• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    UMIAKI: nedělám taky vůbec nic, ale byla jsem na ukázkové hodině v holčičím KB5, když jsem neměla s kettly žádnou zkušenost. věř, že s tím osmikilovým úplně na začátek se mi dřepovalo mnohem lépe, než s menší zátěží. je to prostě jedna z aktivit, kde to nepochopíš, dokud to nezkusíš ;)
    v práci máme nějaký kettly a zrovna ta pro mě ideální dvanáctka (protože vůbec necvičím, jen pořád "chci začít") tam chybí, nicméně pokud si jdu udělat pár dřepů, beru si osmičku, a pokud si dám pár swingů, beru do ruky šestnáctku, protože mi je na to osmička málo. znovu upozorňuju že necvičím, nemám moc svaly a čas ve dne kdy nespím tak prosedím v kanclu, a jsem mohutnější ženská. takže žádný chlap nad 55 kilo podle mě nemůže cvičit s ničím menším než s dvanáctkou ;)
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    UMIAKI: Jsem holka, 55 kg a swingy cvičím s 16 kg. Když jsem začínala, tak na 8 kg a bylo to akorát. Kluku zajeď si na seminář, určitě ti to pomůže.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UMIAKI: zajeď na seminář a pak cvič doma a podle knížek
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    UMIAKI: rozhodne se ti vyplati venovat jeden den tomu zajet do Brna a naucit se to od nekoho, kdo tomu rozumi, nez se trapit doma, kde nakonec metodou pokus omyl ztratis vic casu nez tou jednou cestou do Brna
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SVATY: Ano, youtube ;) Neberu to ve zlým ;)
    V Ostravě jsem dedikovaný trénink Kettlebellu nenašel a do Brna/Prahy kvůli tomu nepojedu... V Ostravě jsem našel jen jeden crossfit program, ale to mě moc nenadchlo.
    SVATY
    SVATY --- ---
    UMIAKI: UMIAKI: Neber to ve zlým, ale do ted jsem myslel, že seš ženská když zmínils 5kg bell a věř mi, že se šeredně podceňuješ. Zajdi si na seminář a uvidíš sám, je to sice už docela doba co jsem byl na swing a TGU (dnes už SaS), ale pokud si vzpomínám dobře, tak konkrétně swing jsem se všichni chlapy učili s 24KG. Na běžnej trénink jsem pak začínal s 16 Kg. Myslím si, že pro chlapa je fakt zbytečný kupovat si 12KG protože jak v TGU tak ve Swingu jí hodně, hodně rychle přerosteš a budou to vyhozený prachy. Co se týče kontroly, spíš než ve swingu kde člověk v nejhroším tu kouly zahodí, bych teda na tvým místě měl strach z TGU kde s tou váhou máváš nad hlavou :D Jinak je to samozřejmě všechno o technice, z toho co píšeš mi příde jako, že se učíš z youtube, což velmi nedoporučuju.

    Jinak pokud seš na tom opravdu fyzicky tak jak píšeš a chceš s tím něco dělat, tak doporučuju tohle http://www.kb5.cz/kettlebell-kb5-intro-kit/ a po třech měsicích si zajít na seminář abys měl aspoň nějákej základ, opravdu nemá smysl ted mávat s železem. Pokud vydržíš aspoň první měsíc tak jsem přesvědčenej, že budeš velmi mile překvapenej jak rychle jde všechno nahoru a stane se z toho zábava :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VRATENKA: Tu 5kg už mám - řeším příští "velikost". 12 nebo 16 kg. Vážím asi 75 kg a posledních 7 let nedělám žádný sport. Nic. Manuálně nic... když bude bell těžší, tak nad tím přece nemůžu mít kontrolu. Přijde mi, že bych tím jedno swingnul a letím za tím...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    UMIAKI: No ja nevim, holky obvykle zacinaj s 8kg a u nekterych cviku ji po zvladnuti techniky hodne rychle opousteji. Parkrat jsem videla nejakou holku s 4 kg, ale ty vetsinou mely tak 45 kg i s posteli a byly totalne povoleny, ochably, nebo po urazu, a zas mi prislo, ze ji maj spis jenom na nauceni techniky.
    Co vlastne chces s tou 5kg kbelkou delat? Nejak si tezko predstavuju, ze s tim kdokoliv treba swinguje.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PMPM: 16 kg je pro mě váha, kterou unesu na zádech v batohu, ne v ruce ;)
    PMPM
    PMPM --- ---
    5 kg je špunt do vany, ne kettlebell :-) u pánů bych osobně pod 16 kg nešel.
    STENNY
    STENNY --- ---
    UMIAKI: Vyfiltruj si mě, něco jsem tu o nich psal. V kostce - jsem vcelku spokojený, poměr cena/výkon IMHO dobrý. Hodně záleží na tom, co za cviky s tím KB chceš dělat.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Huh, já si koupil pro sebe tu 5kg z Lidlu a tady koukám, že to asi nebyla nejlepší volba, co?:)
    Nemám na cvičení vůbec čas, tak si dávám každý den takovou 10minutovou procvičku večer - lepší než nic.
    5 kg mi ale bude za chvli málo.

    Jaká je kvalita koulí Master? Třeba http://www.domishsport.cz/fitness/cinky-a-zavazi/kettlebell-cinky/cinka-kettlebell-12-kg-2393 (hledám nějaký eshop se sídlem v Ostravě)
    RODWY
    RODWY --- ---
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Já v Lidlu kupuju i vybrané potraviny, protože řada z nich je opravdu kvalitních oproti ostatních obchodům. Ale nabízí taky občas věci, které jsou mimo. A mezi ně patří i tyhle kettlebelly.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    TAURUS: chceš swingovat s desítkou?

    Musim říct, že já občas taky nakupuju v Lidlu tyhle nepotraviny, jsou to takovy novodoby vietnamci, kdy občas maj něco dobrýho...

    Ale v tomhle případě dle mě líp poslouží i igelitka s pískem :D
    PMPM
    PMPM --- ---
    Pánové, jak řekla jedna žačka mé drahé polovičky: Jako zarážka do dveří dobrý. Viz Jaroushova analýza níže.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    JAROUSH: Já jsem na ně koukal (na webu), jsa v jádru pragmatik, přijdou mi OK až na ten tvar madla. Ten mi přijde na swingy fakt nepoužitelnej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JAROUSH: soundz logic
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    BRUKEV:
    Ortodoxní kettlebellista by ti řekl:
    - není to ze železa
    - není to černý
    - není to koule
    - má to divný hmotnosti
    - v lidlu se kettlebell nekupuje

    Normální pohled:
    - plast opravdu vydrží méně než pořádný kus železa
    - tvar a velikost madla je otázka
    - vyvážení je otázka
    - k něčemu použitelná je jen ta desítka (a to i pro holky)
    - na páku a svatozář imho dobrý, ale na ostatní cviky to může (nemusí) být dost nepohodlné

    Před nějaký rychlým soudem je potřeba to osahat a vyzkoušet a pro někoho kdo aktuálně nemá finance to může být dobrý (no a nebo ho to od dalšího vývoje naopak odradit). I přes to, že v lidlu občas "nepotraviny" nakupuju (a obvykle jsem s tím spokojen), tak tady bych sáhl po něčem více ověřeném.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEMBUS: v čem by měl být problém?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam