UMIAKI:
UMIAKI: Neber to ve zlým, ale do ted jsem myslel, že seš ženská když zmínils 5kg bell a věř mi, že se šeredně podceňuješ. Zajdi si na seminář a uvidíš sám, je to sice už docela doba co jsem byl na swing a TGU (dnes už SaS), ale pokud si vzpomínám dobře, tak konkrétně swing jsem se všichni chlapy učili s 24KG. Na běžnej trénink jsem pak začínal s 16 Kg. Myslím si, že pro chlapa je fakt zbytečný kupovat si 12KG protože jak v TGU tak ve Swingu jí hodně, hodně rychle přerosteš a budou to vyhozený prachy. Co se týče kontroly, spíš než ve swingu kde člověk v nejhroším tu kouly zahodí, bych teda na tvým místě měl strach z TGU kde s tou váhou máváš nad hlavou :D Jinak je to samozřejmě všechno o technice, z toho co píšeš mi příde jako, že se učíš z youtube, což velmi nedoporučuju.
Jinak pokud seš na tom opravdu fyzicky tak jak píšeš a chceš s tím něco dělat, tak doporučuju tohle
http://www.kb5.cz/kettlebell-kb5-intro-kit/ a po třech měsicích si zajít na seminář abys měl aspoň nějákej základ, opravdu nemá smysl ted mávat s železem. Pokud vydržíš aspoň první měsíc tak jsem přesvědčenej, že budeš velmi mile překvapenej jak rychle jde všechno nahoru a stane se z toho zábava :)