální šestnácky a čtyřiadvacítky?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Taky jsem odcházel uspokojen :). Nácvik techniky byl moc příjemný, moc oceňuju, že se Radar, Kulíšek a Ondra věnovali každému individuálně a podle jeho potřeb. Seminář mi potvrdil, co už jsem tušil už od začátku, že jako doplněk k velké čince a hrazdě/bradlům budou kouličky super, jednak na koordinaci a propriocepci a jednak jako obecné kondiční cvičení.

    Byl bych moc rád za nějaký obdobný kurz na základy gymnastiky a práci s vlastním tělem, jestli se k tomu někdy dostanete.
    KABIS
    KABIS --- ---
    priznam se, ze jsem cekala, ze budu odchazet znicenejsi, ale nakonec zitra neucitim asi nic. nevadi, vynahradim si pri nejblizsi mozne prilezitosti :)
    kazdopadne luxusne vysvetlena technika, tech pet hodin uteklo strasne rychle, celkove - hodne povedene, hodne pekne :)
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    JJ dneska to bylo super :-)

    Teď ještě přežít cestu přes půl republiky a vstávání v 5 hodin do práce poté co dojedu domů v 1 hodinu :-)
    SVATY
    SVATY --- ---
    STENNY:
    WOJTYLA: Jasné z toho strach nemám :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SVATY: to vobrousíš jak prd...
    STENNY
    STENNY --- ---
    SVATY: Napadlo mě to proto, že sám jsem měl pořezaný prst od T-handle. Pilník, smirkové plátno a máš novou ruku... fajn, že to není nějaký problém se šlachou nebo tak.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím tak jsem zjistil, že jak říkal/a stenny je to takřka na 100% nekvalitně vyrobenou ketlou, nechtělo se mi tomu věřit protože se mi to stávalo i když jsem trénoval s RKC, než jsem si uvědomil, že o víkendech jsem stejně doma trénoval s touhle.... Svár na spodní straně madla je špatně zabroušenej takže v jedný části madla tvoří spíš "Véčko" který mi tlačí přímo na to místo. Opravdu se vyplatí si za kvalitní železo připlatit
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SVATY: chce to dobrého fyzioterapeuta, doporučuju Martina Svitka martin.svitek@taekwondo.cz
    http://www.kb5.cz/...lovy-a-kondicni-trenink-pro-zivot-interview-s-fyzioterapeutem-martinem-svitkem/

    pomohl mi vrátit se do tréninku, když jiná fyzioterapeutka řekla že problémy co mám jsou z přetížení a holt se mám hýbat jinak. on mě řekl co je skutečně špatně a co upravit. zafungovalo to a mohla jsem pokračovat. sice s pauzou, ale dnes už jsem mnohem dál a zdravá.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Tak swingy obvykle tento problém nezpůsobují (ani jsem se s tím popravdě u nikoho nesetkal - a pár lidí už jsem swingovat viděl), takže problém bude buď v technice nebo někde v Tobě :)

    Na druhou stranu, pokud Tě to u jiných silově-vytrvalostních disciplín náročných na úchop netrápí, pak by možná stálo za to zkontrolovat Tvůj swing.
    SVATY
    SVATY --- ---
    RADAR_PIBTL144: To mě samozřejmě taky napadlo, ale mám obavy, že mi řekne něco jako "tak nedělejte to z čeho vás to bolí" a pošle mě domů. Což je na druhou stranu opodstatněný protože mě to opravdu bolí jen ze swingů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam